Bükk teljesítménytúrázója Kupa 2016 kiírás

Bükk Teljesítménytúrázója Kupa

A Hegyiember és Baráti Köre 2016-ban is meghirdeti a Bükk Teljesítménytúrázója Kupát. A kupát a Bükk hegységet és környékét szerető, kihívásokat kedvelő teljesítménytúrázók számára írjuk ki. Célunk a komoly sportteljesítmény elismerése, ezért a kupa megszerzéséhez hosszabb és nehezebb túrákat kell végigjárni.

A kupa megszerzésének feltételei:
2016-ben teljesíteni kell 10 olyan, a Bükkben rendezett gyalogos teljesítménytúrát, melyek összes távja legalább 450 km (tehát pontosan 10 túrán kell elérni a 450 km-t).


A következő négy teljesítménytúra valamelyik távját kötelező teljesíteni:
- Barcika (február 6.)
- Kőről-kőre a Bükkben (április 17.)
- Erdőkövesd Challenge (augusztus 6.)
- Eger Csillaga (szeptember 10.)


A fenti feltételeket teljesítő túrázó a nevezési díj (2500 Ft) befizetése után névre szóló kupát és emléklapot kap.
A sorozatba minden olyan gyalogos teljesítménytúra beszámítható, amelyet a Bükkben rendeznek, továbbá megjelent a Teljesítménytúrázók Társasága (TTT) honlapján található túranaptárban. Terepfutó távok csak abban az esetben számíthatók be, ha azzal azonos távon gyalogos túrát is rendeznek.
Bár nem a Bükkben kerülnek megrendezésre, de elszámolhatóak a Magashegy, a Tompa Mihály, a Vitézlő, a Föld felett és föld alatt és az Abaúj-Hegyközi teljesítménytúrák is. Felhívjuk a figyelmet, hogy csak azok a túrák számíthatók be, amelyeket a túrázó teljesített, tehát a rendezőség által kiírt útvonalon és az előre megadott szintidőn belül járt végig. (Rendezői bejárás elfogadható, előzetes egyeztetés után. Rendezőnek az számít, aki a túra napján, a rendezvényen rendezői feladatokat lát el.) A túrák távja a TTT által egységesen elfogadott adatokkal kerül beszámításra.
Az igazolás módja és a díjazás átvétele: A kupára előzetesen nem szükséges nevezni, a teljesítést a túrák igazolófüzeteinek, okleveleinek bemutatásával tekintjük elfogadottnak. Ennek időpontja és a díjazás átvétele a kiírókkal történő személyes egyeztetés tárgya. A kupára jelentkezni legkésőbb 2017. január 10-ig lehet. A díjazásokat ezután készíttetjük el.

Információ:
Pető Sándor
06 (30) 511-5690
E-mail:
immolation@freemail.hu
hegyiemberesbaratikore@gmail.com

A kiírás megtalálható az alábbi honlapon: www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu
Élményekben gazdag túrázást kívánunk a Bükkben és környékén.
Hegyiember és Baráti Köre