Túrabeszámolók


Halál 50 / Mozdulj, Halom! (terepfutó verseny)

Rush2006Túra éve: 20072007.07.01 16:23:33
Halál 50 terepfutóverseny - Szigethalom

2 hete nem futottam egy métert sem, csak pihentem, strandoltam, és buliztam :-) Itt volt már az ideje egy futásnak, a Halál 50-et néztem ki magamnak.

A kiírásban láttam hogy nem lesz egyszerû feladatom, ugyanis egy 6 km-es körpályán kellett 8 kört menni, így fejben is ott kell majd lennem nagyon.

Reggel korán elindultam, de így is megint az utolsó percekben értem a rajthoz, mivel a HÉV állomástól még jóval arrébb volt a rajt, így a bemelegítõ kocogás meg is történt.

Vittem magammal egy futóhátizsákot, mert nem tudtam hogy hogy lesznek a frissítõpontok, de a rajtban mondták hogy 3km-enként, így tök fölöslegesen hoztam el a hátizsákot. Egy kulaccsal indultam neki, a futók nagy részénél semmi sem volt, én azért nem akarok kockáztatni.

Piri ismerteti a szabályokat, majd 10:00-kor elindulunk. A mezõny eleje õrült ritmust vesz föl, pár percig még látom a hátukat, aztán a 2 km-es tábla után én voltam a "mezõny közepe" se elõttem se mögöttem senki. Néha bevillant egy-két hát, de aztán el is tûntek.

Az elsõ kör frankón megy, de máris egyedül vagyok, nembaj akkor nézelõdök kicsit. Azon töprengek mintha jártam volna már erre valamikor. Ja igen! A Maléter Pál 56 teljesítménytúrán, csak akkor fordítva kellett menni. Azt is megfigyelem hogy errefele sok a turistajelzés, ami pozitívum számomra!

A kör után ezek a tapasztalatok értek: A szalagok tökéletesek, a kétes elágazásokban segítõk akik buzdítanak, a frissítõ bõséges, bár még nem használtam, és külön tetszik hogy minden km fel van tüntetve egy karón, így bele tudtam mérni olykor-olykor a tempómba. Az elsõ kör kb. 5:10-es tempóba megy.

A második körnél még mindig jól érzem magam, továbbra sincs se elõttem se mögöttem senki. Itt már frissítek az asztalokon található finomságokból. Elõttem néha megjelenik egy-két hát a hosszabb egyenesekben, majd utólérek egy ismerõs futót, aki belerúgott egy kõbe, és nem megy már neki, de azért követ egy jó ideig (5. körben ki is szállt)

Harmadik kör: Kicsit visszaveszek a tempóból, mert így behalás lesz.. Közben megjött a segítõm RitaB, aki transzparensekkel bíztat engem és a többieket, utólag is köszke, sokat segítettél!

Negyedik kör: Utólérnek.. Ja nem csak leköröznek.. Jesszus, ezek hogy mennek.. Õrültek.. De nem kell sokat várni, mert a gyorsabbak mögöttem eggyel feljebb kapcsoltak (vagy csak én lejjebb) és szépen el is hagytak. Én nem mentem senki után, próbáltam a magam ura lenni.

Ötödik kör: Na bazze begörcsölt az egyik lábam.. Elhagynak páran, majd utólér egy Tibi nevû futó akit ismerek már egy ideje, hamar elhagy, de az egyik segítõnél otthagy egy görcs elleni tablettát részemre hogy rágjam szét, segíteni fog. Megtettem, és jót tett, utólag is nagyon köszönöm!! A vádlim rendbejött, de a frissítõnél túl sokat pihentem, így a combom is szépen beállt..

Hatodik kör: Alig kocogok, nem nekem találták ezt ki.. Maradjak inkább a teljesítménytúráknál.. Mindkét combom közel a halálhoz, de nem adom fel!!

Hetedik kör: Hú de jó, még ez +1.. A tervem az volt hogy az utolsó kettõt megnyomom ahogy megy, de sehogy sem ment már. Utólér papamaci a Futobolondok topicból, meg elõtte egy csaj még, mindketten akartak adni görcsoldót, de már tökmindegy, ezt a két kört már kihúzom valahogy. Rájöttem hogy ilyen tablettának mindig kell majd magamnál lennie ha futok. Ma is egy új dolgot tanultam.. Nem véletlenül van a tapasztaltabbaknál ez a segítõ...

Nyolcadik kör: Na végre az utolsó!! Persze ez sem megy sehogy hiába erõltetem.. Az 5.km táblától kitaláltam hülyeségbõl hogy a 6-osig erõbõl futok már amennyire megy, és mérem stopperrel. 5:30 lett, majd megfeszültem, de már csak röhögtem.. Aztán jön az aszfalt, nem állok meg, megyek, futok!!! És beérek! Mindenki tapsol, szuper érzés, abban a pillanatban persze nem fogom ezt föl, kivagyok eléggé, felért ez egy 2000m szintes hegyi futással nálam.

A célban meleg kaja paprikás krumpli, akarok még maradni, de G.Tomiék indulnak Pest fele, így én se pihenhettem sokat. Kaptam egy pólót, és egy szép érmet! Ja, és 5:50-et futottam. Lesz ez jobb is..

Jövõ héten Rákóczi 110!! :-)