Túrabeszámolók


Corvin János Emléktúra

efemmTúra éve: 20032005.04.10 19:20:48
Corvin 40
41.88km, 900m

Az idõjárás tökéletes volt, leszámítva a délutáni esõt. Nem tudom, hogy a hosszú távon indulóknak mennyi jutott belõle, a 40-en nekem kb. húsz perc, utána elállt. Tavalyhoz képest nem volt olyan meleg és a folyamatos felhõsödés miatt nem tûzött a nap.

Másodszor indultam a középsõ távon, így az útvonalra sem kellett figyelni és az egész túra valahogy sokkal jobban ment. Az elõzõ idõmhöz képest két percet javítottam, -most 08:03 alatt teljesítettem- igaz, hogy tavaly ilyenkor még csak readonly offtopikos voltam és nem álltam meg Gethe + Vadmalac pontjánál a Margita alján bõ 10 percre. :) Köszönöm a topikosoknak járó ajándékot.

Szolgáltatások a megszokott magas szintûek voltak: Galgamácsán zsíroskenyér sóval és savanyú káposztával, citromos víz, három ellenõrzõ ponton többféle szörp, ásványvíz, Kéri-hegyen a megszokott õszibarack, Margita alján sárgabarack, célban leves. Még felsorolni is sok.. Útközben elegendõ kút is volt.

Pontos útvonalleírást kaptunk -szöveges, résztávok vázlatosan, fénymásolt térkép-, szép rajt- és cél bélyegzés, túrapecsétek, szép kitûzõ.

40-esek akikkel találkoztam: SK jó idõt ment, majd beírja. Optikát nevezni láttam, utána nem -és nem ért be elõttem-, talán Gödöllöi-dombság úttalan útjait járta? Saliko jó tempóban futott el mellettem félúton. (budai-)H.G. teljesítette, majd ment tovább a Sajgóra.
80-as bicajosok: Tibet és Múzsla. Teljesítették.
Rendezõk: Fent már említettek + nevezni Frankennél lehetett.

Tetszett a túra. (Egyetlen negatívumként a Margita elõtti mély, homokos talajt tudnám felhozni. :)
Gratulálok a 80-asoknak (is)!

efemm.