Új online túranaptár - beharangozó

Kedves Túratársak!

A vasárnapi közgyűlésen már többen hallhattátok, hogy hőn szeretett on-line túranaptárunk modernizálásába vágtuk a fejszénket. A projekten már egy ideje titokban dolgoztunk, és eljött az idő, hogy az első leplet lerántsuk róla.  

Hol van?
Az ideiglenes helye a tesztelés idejéig: www.tturak.hu

Ennyi?
Nem. Sok már elkészült funkció például bejelentkezés után lesz majd elérhető. Ez azonban egyelőre le van tiltva amíg bot biztossá nem tesszük az oldalt. Ezt igyekszünk hamar megoldani, és akkor utána folyamatosan bővítgetjük az oldalt az új funkciókkal.

És a régi oldal?
2017-ben még marad, és továbbra is az a “biztos” oldal. Az év első felében a statikus tartalmak csak ott lesznek elérhetőek. Az új honlapnak ez a teszt éve, ami alatt tapasztalatokat gyűjtünk, hibákat javítunk, stb. A 2018-as túrák viszont már csak az új oldalon fognak megjelenni. 

Valami kedvcsináló, hogy mégis mi lesz még?
Minden, ami eddig, valamint túrák követése, teljesítettnek megjelölése, éves statisztika, naptárba mentés, összehasonlítás, dinamikus túraszűrés sok paraméter alapján, szűrési beállítások mentése, értesítések követett túrák változásairól, közelgő előnevezési határidejéről, közösségi fiókok integrálása. Ezek nagyjából azok, amik elrejtve már megvannak. 

És mikor?
Mind dolgozó emberek vagyunk, és szabadidőnkben foglalkozunk ezzel, így kérjük, hogy legyetek türelmesek velünk. Amit tudunk, megteszünk azért, hogy mihamarabb sínen legyen minden.

Hibát találtam!
Köszönjük, ha időt szánsz arra, hogy ezt nekünk megírod, de kérünk előtte vess egy gyors pillantást erre a listára, hátha már más is beküldte, akár már dolgozunk is rajta. Ha nem találod, akkor itt tudod megírni az észrevételedet. Kérünk, hogy csak ezt a kérdőívet használjátok ilyen célra, az e-mailben, facebookon, galambpostával küldött észrevételeitekről valószínűleg el fogunk feledkezni. 

Van egy zseniális ötletem!
Nagyszerű! A kérés ugyanaz, mint az előzőnél: először kérünk, hogy a listát lesd meg, majd ha nem találod ott, akkor írd meg az űrlapon. Egyelőre egy alap biztos működés elérése a cél, az extra funkciók később várhatók, hogy bekerülnek. Hogy mire lesz erőforrás, mire nem, az majd kiderül, illetve ha sok a jó ötlet, a prioritást lehet Veletek szavaztatjuk meg.

Túraszervező vagyok, jön a káosz?
Célunk épp az ellenkezője, erről mindenképp lesz majd külön közlemény, videós lépésől lépésre bemutató, stb. Ami már megvan a fedél alatt: régi túrák könnyű újrahirdetése, módosítása, statisztikák felvitele, kérdezz-felelek rész. 

Túl sok a szabadidőm, tudok segíteni?
Köszönjük, és a segítség mindig jól jön. Jelenleg főképp fejlesztési feladatok vannak, de később a régi adatok migrálása során lesz több feladat, ahol nem kell érteni Angular JS-hez, Symfonyhoz. Ha úgy érzed, szívesen segítenél, ismét a multifunkcionális űrlapunkhoz szeretnélek irányítani.

Hol értesülhetek a változásokról?
Hasonló közleményeket fogunk a nagyobb mérföldköveknél írni, amit a régi/új  TTT oldalon, a Teljesítménytúra topikon, és a Teljesítménytúra facebook csoportban megosztunk.  A regisztráció megnyitása után minden felhasználó a profilján eldöntheti majd, hogy kér-e értesítést az oldal új fejlesztéseiről. 

Első nekifutásra ennyi. Tudjuk, minden kezdet, és minden változás hoz kihívásokat. Mi azon vagyunk, hogy ez az átállás minél zökkenőmentesebb és gördülékenyebb legyen. Ha további kérdésed volna, kérjük azt is a szipi-szuper űrlapunkon tedd fel, és ha többeket is érinthet, akkor majd plenárisan válaszoljuk meg.

Szép időt, jó utat!

TTT elnökség