Holló-kőtől Vörös-kőig - Pilisi szakasz





Túrabeszámolók (12 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõVáci Lakóterületi SE
Levélcím: 2600 Vác, Törökhegyi út 11.
 
RendezõForgács Péter
Levélcím: 2600 Vác, Földváry tér 4. III/13.
Telefon: (70) 2916613
e-mail: vagdalthus@torzsasztal.hu
honlap: http://www.felanaszalyra.atw.hu
 
honlap: http://www.felanaszalyra.atw.hu

Holló-kőtől Vörös-kőig - Pilisi szakasz
1
2010.01.17 Gy Nappal  Téli

Visegrád - Apát-kúti-völgy - Pilisszentlászló - Vörös-kő - Leányfalu

Rajt: Visegrád, kompállomás
Cél: Leányfalu, kompállomás
Indítás: 7:00-9:00 óra Nevezési díj: 500 Táv (terepen): 21,5 km Szint (terepen): 675 m Szintidõ: 7 óra MTSZ pontszám: 49

Emléklap Kitûzõ Édesség



Egyszeri rendezés, a Holló-kőtől Vörös-kőig túramozgalom felvezető eseménye.
A túra a Barangolás a Dunazugban teljesítménytúra mozgalomnak is része.
Aki tervezi részvételét, kérjük jelezze a főrendező elérhetőségein január 13-ig. A helyszíni díjazás csak az előnevezőknek biztosított!
A nevezési díjért a rajtban a túramozgalom igazolófüzete jár, ez szolgál majd itinerként is a teljesítménytúrán. Az igazolófüzet megvásárlása tartalmazza majd a teljes útvonal végigjárásáért járó kitűzőt és oklevelet, illetve a postaköltséget. A nyitótúra teljesítéséért emléklap jár, az aznap megtett táv és a rajt-cél helyszínek megjelölésével.
A teljesítménytúra igazodik ahhoz, hogy egy túramozgalom felvezető eseménye, így egyénileg történik majd az igazolás az útközben kihelyezett kódok felírásával, ill. bélyegzéssel.

A nevezés Váciaknak és Vácon tanuló diákoknak, az egyesületi többi szervezett túrájához hasonlóan, ingyenes. Aki már beszerezte az igazolófüzetet, és bemutatja a rajtban, annak a nevezés szintén ingyenes.

A Holló-kőtől Vörös-kőig - Pilisi szakasz túrára készülők figyelmébe

Rajthelyszín: Visegrád, kompállomás pénztára melletti étterem

Rajt: 7-9 óra. Picit nyiván majd ráhúzunk (pl. 8:50-re ér be a busz Pest felől, egyszerre beesik az azzal érkező mezőny, nyilván nem biztos, hogy pontban 9 órakor elindul mindenki, továbbá a Nagymarosról 9 órakor érkező kompot megvárjuk), de azok kedvéért jelezzük, akik saját idő terhére szeretnének lényegesen később indulni: a túra logisztikája miatt erre nem lesz lehetőség! A rajtból ugyanis átmegyünk a leányfalui célba, a TTT honlapon is meghirdetett koncepcióval rendezzük a túrát, tehát rendező csak a rajtban és a célban lesz.

Cél: Leányfalu, kompállomásnál lévő büfé (a piros sáv mentén átmegyünk a 11-es úton, tovább a Gyulai Pál utcán lefelé, és jobb oldalt lesz, az utolsó épület a sarkon). A cél 10 órakor nyit.

Igazolások: a rajtban a nevezéskor magának a Holló-kőtől Vörös-kőig túramozgalomnak az igazolófüzetét adjuk, ebbe is kell majd bélyegezni ill. kódokat felírni, ezért íróeszközre szükség lesz. Ettől függetlenül lesz majd egy külön lap is, célzottan az aznapi túrára szóló további információkkal, útvonalvázlattal (a túramozgalom füzetében nem lesz térkép). A túramozgalomhoz önálló pecsétek készültek és saját kódok kerülnek a terepre (még nincsenek kint, legalábbis a pilisi szakaszon nincsenek, ha valaki suttyomban meg akarná nézni előre :-) A Börzsönyben már van egy, ennyit elárulok, de ez a jövő vasárnapi teljesítésen nem segít :-)

Díjazás: a nevezési díj tartalmazza a túramozgalom igazolófüzetét, a majdani teljes, 65 km-es útvonal végigjárásáért járó oklevelet és nagy méretű kitűzőt. Ezen felül, a nyitó teljesítménytúráért is jár egy egyszerű, de stílszerű kitűző (minta a TTT-honlapon vagy a www.felanaszalyra.atw.hu nyitóoldalon), továbbá emléklap, amelyen feltüntetjük, melyik szakaszt teljesült aznap (kezdő és végpont). Ezáltal a túrán a szolgáltatás puritánabb lesz a megszokott gasztrotúráknál :-) A rajtban, útközben (Pilisszentlászló) és a célban üzemelő vendéglátóhelyek lesznek, ahol pogácsa, forralt bor, szendvics, stb. kapható.

Terepviszonyok, felkészülés: a piros sáv a pilisi szakaszon jól jelzett, bár nem 1-2 éves, de kellő sűrűségű. Itt is igazodunk ahhoz, hogy egy túramozgalom nyitótúrájáról van szó, s mivel egy jelzést követ a túra, szalagozás sehol sem lesz, ha mégis találkoztok ilyennel, azt nem mi tettük ki. Egy pici kitérőt kell majd tenni Pilisszentlászlón az Országos Kéken a Gesztenyés Sörözőig, ahol a túrán és továbbiakban a mozgalom teljesítésekor is pecsételni kell, de ne az OKT-bélyegzőt kérjétek, mert ott lesz a Holló-kőtől Vörös-kőig Pilisszentlászló feliratú, sorszámozott pecsét.

Az Apát-kúti völgy, az Apát-kúti patak miatt érdemes váltózoknival, kamáslival készülni. A friss hóolvadás, eső miatt a terepviszonyok kb. mint a tegnapi börzsönyiek, aki volt a Wass Albert-túrán, az tud viszonyítani. Voltam ma kint, át lehet kelni ugyan, de óvatosan, és nem könnyű megúszni a vizet. A hétre nem ígérnek csapadékot, és fagy lesz inkább, nem olvadás, ami jó, szerintem jobb lesz a völgy, mint most. Szombaton teljes bejárás lesz, így majd friss infókkal tudok majd szolgálni - igaz, pénteken a Wass Albert-szalagozáskor mi ideális, havas körülmények közt mentünk, patakokon stablian száraz lábbal, de egy nap alatt minden megfordult, tehát ez is csak tájékoztató infó lesz majd, de egyelőre nem ígérnek drámai időt. Persze rólam van szó :-)

Logisztika: Visegrád és Leányfalu közt óránként jár Volánbusz-járat, nem írok le mindent, a www.menetrendek.hu több infóval szolgál. Visegrádra Esztergom és Újpest-Városkapu irányából szintén óránként járnak buszok, Leányfaluból is. Visegrádra ezen kívül Nagymarosról komppal is el lehet jutni, infó: www.dunakanyar.hu/menetrendek

Nevezési díj: 500 Ft, váciaknak és Vácon tanuló diákoknak, a Lakóterületi SE többi rendezvényéhez hasonlóan, ingyenes.

 

Letöltések száma: 8023. Módosítva: 2010.01.14