Kérjük a Túrarendezőket a 2018-as túraidőpontjaik rögzítésére!

Kedves Túraszervezők!

Október végén körlevélben jeleztük felétek, hogy a TTT új honlapjának (Teljesítménytúra Naptárának - https://tturak.hu) kezdeti funkció már működnek, vagyis:
- létre tudjátok hozni a szervezői profiljaitokat
- meg tudjátok adni a 2018-as Túratervhez (https://tturak.hu/hikePlans) a jövő évi túráitok előzetes (fontosabb) adatait: a túra dátumát, távjait, tájegységét, és a (fő)szervezőt

Kérjük, hogy a 2018-as Túraterveiteket lehetőség szerint minél előbb adjátok meg és rögzítsétek, mivel ezek elsődlegesen fontos információk a túramozgalmak szerverzőinek, a nemzeti bajnokság futamok tervezéséhez, illetve a túraidőpontok egymáshoz történő összehangolásához!

A régi (jelenlegi) TTT honlapra már nem is kerülnek fel a 2018-as túrák, itt csak a 2017-es túrakiírások érhetők el.

Az új honlap jelenlegi funkcióiról az alábbiakban olvashattok bővebben.

Pár héttel ezelőtt elkészült a honlap egy újabb kiadása, melyben már a szervezők tudnak regisztrálni a honlapra, és a szervezői profiljaikat kialakítani. Ennek módjáról és menetéről készült egy videó, melyet itt lehet megtekinteni:

https://youtu.be/k-_7X3A2ars

A videó figyelmes végighallgatása mindenképpen fontos, de a fő dolgokat igyekszem ide is kiírni.

A 2018-as évtől kezdve a túrákat nem mi hirdetjük meg a beküldött word sablonok alapján, hanem a Önök/Ti lesztek azok, akik ezt a felületen meg tudják szerkeszteni, és az adminisztrátorok számára elküldeni jóváhagyásra.

Az oldalon úgynevezett _Szervezői profilok_ tudnak túrákat meghirdetni. Függetlenül attól, hogy egy túrát egy többszáz fős egyesület, vagy egy magánszemély szervez, az oldalon egy szervezői profil létrehozása szükséges ehhez. A 2017-es évben aktív túraszervezőketa régi oldalról szervezői profil formájában importáltuk, így ezeket nem kell külön létrehozni. Aki azzal az e-mail címmel regisztrál a honlapra, amit korábban szervezésnél kontaktként megadott, az automatikusan hozzá lesz kötve ahhoz a szervezői profilhoz. Ha ez mégsem történne meg, akkor a csatlakozást két módon is lehet kérvényezni, lásd videó.

A szervezői profilon belül a tagoknak 3 jogosultsági státusza lehet:

*Kapcsolat*:
 - _nem_ módosíthat tagokat és jogosultságokat
 - _nem_ módosíthat a szervezői profil adatain
 - _nem_ hirdethet túrát a szervezet nevében
 - más tag hozzárendelheti egy túrához szervezőként

*Szervező*:
 - _nem_ módosíthat tagokat és jogosultságokat
 - _nem_ módosíthat a szervezői profil adatain
 - hirdethet túrát a szervezet nevében
 - más tag hozzárendelheti egy túrához szervezőként

*Profil-Adminisztrátor*:
 - módosíthat tagokat és jogosultságokat
 - módosíthat a szervezői profil adatain (oldal adminisztrátori jóváhagyással)
 - hirdethet túrát a szervezet nevében
 - más tag hozzárendelheti egy túrához szervezőként

Különböző méretű szervezetek a profilokat különböző módon használják, így egy magánszemély szervező esetében egy adminisztrátor tag lesz, de egy nagyobb szervezetnél már lehet ezekkel a jogosultságokkal finomhangolni a dolgokat.

A profilba fel lehet venni nem regisztrált tagokat is, akiket szintén hozzá lehet rendelni túrákhoz. Ezt olyan személyek esetében érdemes használni, akik nem szeretnének az oldalon semmit szerkeszteni, a túrázók esetleges kérdéseire válaszolni, stb. Az ő adataikat a profil adminisztrátorok tudják szerkeszteni.

Amennyiben egy új szervezői profilt szeretne valaki létrehozni, az is könnyen megtehető a videóban említett módon.

Az új oldalon *új túrák meghirdetése jelenleg még nem megengedett*, ez a funkció pár héten belül lesz megnyitva. Ebben a pár hétben volna az a cél, hogy azok az emberek, szervezők, akik a túrákat majd összeszerkesztik, azok regisztráljanak az oldalra, csatlakozzanak a szervezői profiljaikhoz, ha ez nem történik meg automatikusan, illetve szerkesszék meg a profiljuk bemutatkozását, taglistáját, stb, hogy ezzel már ne kelljen bíbelődni, amikor a túrák meghirdetése kezdődik.

Ezen felül lehetőség van már *Túratervek* beküldésére. Ez a funkció a korábbi oldal előzetes túralistájának a leváltása. A szervezői profilok beküldhetnek, törölhetnek, stb. túratervezeteket, ami csak annyit tartalmaz, hogy melyik napra milyen túrát melyik régióba tervez egy szervező. Túratervek beküldése nem kötelező, de minél többen küldik be, annál jobban segít abban, hogy az ütközések elkerülhetőek legyenek.


Elnézést kérek a hosszú levélért, a leírtak és a videő remélem sokat segítenek az új oldalra történő zökkenőmentes átálláshoz. Bérmilyen elakadás,kérdés, hiba esetén igyekszünk mihamarabb reagálni.

Minden jót!

Hegyháti Máté