Túrabeszámolók


Zöld túrák (Budai-hg)

efemmTúra éve: 20032005.04.10 20:06:55
Zöld 45
44.91km/1465m/szintidõ:11 óra
(teljesítve: 10 óra 30 perc alatt)

Az idõjárás a szokásos -gyönyörû- volt, a terep egy kicsit szelidült a megelõzõ hétvége óta. Jeges, technikás szakaszok csak az Ördög-oromnál felfelé, Farkas-völgy elõtt, a Normafa, a Tündér-szikla és a Csúcs-hegy után voltak. Azért fenéken csúszva mindenhol le lehetett jönni. :)

Eredetileg a 30-as távra neveztem, de a Nagykovácsi pontnál, a bõséges frissítõ (tea, zsíros- v. vajaskenyér) elfogyasztása után úgy döntöttem, hogy a hosszabb távot is bírom. Igy az utolsó 15 km-en még a hátizsákomat is vinnem kellett. (Eléggé elszánt túrázónak nézhettem ki: hátul hátizsák, elöl táska, kulacs, túrabotok. Egy, a szembejövõ kirándulókkal bóklászó kutya akkora ívben került ki..)

A Hosszú-hajtási kõbányánál már nem találtuk meg a pontot, igaz, hogy mi a meteor útvonalán kerültük meg a kõbányát -kb. 150 méterrel lejjebb- és nem közvetlenül a bánya alatti ösvényen mentünk. (Az útvonalleírás szerint -és szerintem is- mi mentünk jó felé, bár volt ahol nem találtunk magunk elõtt nyomokat.)

A célban -ahogy SK is elõre jelezte- semmilyen szolgáltatás sem volt, sõt -errõl talán nem tehetnek-, de már a sörözõbõl is kitették a rendezõket. Emléklap, kitûzõ átvétele után átöltözni már csak a buszon tudtam.

A turán nagyrészt Rita, barátnõje Kata, Nagyondinnye illetve Festéktüsszentõ_Hapcibenõ és barátja társaságában mentünk.
Benõ! Ugye, hogy elég volt a hét és fél óra a 30-as távra?

efemm.