Mozgásban a család – Családi túrasorozat a Családok Évében (a TTT szervezésében)

Mozgásban a család – Családi túrasorozat a Családok Évében

A Teljesítménytúrázók Társasága az Emberi Erőforrások Minisztériumának és az Új Nemzedék Központ támogatásával 2018-ban a Családok Éve alkalmából új túrasorozatot indít útjára, Mozgásban a család címmel. A túrasorozat 4 túrából áll a Budai-hegységben, 5 és 10 km-es távokon.
 

A túrasorozat célja: lehetőséget nyújtani a (kis)gyermekes családok részére az együtt túrázásra, a játékos feladatokon keresztül az erdőben túrázás szabályainak megismerésére és elsajátítására.

A túrasorozaton való részvétel regisztrációhoz kötött, de ingyenes a család minden tagja számára.

Létszám limit: Az első 1.000 fő regisztrációját tudjuk elfogadni a túrasorozatra.

Szabályok:

 • A túrasorozatra regisztrációval lehet jelentkezni online vagy letölthető doc formátumú jelentkezési lapon e-mailben visszaküldve. Helyszíni nevezés nincs!
   
 • A túrasorozatra csak családok regisztrálhatnak. A család minimum 1 felnőtt (szülő, nevelőszülő, nagyszülő, dédszülő) + 1 (0-14 éves) gyerek. A gyerek fogalmát kiterjesztettük a babakocsis és háti hordozós babákra is, velük is lehet nevezni. (Tehát gyereknek a 2003. december 31. után, de legalább 2018. január 1. előtt született gyerek számít)
   
 • A regisztrációkor az összes résztvevő családtagot meg kell adni. Ez a lista az év során már nem bővíthető. A túrákon a családot min. 1 felnőtt+ 1 gyerek képviseli a listán felsoroltak közül
   
 • A túramozgalomnak saját pólója lesz, amit a túramozgalom 4 túráján (és az esetleges joker túrákon) a családtagoknak viselniük kell.
   
 • A regisztrált családoknak a regisztrációkor „nevet” kell választaniuk (pl. Kovács család, Szupercsapat stb.), ez fog a díjazásra kerülni.

Rajtcsomag: Az előzetesen regisztrált családok az első, ill. második túra rajtjában rajtcsomagot kapnak. Ennek tartalma: gyerekenként 1 db igazolófüzet, gyerekenként 1 csomag színes ceruza és családtagonként egy-egy póló. A rajtcsomag ingyenes és a teljesítés számától függetlenül minden család megkapja az első vagy a második túrán.

Igazolófüzet: Az igazoló füzetet az első, ill. második túrán lehet átvenni. Az igazolófüzet fedőlapjának egy része üres lesz, amit a gyerek(ek) saját maguk díszíthetnek (ehhez kapják a színes ceruzákat a rajtcsomagban). A legszebben díszített igazolófüzetet díjazzuk!

Díjazás: A legalább 3 túrán résztvevő családokat érem, a 4 túrán résztvevő családokat kupadíjazásban részesítjük. A díjazás ingyenes és családonként 1 db érmet vagy kupát foglal magában. Az érmen vagy kupán a család választott neve fog szerepelni. A család minden tagja oklevelet kap a teljesítésről.

Díjátadás: Az ünnepélyes díjátadás 2018. decemberében lesz, melyet a TTT a honlapján tesz közzé.

További információ: Strackné Galambos Katalin  e-mail: turasorozat@gmail.com, tel: 06-70-549-2707

Facebook oldal: Mozgásban a család – Családi túrasorozat a Családok Évében