Úttalan utakon tájékozódási teljesítménytúra és verseny





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõKinizsi TE. Encián Szakosztály
Kovalik András
Levélcím: 1068 Budapest, Városligeti fasor 44.
Telefon: (30) 512-5044
e-mail: kinizsi@gmail.com
honlap: http://www.kinizsi.org
 
honlap: http://www.kinizsi.org

Úttalan utakon tájékozódási teljesítménytúra és verseny
6
2007.10.07 Gy Nappal

Az útvonalat a helyszínen adják meg a rendezők. (Gerecse)

Rajt:Cél: Csabdi, iskola udvara, közvetlenül a községházánál lévő buszmegálló mögött
Indítás: 7:45-10:15 óra Nevezési díj: 600 Táv (térképen): 14-18 km Szint (térképen): 640 m Szintidõ: 7 óra

Oklevél Kitûzõ Ital

Az Úttalan utakon tájékozódási teljesítménytúra Csabdi környékén kerül megrendezésre, az eddigieknél valamivel rövidebb pályákon. Ebben az évben a két kategóriának külön útvonala lesz, sok azonos ponttal, más vonalvezetéssel. Néhány fontosabb dolog: A verseny térképe: Vértes !!! turistatérkép (Cartographia), minél frissebb annál jobb, mivel a térképek között jelentős eltérések vannak. Munkatérképnek a legújabb fénymásolatát adjuk. Versenyzői kategóriában csak a fentiek, valamint az általunk adott további térképszelvények használhatók. Túrázói kategóriában elemlámpára feltétlen szükség lesz. A budapesti résztvevőket kérjük, hogy lehetőleg a korábbi buszt vegyék igénybe. A menetrendet ahogy tudjuk feltesszük a honlapra.

Részletes kiírás szeptember elején.
Nevezni lehet elõzetesen szeptember 25-ig 600 Ft/fõ. Helyszíni nevezés korlátozott (az elõállított menetutasítás erejéig). Nevezési díj: Elõzetes nevezésnél: 500 Ft, MTSZ tagoknak 400 Ft. Helyszíni nevezés: TT kategóriában: 600 Ft, TV kategóriában: 800 Ft. Befizetés a rajtban.

A rendezvény kategóriái: - TT teljesítménytúrázói, - TV versenyzõi
A rendezvény résztvevõi: A nyílt rendezvényen bárki elindulhat, alapfokú térképolvasási gyakorlat elegendõ. Sportorvosi engedély nem szükséges.
A feladat meghatározása: A rajtban kapott menetutasítás és térképszelvények alapján folyamatos útvonalválasztással, különbözõ pontértékű ellenõrzõhelyek érintésével a célba jutni.

Értékelés: A TT kategóriában teljesít az a résztvevõ, aki meghatározott pontokat érinti és szintidõn belül célba ér. A TV kategóriában az útvonalon gyűjtött pontok alapján a megadott alappontszám feletti teljesítésnél az idõmegtakarítást további pontokkal jutalmazzuk. A helyezések sorrendjét az elért pontok határozzák meg.

Díjazás: Oklevél, kitűzõ: minden teljesítõnek. TV kategóriában: I. - III. helyezet érmet, és tárgyjutalmat kap.

Szolgáltatás: Üdítõ a célban. Saját pohár, saját bögre természetvédelmi akciónk keretében a frisítőpontunkon saját ivóedényt használók között ajándékokat fogunk kisorsolni.

Javasolt felszerelés: Évszaknak megfelelõ túraöltözet, EÜ csomag, ivóvíz, turista térkép, iránytű vagy tájoló, óra, íróeszköz, a TT kategóriában elemlámpa. GPS használata a TT kategóriában megengedett.

Egyéb: A túrán, illetve versenyen mindenki saját felelõsségére indul. Csak gyalog teljesíthetõ. Kutyával történő indulást nem engedélyezzük.

Térkép: a Gerecse turistatérképe.

Szép idõt és jó túrát kíván a rendezõség!

 

Letöltések száma: 2171. Módosítva: 2007.09.28