Túrabeszámolók


Délibáb 15

moiwaTúra éve: 20072007.07.17 18:13:59
Délibáb madárfigyelõ túra

Még sosem jártam a Hortobágyon, ezért külön örültem annak, hogy az elsõ alkalomra egy kifejezetten buli-rendezvényen került sor. J. Zolival mentem le és vele is teljesítettem a túrát. Nagyon kellemesen sétálva gyalogoltunk végig. Nagy szerencse, hogy az útvonalon csaknem végig borult volt az ég, mivel a Hortobágy ugye nyílt terep.

A délutáni Délibáb-futás elõrendezvényeként indult a teljesítménytúra. Külsõségeiben sokminden jutott nekünk is: ugyanolyan nevlapot töltöttünk ki, mint a futók (iskolai végzettség és a nemünk is kitöltendõ paraméter volt) és kaptunk rajtszámot is, rajtként hivatalosan a futásokon ismert idõmérõs célkapu szolgált. Az útvonal megegyezett a délutáni futóverseny hosszútávjával.

A táj elbûvölt. Nem gondoltam volna, hogy ennyiféle növényt, madarat láthatunk majd. Nem lehetett pihentetni a fényképezõgépet, mert mindig akadt új téma...

Az útvonal annyira nem volt monoton és idõnként a lábunk elé is nézni kellett, mert olykor-olykor göröngyös szakaszokon is jártunk. Gyalogos túrázóként szokatlan volt a "kordon" ill. a nagyon egyértelmûsített követési irány. A megtett egész kilómétereket nagy táblák jelezték, eddig ilyennel korábban csak a Lokomotív 424-en találkoztam.

A rendezõk folyamatosan járták az utat kismotorral, ami egyrészt megnyugtató hogy gondoltak ránk, nehogy elvesszünk, viszont ugye a túrázó a nyugodt természethez szokott...

Klassz színes térképvázlatot kaptunk, amin az érintett helyek közül többrõl mellékeltek fényképet is.

A célba érve nagyon szép oklevelet kaptunk, mellé kitûzõt is, valamint egy csoki + energiaitalból álló csomagot. A célban megtekintettünk még egy csikós-bemutatót karikásostor-pattogtatással és nagymama-lovagoltatással. Ja, és összefutottam Vlaszijjal a célban, aki még az elõtte álló futásra készült.

Örülök, hogy itt lehettem, és megismerhettem ezt az általam eddig hanyagolt tájegységet!

Képek: http://fotoalbum.hungarotel.hu/moiwa/1222#2