Túrabeszámolók


Börzsöny-bérc

moiwaTúra éve: 20072007.07.17 18:23:15
Börzsöny-bérc 35

A lényeg: ennél ideálisabb idõt ki sem foghattunk volna! A talaj gyakorlatilag végig le volt fagyva, bár a napsugarak ereje több helyen is intenzíven "kóstolgatta". Akárcsak a Szent László túrán, most is fantasztikus panorámák tárultak a szemünk elé (Holló-kõ, Nagy-Hideg-hegy, Csóvi, Dobó-bérc 640 m-es csúcsa), és most is látszott tisztán a havas Alacsony-Tátra gerinc.

Szóval ezúttal az Aklok rétje sem volt emberevõen sáros. Ellenben rögtön az Aklok-rétje után a K háromszögön szép mennyiségû fát döntöttek az útra. A nem sokkal utána következõ görgeteges rézsútos szakasz lefagyva egészen jól járható volt, az útra kidõlt hatalmas fát átkarolós-átlendülõs technikával rövid idõ alatt abszolválni lehet.

Hallgatoozoo eme túráján jól éreztem magam, az idõjárás és a panorámák is kitettek magukért. A minimál szolgáltatások meg egyéb rendezési apróságok ("nyuszikás" bélyegzõk, túra nevét nem tartalmazó kitûzõ, résztáv+részszintes táblázat hiánya az itinerben stb.) sem vették el a kedvem. Tudtam, mire számíthatok. A túra végi mûút pedig kifejezetten jól esett, én személy szerint kedvelem a betont.

És egy kis érdekesség: a túra résztvevõinek túlnyomó többsége "hallgatoozoo-ellenes" módon autóval érkezett; ha a rajt-cél megközelíthetõségét nézzük, akkor nem is csoda...

Utólag is köszönöm azon sporinak, aki a célból Pestre fuvarozott!

Képek: http://fotoalbum.hungarotel.hu/moiwa/1193#2