Vitorlás Challange - 10.

Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõHíradástechnika Vitorlás Klub és az MSTSZ vitorlástúrája
 
RendezõBenyovszky Gábor
Levélcím: 1112 Budapest, Menyecske u. 29
Telefon: (30) 954-5740
e-mail: gbenyov@t-email.hu
honlap: http://www.hiradastechnika.eu
 
RendezõPusztai László
(Klub elnök)
Levélcím: 8638 Balatonlelle, Szövetség u. 94
Telefon: (20) 975-5730
e-mail: pusztai.l@freemail.hu
 

Vitorlás Challange - 10
10
2008.09.06 - 2008.09.07 Nappal Éjjel  Vizi

Balatonlelle - Balatonboglár - Fonyód - Balatonmáriafürdő - Keszthely - Balatongyörök - Szigliget - Badacsony - Révfülöp - Zánka - Fövenyes - Balatonakali - Tihanyrév - Balatonföldvár - Balatonszemes - Balatonlelle

Rajt:Cél: Balatonlelle, Vitorlás kikötő, HT-VK dokk
Indítás: 8.00 óra Nevezési díj: 2600 Táv (térképen): 180 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ: 36 óra

Emléklap Kitûzõ Ital Meleg étel Csomagszállítás a célba Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

Nevezés elõzetesen augusztus 1-ig 2400 Ft/fõ. HT-VK tagoknak kedvezmény a nevezési díjból. A nevezési díjból TTT, MTSZ, MSTSZ tagoknak és Magyar Turista kártyával 200 Ft/fõ kedvezmény. Minden további információ a rendezõktõl. Térkép: a Balaton turistatérkép, mélységvonalakkal. 'Gyalogosok' és vitorlások jelentkezzenek.

Meghívó a 10. CHALLANGE Vitorlás Teljesítmény Vízitúrára

A túra célja: vitorlázási és ügyességi (pecsét-gyûjtõ) verseny, megismertetni a vitorlázást azokkal is, akik még soha sem hajóztak, valamint a vitorlázni tudók készségének fejlesztése, a Balatoni Hajózási ZRt. kikötõi ismeretek bõvítése.
Az útvonal: Rajt- BalatonlelleHÁ, BalatonszemesHÁ, BalatonföldvárHÁ, TihanyrévHÁ, BalatonfüredHÁ, TihanyHÁ, FövenyesHÁ, BalatonakaliHÁ, ZánkaGYIC, RévfülöpHÁ, ÁbrahámhegyTVSK, BadacsonyHÁ, SzigligetHÁ, BalatongyörökHÁ, KeszthelyVK, KeszthelyHÁ, BalatonmáriafürdõHÁ, FonyódHÁ, BalatonboglárHÁ, BalatonlelleHÁ, Cél.
Pontozás: a kötelezõ állomások után 1-1 pont, a kiegészítõ kikötõk után 3-3 pont, egy-egy kötelezõ állomás kihagyása után -(mínusz)3 pont. A legkorábban befutó hajó 4 jutalom pontot-, a második befutó hajó 3 jutalom pontot-, a harmadik befutó hajó pedig 2 jutalom pontot kap. A hajót más ponton kikötni a túra alatt tilos!
A túrán indulhat: bármilyen besorolású vitorlás hajó.
A nevezési díj: a hajón szállítható személyek száma (a hajólevél szerint) után: 2500 Ft./fõ.
Díjazás: Az I., a II., a III. helyezett hajó legénysége érmet, az I. plusz 1 üveg pezsgõt -amit akár a hajóhoz is odaverhetnek-, minden résztvevõ egy kitûzõt és egy emléklapot, valamint egy verseny utáni emlék-vacsora meghívást nyer!
A túrán indulhatnak: Hajó felett rendelkezõ kapitányok, valamint 'hajó nélküli' turisták is, mert a jelentkezõ hajókra szükség van mancsaftokra és ügyes 'futókra' is.VITORLÁS/MOTOROS VIZSGA - FELKÉSZÍTÕ TANFOLYAM
A HT Vitorlás Klub szervezi a vízi sportok barátainak a Nemzeti Közlekedési Hatóság által jóváhagyott képzést, a nemzetközi érvényû, belvízi vitorlás- és motoros kishajó vezetõi jogosítvány megszerzésére.
A tanfolyam elméleti- és gyakorlati képzésbõl, valamint elméleti- és gyakorlati vizsgából áll.
Elméleti oktatás: 24 tanóra, otthoni tanulás: kb. 20 óra.
Hajózás gyakorlati oktatás: minimum 30 óra, Rebel, Balaton 21, Dufour-27 és Corvett típusú hajókon.
Vizsga: a tanfolyam után kb. 3 héten belül.
Sikeres vizsgák letétele után, minden résztvevõ kishajó (max. 20 méteres) vezetõi igazolványt - jogosítványt - kap!
A tanfolyam költsége: 75.000,- Ft, elméleti- és gyakorlati órák, a segédletek, HSZabályzat, tesztlapok, stb. A kombinált (vitorlás- és kisgéphajó) tanfolyam: 95.000,-Ft.
Csoportos igény esetén kihelyezett tanfolyamot tartunk, 12-nél több jelentkezõ számára!
Az általunk tanított barátaikat szívesen látjuk 2008. szeptemberben a CHALLANGE-10, kétnapos örömhajózáson, versenyen.

 

Letöltések száma: 2386. Módosítva: 2008.06.26