Pilisi vándorlás - Új jelvényszerző túramozgalom!

A Piliscsabai Természetjáró Egyesület (pi-te.maze.hu) „Pilisi vándorlás” címmel, új jelvényszerző túramozgalmat indít útjára 2016-ban.

A mozgalom az a célunk, hogy a minél több emberrel megismertessük a Pilist és a Visegrádi-hegységet. A hosszú vándorút végigjárásáért az ország minden szegletéből, akár több napra is érdemes ideutazni. Aki végigjárja a kijelölt útvonalat, és az ajánlott kitérőket, az valóban a Pilis vándorának mondhatja majd magát, hiszen szinte minden érdekes és látványos helyet megismer és minden különleges útvonalat végigjár.
Mindemellett egyedi pecsétlenyomatokat is begyűjthet. Az útvonalon 19 új, az adott helyet, vagy egy-egy település jellegzetes épületét ábrázoló bélyegző kerül kihelyezésre. Ezek mellett 5 helyen a már ismert és közkedvelt „Pilisi kilátások” túramozgalom bélyegzőjét, valamint szintén 5 helyen a megújult OKT
bélyegzőket kell igazolásként használni. Ez összesen 29 pecsétet jelent.
Az igazolófüzetekhez először, a május 14-én megrendezésre kerülő Piliscsabai Negyvenesek teljesítménytúra rajt/cél helyén lehet hozzájutni 1500 Ft/db áron.
A füzet ára tartalmazza a díjazást és egy aktuális (2016-os) Pilis, Visegrádi-hegység térképet is. A bélyegzők június első hétvégéjéig kerülnek kihelyezésre, azután indulhat a „Pilisi vándorlás”! Amint minden a helyére kerül, természetesen a már megszokott elárusító helyeinken folyamatosan elérhetők lesznek. Készül az útvonal végigjárását segítő szöveges itiner és GPS track is, ezeket hamarosan le lehet tölteni a pi-te.maze.hu honlapunkról.

Részletes kiírás letölthető.