Bécs-Budapest kajak-kenu és evezős teljesítménytúra (Új!)

Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõBécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága
honlap: http://www.szupermarathon.hu/
 
RendezõMagyar Kajak-Kenu Szövetség
Vaskuti Máté
Telefon: +36 1 4650091
e-mail: mate.vaskuti@mkksz.hu
honlap: http://www.kajakkenusport.hu
 
RendezõMagyar Evezős Szövetség
Bakonyi József
Telefon: +36 30 5154941
e-mail: jozsef.bakonyi@vizmuvek.hu
 
honlap: http://szupermarathon.hu

Bécs-Budapest kajak-kenu és evezős teljesítménytúra
1
2009.08.16 - 2009.08.20 Nappal  Vizi

Útvonal:
Rajt - Klosterneuburg
1. nap 75 km Bécs - Pozsony
2. nap 53 km Pozsony - Ásványráró
3. nap 65 km Ásványráró - Neszmély
4. nap 54 km Neszmély - Visegrád
5. nap 54 km Visegrád - Budapest
Cél - Lágymányosi öböl.

- Táv: 301 km

Rajt:
Cél: 
Indítás:  óra Nevezési díj: 0 Táv (térképen): 301 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ:  MTSZ pontszám: 301

Bécs-Budapest kajak-kenu és evezős teljesítménytúra (részletes kiírás)

Köszöntő

Az utóbbi évek folyamán a Bécs-Budapest Szupermaraton futóverseny meghatározó eseménnyé nőtte ki magát a szabadidősport versenyek között. A szervezők a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Evezős szövetség bevonásával közösen úgy határoztak, hogy a Szupermaraton 20 éves jubileuma alkalmából a vízen is megrendezik, ezt az immár márkanévvé vált eseményt. A kajak-kenu és evezős sportágban természetesen nem új keletű, hogy az országhatárokon átívelő különböző folyókon, hazai és regionális események keretében ezrek vesznek részt hasonló túrákon, azonban úgy gondoljuk, 2009. augusztusában a Duna felső szakaszán, Bécs és Budapest között megrendezésre kerülő kajak-kenu és evezős teljesítménytúra unikum lesz ezen rendezvények sorában. A szervezők rendkívül fontosnak tartják, hogy ez egy nemzetközi esemény, mely során a résztvevőknek lehetőségük van három nemzet sokszínű kultúrájába, természeti kincseibe bepillantást nyerni és az egyes megállóhelyeken szervezett színvonalas kísérőprogramokon egymást megismerni, tapasztalatokat cserélni. A Bécs-Budapest teljesítménytúra mind a profiknak, mind az amatőröknek nagy lehetőség arra, hogy saját mércét maguk elé állítva küzdjenek le egy újabb kihívást, kellemes környezetben, jó hangulatban, különleges élményekkel hazatérve a mindennapokba. A Bécs-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága, az MKKSZ és a MESZ reméli, hogy mind Magyarországról, mind a határokon túlról minél többen jönnek el, erre a reményeink szerint hagyományt teremtő eseményre. Az alábbi anyagban szeretnénk Önöknek tájékoztatást adni a nevezés feltételeiről, a tervezett útvonalról és kísérőprogramokról. A programból Önök is láthatják, hogy a szervezők az időpontválasztással egy különleges kuriózumot is előkészítenek a majdani résztvevőknek, hiszen a túra befutója 2009. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén megrendezésre kerülő események alatt, a Parlament előtt történik majd.

Időpont: 2009. augusztus 16-20.

Táv: 301 km

Befutó: Mint azt már a köszöntőben is olvashatták, a túra elhalad az augusztus 20-i ünnepség ideje alatt a Parlament előtt. Szeretnénk, ha egy emlékezetes pillanattal gazdagíthatnánk a túra résztvevőit és a rakparton összegyűlt nézőket is, ezért a túra utolsó napján, egy nagyrészt budapesti egyesületekből álló nagy létszámú csapat csatlakozik Visegrádnál a teljesítménytúrához, akikkel együtt futnak be a Red Bull Air-Race befejeztével az ünnepségre és a tűzijátékra váró közönség elé, az államalapítás ünnepén.

További részvételi lehetőségek: Lehetőséget biztosítunk a túra kerékpáros kísérésére, tekintettel arra, hogy a Duna mellett kerékpárút halad. Ebben az esetben lehetőség van arra, hogy az evezősök és a kerékpárosok váltsák egymást.

Túrával kapcsolatos információk: Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Vaskuti Máté, email: mate.vaskuti@mkksz.hu, tel: +36 1 465 0091.

 

Letöltések száma: 2605. Módosítva: 2009.06.04