Börzsöny Éjszakai futóverseny (Új!)





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõFarkas László (Lupus)
Levélcím: 2112 Veresegyház, Hét vezér u. 10.
Telefon: +36 20 965 0869
e-mail: laszlo.farkas@yahoo.com
honlap: http:// www.terepfutas.hu
 
RendezõCsányi László (Csanya)
Levélcím: 2071 Páty, Elvira u. 28.
Telefon: +36 30 992 7862
e-mail: csanya@yahoo.com
honlap: http://www.terepfutas.hu
 
honlap: http://www.terepfutas.hu/hu/borzsony_ejszakai_futoverseny

Börzsöny Éjszakai futóverseny
1
2009.09.26 Éjjel Futó

Kemence - Magosfa - Rakottyás-völgy - Csóványos - Spartacus kulcsosház - Csóványos - Hamuház - Nagy-Hideg-hegy - Királyrét

Rajt: Kemence, a Kőrózsa panzió előtti terület
Cél: Királyrét, Turistaszálló
Indítás: 20:00 óra Nevezési díj: 4500 Táv (terepen): 47,15 km Szint (terepen): 2595 m Szintidõ: 9 óra MTSZ pontszám: 122,5 MSTSZ pontszám: B73/13,5

Oklevél Matrica Ital Szendvics Meleg étel Gyümölcs Csomagmegõrzés Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Börzsöny Éjszakai futóverseny
Magyarország első éjszakai terepfutóversenye, a Börzsöny éjszakai teljesítménytúra útvonalán

Versenykiírás
A verseny időpontja: 2009. szeptember 26., szombat
Rajt: 20:00 órakor, tömegrajttal
A rajt helyszíne: Kemence, a Kőrózsa panzió előtti terület
A cél helyszíne: Királyrét, Turistaszálló
A verseny útvonala: Kemence - Magosfa - Rakottyás-völgy - Csóványos - Spartacus kulcsosház - Csóványos - Hamuház - Nagy-Hideg-hegy – Királyrét
A rendezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a versenyt töröljék.
Az útvonal végig a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, jelzett turistautakon halad, melyekről letérni tilos. Az útvonal nagy forgalmú közutat nem érint. Az útvonal követését szükség szerint kiegészítő jelzésekkel segítjük.
A verseny GPS trackje letölthető.

Táv: 47,15 km
Szintemelkedés: 2595 m
Szintidő: 9 óra, extrém időjárás esetén 11 óra.
Az ellenőrzőpontok zárásának ideje egyben rész-szintidő is. Kötelező felszerelés: fej vagy kézi lámpa tartalék elemekkel. Ajánlott felszerelés: Börzsöny turista térképe, túra vagy síbot, mobiltelefon.

Nevezés A versenyen legfeljebb 100 fő indulhat. Nevezni kizárólag a terepfutas.hu oldalon, az On-line nevezés menüpont alatt elérhető felületen lehet, 2009. augusztus 17-től szeptember 21-ig.
Nevezési díj: 4.500 Ft
A nevezési díj tartalmazza a csomagszállítást és a résztvevők buszos szállítását Királyrétről Kemencére (a busz megáll Kismaros és Szob vasútállomásainál).
A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük átutalni: Raiffeisen Bank 12011265-00577092-00100003 (Farkas László). A nevezés a nevezési díj befizetésével és a megadott számlára való beérkezéssel válik érvényessé. A verseny előtti 10. napig lehet a részvételt lemondani, illetve a nevezési díjat más versenyünkre átirányítani, a már beérkezett nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. A befizetett nevezési díjról kérésre a rajtban ÁFÁ-s számlát adunk.
A versenyen bárki indulhat, aki eleget tesz a nevezési feltételeknek és a verseny napjáig betölti 18. életévét.

Díjazás
A szintidőn belül teljesítők érmet, oklevelet és befutó pólót kapnak.

Időmérés, útvonal ellenőrzés Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik Az időmérő dugóka letéti díja 6000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők.
Az útvonalon ellenőrzőpontokat jelölünk ki és üzemeltetünk. A versenykiírásban megadott útvonalról letérni tilos.
A rendezők fenntartják a jogot, hogy be nem jelentett helyen/helyeken is ellenőrizzék a versenyzők áthaladását.
A versenyzők rajtszámot kapnak, melyet a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot letakarni nem szabad. Aki a rajtszámát leveszi, vagy nem látható módon viseli, az befejezte a versenyt, és a teljesítménye nem értékelhető.

Frissítés
Az ellenőrzőpontok egyben frissítő állomások is. A frissítő állomásokon vizet, kólát, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt, kenyeret, sajtot, sós kekszet, szőlőcukrot vehetnek magukhoz a résztvevők. Spartacus háznál izotóniás italt is adunk. A célban meleg ételt biztosítunk. Mivel egyes frissítőpontok nehezen megközelíthető helyen vannak, a rendezők a felvehető frissítő (különösen a folyadék) mennyiségét indokolt esetben korlátozhatják.

Tisztálkodási lehetőség, gyúrás A célban a résztvevők számára zuhanyzási lehetőséget és ingyenes masszázst biztosítunk. A masszázs igénybevétele érkezési sorrendben lehetséges.

Egészségügyi ellátás, elsősegély
A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venni, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden versenyzőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

Felelősség A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a Börzsöny éjszakai futóverseny különösen nehéz terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint terepfutó versenyeken szerzett tapasztalatot igényel. Bármely résztevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a verseny rendezői nem tartoznak felelősséggel.

A verseny etikája
Tiszteld és becsüld meg magad és versenytársaidat: ne csalj! Tiszteld a rendezőket és a segítőket: szabadidejüket áldozzák érted! Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a versenyt és a versenyzőket! Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet és ne térj le a kijelölt útról! Minden versenyző köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!

Diszkvalifikáció
* Kizárható a versenyből az a versenyző aki: nem visel rajtszámot vagy azt letakarja,
* ellenőrzőpontot kihagy,
* nem a megadott útvonalon halad,
* bármilyen szállítóeszközt vesz igénybe,
* szintidő után ér be az ellenőrzőpontra vagy a célba,
* doppingol,
* nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben,
* szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz,
* sértegeti vagy inzultálja a rendezőket vagy az önkéntes segítőket.

Óvás
Óvást a célba érés után 1 órán belül, írásban lehet benyújtani a rendezőknél (Csányi László vagy Farkas László). Az óvás díja 5000 Ft.

Szerzői jogok
A versenyen a résztvevőkről képek, videó felvételek készülhetnek. A képek, videó felvételek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

 

Letöltések száma: 2757. Módosítva: 2009.08.09