Túrabeszámolók


Eötvös

nemethlaciTúra éve: 20072007.06.17 18:32:53
Eötvös 30

Új reményekkel eltelve készültem a túrára. Sokadik rendezésû túra, alaposan kitaposott útvonallal, mitõl kellene félnem?
Kis barátommal, Müller Lacival mentem a túrára. Õ 14 éves, én 44, de mivel a kutyáink haverok, mi is jól kijövünk egymással. Õ élete elsõ teljesítménytúrájára jött, ( jól megetettem, milyen könnyû egy ilyen túra ) de mikor gyalogoljanak, ha nem ebben a korban?
Nekem is új csúcs lenne a 30 km megtétele, de ideje volt bepróbálkoznom.
A meglepetés elõször a rajtban ért.
Az itiner finoman szólva sem méltó egy ilyen nagy múltú túrához. Az útvonal nem igényel különösebb szakértelmet, de ha kezdõ indulna el rajta akkor nem sok információhoz jutna, az biztos. Kevés ellenõrzõpont, hanyag leírás, hiányzó adatok.
Egyszóval: itiner=0.
Indulás Lajos-forrásra. Magunkhoz képest jó tempót mentünk. 7 25-kor indultunk, ebben rendesek voltak, elengedtek elõbb, hogy elérjem az esti színházi elõadást. 8 45-re fenn is voltunk az 1. pecsétnél. Sajnos, a pontõrük csak 9 h tizre értek fel, de megvártuk.
Bélyegzés után loholás Pilisszentkeresztre.
Több nyugdíjas társunk igen gyors tempóban mutatja meg nekünk a hátát, ezért igyekszünk mi is egyenletes tempóban, folyamatosan haladni. Abszolut jó idõben 11 20-ra értünk Pilisszentkeresztre, ahol megtudtuk, az ajándék kupon 150 ft-ot ér, az üditõ 280-ba kerül. Pilisszentkereszten...
Abban a kocsmában ahol 200-ért kaptam üditõt magas jattal együtt két hónapja kék-túra közben...
Mindegy...
Amolyan magyaros ravasz vendéglátás...
11 58-kor indulunk tovább. Megbeszéltük, nem foglalkozunk a szintidõvel, inkább csak arra törekszünk, hogy beérjünk. Ehhez képest 14 10-kor bélyegzünk Oszoly-tetõn.
Itiner szerint 4 km van hátra, erre van 75 percünk.
Egymásra mosolygunk Lacival és röhögve számoljuk, ebben a tempóban jó húsz perccel elõbb érünk be.
Hát nem.
Az útvonal Pomáz határánál levisz a fõútra az itiner szerint, ott kellett volna elmenni a mûv. házig.
A túra során végig sok emberrel találkoztunk, a fõút betonján senkivel...
Valahogy mindenki a régi kiirás szerint ment végig, ami nem baj, ha ismerik az utat, a gond csak annyi, hogy legalább másfél kilométerrel hosszabb az új útvonal ezen szakasza...
Szerintem ma már alapvetõ a viszonylag pontos tájékoztatás. Enélkül nem sokat ér az egész, komolytalanná válik a dolog a szememben.
5 perccel csúsztunk ki a szintidõbõl, úgy, hogy a végén szinte futottunk...
Összességében gyönyörû túra kritikán aluli rendezéssel.
Magam részérõl többet nem indulok rajta, ütvonal megjegyezve, mivel önellátó egyébként is, nem gond bármikor újra lejárni.
És még az üditõt is olcsóbban fogom kapni...
nemethlaci