Túrabeszámolók


Bakonyi/Teveli-tó®túra / Pápai látogatás / Odvaskő

AtiTúra éve: 20072007.07.02 17:24:08
Hajnali 4 órás ébresztõ után frissen és üdén vágtunk neki reggel 8-kor a túrának. :) Elsõ rendezésû túra volt, úgyhogy kíváncsian vártam, hogy mit tartogat, ráadásul Pápán még sose jártam. (Most se sokat láttam belõle, kell mindenképp egy újabb látogatás majd. :))

Aranyos volt a lakótelep "lakótelep eleje" és "lakótelep vége" táblázása, mintha egy külön városrész lett volna. :)

Elolvastam már két beszámolót errõl a túráról, mindketten említést tesznek a Lókórházról, ami szerepelt az itinerben is, és ki volt táblázva az út mentén is, hogy hol kell bemenni hozzá... Bevallom én errõl teljesen lemaradtam... Egyetlen épületet láttam, de az nagyon romos volt, szerintem nem az volt a Lókórház... No sebaj. :)

Az egész itinert azért nem írom le, ez elolvasható máshol, illetve el kellett volna jönni, és kipróbálni! :D A következõ emlékezetes pont számomra így utólag egy focipálya. Ez azért emlékezetes, mert ennyi focipályával még sose találkoztam. :) A rajt/cél focipályánál volt. Itt volt egy focipálya, késõbb azt hiszem még 3 focipálya mellett haladtunk el... Ez 5 az egész túra alatt... :)

Az erdõkben volt pár vadregényesebb rész, hátul a képek között ebbõl lesz egy kis ízelítõ. :)

A Suttonyi-tóról, akarom mondani mocsárról ;) is lesz hátrébb kép, most csak az idõrendiség miatt említem itt. Nemrég voltunk geoládázni a Merzse-mocsárnál, abban több víz volt, mint itt ebben a tóban. :)

Útközben 2 ellenõrzõszámot is fel kellett írni, az elsõnél szerencsénk volt, még megvolt a toll, a másodiknál ez már hiányzott.

A Teveli-tó nagyon trükkös volt, az alsó tóhoz érve megörültünk, hogy már közel az ellenõrzõpont, majd egyre csak távolodtunk a tótól az úton, és a pont még sehol, és még mindig sehol, és még mindig sehol. :) Egy örökkévalóságnak tûnt elérni a gáthoz. :)

Innen továbbindulva egy ideig még jófele mentünk, de aztán teljesen elkavartunk... :) Kukoricák helyett napraforgó táblákkal találkoztunk, a bányamaradványt is teljesen kihagytuk... :) Végül fogalmunk se volt hol vagyunk, úgyhogy GPS-en becéloztuk a falut, és toronyiránt elindultunk. Ezt eléggé szó szerint kell érteni, mert itt már találtunk kukoricát, úgyhogy keresztül is mentünk rajta... ;) Psssszt. :)

A falu közepén csodánkra jártak, hogy mit keresünk ott, és fõleg honnan jöttünk, és ha Pápáról, akkor miért abból az irányból. ;) Kép is készült a pápai újságnak rólunk. :)))

Innen kikeveredve, majd be Pápára, utána már hamar meglett a cél.

Én pedig úgy néztem ki, mint egy mosott hulla. ;) Hosszú volt ez a túra. :)

A szervezõk utólagos információi alapján 101 induló volt, eléggé szét lehetett húzódva a mezõny, és a többi távon indulhattak sokan, mert így utólag visszagondolva talán 9 emberrel találkoztunk.

Kedves CATS, köszönjük a szervezést, jó kis túra volt ez! :)

Forrás, pár kép + térkép + szinttérkép: http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1946