Figyelem! Teljesítménytúrák már megrendezhetőek!

Kedves Teljesítménytúra Rendezők és Teljesítménytúrázók!

A 170/2020. kormányrendelet sportrendezvényekre vonatkozó előírásai alapján, 2020. május 4-től ismét engedélyezett teljesítménytúrák megtartása. Ezzel összhangban, engedélyezzük a Teljesítménytúra Naptárban a túrák megjelentetését.

Felhívjuk a rendezők figyelmét, hogy amennyiben a teljesítménytúráik megrendezéséhez szükséges természetvédelmi engedély (védett természeti területet, nemzeti parkot, tájvédelmi körzetet, Natura2000 területet érint a túrájuk), illetve erdőgazdálkodói engedély, vagy önkormányzati területhasználati engedély - ezeket feltétlenül szerezzék be!

Az elmúlt hetekben a TTT részéről (más rendezőkkel együtt), levelezést folytattunk az Operatív Törzs Ügyeleti Központtal, és az Emberi Erőforrások Minisztériumával, az aktuális járványügyi szabályok, korlátozások teljesítménytúrákra vonatkozó értelezéséről.
A levelezés letölthető, amennyiben rendezés engedélyeztetéséhez szükség van hivatalos állásfoglalásra, akkor fel is használható.

A TTT engedélye összhangban van a Magyar Természetjáró Szövetség honlapján 2020. május 18-án megjelent tájékoztatással is.

A túranaptár nyitással megvártuk több erdészet visszajelzését is. A Pilisi Parkerdő Zrt. honlapja szerint "Túrák, kirándulások a járványügyi előírások betartásával továbbra is tarthatóak." Az Egererdő Zrt. szintén engedélyezte már 2020.05.23-án teljesítménytúra megrendezését.

A túrarendezők és a túrázók számára is javasoljuk az általános járványügyi és egészségügyi szabályok betartását a sporttevékenység közben, de ugyanúgy a rendezvényre való utazáskor is. Tömegközlekedési eszközökön szájmaszk használata kötelező! A teljesítménytúrán a sportolók számára a 1,5 méteres távolságtartás nem kötelező. Fontos, hogy csak egészséges, tünet és panaszmentes személyek vegyenek részt a teljesítménytúrákon!
A túrarendezők részére -amennyiben megoldható- javasoljuk az előzetes nevezést, a nevezési díjat előzetes utalással, vagy bankkártyás fizetéssel kérjék, továbbá a rajt-célban, ellenőrzőpontokon a rendezők használjanak szájmaszkot, kesztyűt.

Fenntartjuk a lehetőséget, hogy a járványügyi jogszabályok későbbi változásával (esetleges szigorításával) összhangban bármikor módosítsunk a Teljesítménytúra Naptárat érintő döntésünkön.
Kérjük a rendezőket és a túrázókat is, hogy figyeljék folyamatosan a tturak.hu oldalt is, mivel az elmaradt túrák helyett a megismételt rendezések időpontja külön értesítés nélkül kerülnek átvezetésre majd a Naptárban.
A TTT mozgalmaiban (Budapest Kupa, TTMR, ÉVTT) csak azok az elmaradt túrák lesznek elszámolhatók, amelyeket egy későbbi időpontban, de még az idei évben, megrendeznek! Egyéni bejárások, vagy instant túrák továbbra sem számolhatók el, nem pecsételtethetők be.

Jó egészséget és sikeres teljesítménytúrázást kívánunk!

TTT elnökség
2020. május 19.