Erdőbarát rendezvények - A Pilisi Parkerdő feltételei rendezvény szervezők felé

forrás Parkerdo.hu . Rendezvények bejelentése ugyanott, űrlapon:
https://parkerdo.hu/parkerdo/tudnivalok/erdobarat-rendezvenyek-parkerdoben/
 

Erdőbarát rendezvények a Parkerdőben

Naptár megtekintése

A Pilisi Parkerdő az Erdőbarát Rendezvény minősítési rendszerrel segíti és támogatja az erdei sport- és túraprogramok szervezőit és résztvevőit a közös cél, a természeti értékek, az erdő ökológiai egyensúlyának megóvásában. 

Az Erdőbarát Rendezvény minősítés, vele a logó-használat feltételei a következők:

  1. Az erdei programok, rendezvények szervezése során a Szervezők fő szempontként veszik figyelembe azt, hogy az erdő elsősorban vadon élő növény- és állatfajok sokasága számára élőhelyet nyújtó “otthon”, ahol mi, emberek mindig vendégek vagyunk. Ez elsősorban azt jelenti, hogy lehetőleg a már jelzett túraútvonalakat használják, az erdő belsőbb, nehezen megközelíthető, rejtett részeit elkerülik, de ha mégis nem jelzett útvonalakra szerveznek programot, akkor az erdőgazdálkodó és a nemzeti park útmutatásának megfelelően járnak el. Ez vonatkozik az időszakokra is, azaz lehetőleg minimalizálják az éjszakai szervezett jelenlétet.
  2. A programok és rendezvények hulladékkal nem terhelik az erdőt és a Szervezők minden rendezvény után ellenőrzik a kijelölt útvonalak tisztaságát.
  3. A Szervezők az útvonalat, pályát kizárólag újra felhasználható, a Szervező azonosítására alkalmas információkat tartalmazó (dedikált) szalaggal jelölik, amit a rendezvényt követő napon eltávolítanak.
  4. A Szervezők beszerzik a szükséges engedélyeket, maradéktalanul betartják az abban foglaltakat, s minimum 30 nappal a rendezvény előtt megigénylik a Pilisi Parkerdő Zrt. területhasználati hozzárjárulását, továbbá a rendezvényt követő három napon belül gondoskodnak az ügyintézés teljes lezárásáról.
  5. Az instant túraszervezők csatlakoznak az egységesített QR-kód kihelyező rendszerhez.

Reméljük, hogy az Erdőbarát Rendezvény Program sok erdőben sportoló, túrázó, kikapcsolódó számára nyújt természetiérték-megóvó minőség garanciát, a Szervezők számára pedig kölcsönösen előnyös partnerséget!

Az Erdőbarát Rendezvény Programban részt vevő partnereink a közösségi erdőfenntartási hozzájárulással az erdők ökoturisztikai infrastruktúrájának fenntartását és fejlesztését, az erdő ökológiai egyensúlyának fenntartását segítik:

  • a közösségi erdőhasználati hozzájárulás összege: 300 Ft / fő
  • az ügyintézés díja: bruttó 15.000 Ft
  • a hozzájárulást az esemény időpontjához képest 30 naptári nappal előbb meg kell kérni
  • a nevezési díjas események bejelentését az online űrlapon tudják elküldeni, minden más rendezvény egyedi elbírálás alá esik

Fontos, hogy a természetvédelmi oltalom alatt álló területeken az erdészet hozzájárulása mellé be kell szerezni a természetvédelmi hatóság engedélyét is.

Az osztálykirándulások, iskolai és egyéb programok szervezői kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot az engedely@pprt.hu email címen.

Tarts velünk, légy Te is az erdő barátja!