Vereckei-hágó





Túrabeszámolók (2 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõKárpátaljai Magyar Cserkész Szövetség, Munkács
Popovics Béla, elnök
 
RendezõBalogh Magdolna
Telefon: (20) 484-4525
e-mail: adalena@freemail.hu
e-mail: adalena59@gmail.com
 

Vereckei-hágó
1
2008.06.08 Gy Nappal

Gukliv - Padóc - Sipot-vízesés - Kanora-gerinc - Vereckei-hágó - Gukliv

Rajt:Cél: Gukliv, Dumka szálló (Kárpátalja, Ukrajna)
Indítás: 7:00 óra Nevezési díj: 500 Táv (térképen): 50 km Szint (térképen): 841 m Szintidõ: 12 MTSZ pontszám: 92

Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Szállás a rajtnál Szállás a célnál Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túra időpontja: 2008. június 8. (vasárnap)
Nevezés csak elõzetesen május 15-ig. Vezetett túra túravezetõvel! A résztvevõk együtt járják végig a túra vonalát. A szolgáltatások még pontosítás alatt vannak.

Utaztatás:
- busszal (személyenként oda vissza 14000 Ft, a programot lásd lejjebb),
- saját járművön, vagy
- vonattal (Budapest - Záhony - Csap vonalon, Csap - Munkács - Volóc gyors vagy munkácsi átszállással helyi érdekeltségű elektromos vonaton közelíthető meg, Volóctól azonban helyi érdekeltségű vonaton vagy kisbuszon lehet Guklivig utazni (Volóctól 6 km)).

Szállás: I. kategória: 2000 Ft,
II. kategória 1500 Ft.
Sátorozási lehetőség is van a Guklivi-Dumka szálló körül saját felszereléssel (zuhanyzási lehetőséggel) 500 Ft. Félpanziós ellátás: 2000 Ft (Főzési lehetőség van, eszközökkel).

Útlevél szükséges, vízum nem.
A busz, a nevezési díj és az előre rendelt szálllás és étkezés forintban is fizethető, egyebek helyi valutában. (1 ukrán hrivnya kb. 33 forint)

A buszos program:
Június 7. szombat: Indulás reggel 8-kor Budapestről (Hősök tere) autóbusszal (csatlakozási lehetőségekkel), Beregsurány, Munkács érintésével (a munkácsi vár megtekintése(300 Ft-nak megfelelő - 9 Hr)). Szálláshely elfoglalása, vacsora.

Június 8. - a túra napja (vasárnap): Reggeli 6-kor, indulás 7:00 (helyi idő szerint!). A vereckei emlékműnél kb. fél órás pihenő. Aki csak kevesebb távot vállal, innen kisbuszon visszautazhat Guklivba, a szálláshelyre. A túra után vacsora, pihenés. (Aki előre jelzi, hazautazhat kisbusszal Magyarországra).

Június 9.: Reggeli 8-kor. Hazaindulás egy másik útvonalon a máramarosi havasokon keresztül, Huszt érintésével. Várható hazaérkezés: 19:00 - 20:00 óra.

Az alapos szervezés érdekében elõzetes jelentkezést kérünk. Minden információt kérésre küldünk e-mailben vagy telefonon.

 

Letöltések száma: 3013. Módosítva: 2008.05.03