Jutasi Őrmester Benedekhegyi kŐrjárata 30





Túrabeszámolók (9 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõHét Domb Hagyományõrzõ és Kulturális Egyesület
Levélcím: 8200 Veszprém, Óváros tér 6.
 
RendezõRácz Katalin
Telefon: (30) 377-8051
e-mail: raczka@chello.hu
 
honlap: http://sites.google.com/site/hetdombsite

Jutasi Őrmester Benedekhegyi kŐrjárata 30
6
2010.05.29 Gy MTB Nappal

Hősök Kapuja - Megyei Levéltár - Rab Mária Forrás - Vasútállomás - Spion Tanya - Jutasi könyvtár - Ejtőernyős Emlékmű - Murvabánya/Katonai felüljáró - Csatári kápolna - Cholnoky kilátó - Tekeres-völgy - Ördögszikla - Kiskuti Csárda - Várvölgy - volt Piarista gimnázium - Szent György-kápolna - Dubniczay-palota

Rajt: Veszprém, Hősök Kapuja (Vár u. 1.)
Cél: Veszprém, Dubniczay Ház (Vár u. 29. )
Indítás: 8:00-10:00 óra Nevezési díj: 800 Táv (térképen): 30 km Szint (térképen): 300 m Szintidõ: 8 óra MTSZ pontszám: 51 MSTSZ pontszám: C33/7

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Édesség Csomagmegõrzés

Rendezői kiírás.

Az áprilisban megjelent a Rab Mária Híradó első száma:


A táv biciklivel is teljesíthető!
Az indulók színes térképet és részletes útleírást, a célba érkezők kitűzőt és oklevelet kapnak, és út közben pedig gondoskodást (tea, csoki, virsli).
Nevezési díj kedvezmény nyugdíjasoknak és 18 év alattiaknak: 100 Ft. A túra a Rab Mária forrás felújításáért zajlik.

A helyszín megközelítése: Buszpályaudvarról gyalog a Csaplár János utcán át a Szabadság téren és az Óváros téren át a Vár bejáratáig. A vasútállomásról be kell utazni a Jutasi úton az autóbusz pályaudvarig , innen a fenti gyalogos útvonalon . Parkolási lehetıség az Óváros téren vagy a Csaplár János utca melletti parkolókban, a Cserháton.

A túraútvonal Veszprém környékének nagy múltú kulturális-történelmi tájegységein vezet keresztül amelyeket a háború utáni modernizálás érintetlenül hagyott, s így elhanyagoltságukban megőrizték az eredeti arculatukat. A túra célkitűzése az útvonalba eső látványosságok élményszerű megismertetése a résztvevőkkel, ezért az ellenőrző pontokat igyekszünk minél színesebben bemutatni. Terveink szerint ez évben is a Jutasi altisztképző iskola történetéhez kapcsolódó emlékhelyeket, a valamikori jutaspusztai gazdasági majorságot, a Veszprém régi szőlőhegyét jelentő Csatár-hegyet, valamint a megszentelt helyeket - Rab Mária forrás maradványai, Csatári kápolna, Szent György-kápolnát - lelkes helyi önkéntesek segítségével mutatjuk be.

KIÁLLÍTÁSOK/ BEMUTATÓK/ISMERTETŐK:
Hősök kapuja (ünnepélyes megnyitó), Veszprém Megyei Levéltár (kiállítás), Vasútállomás (bemutató), Ejtőernyős emlékmű (ismertető), Hadiút Galéria (ismertető), Csatári kápolna (ismertető), Kiskuti Csárda(kiállítás), Szent György kápolna (bemutató), Dubniczay-palota (bemutató)
17 órakor hálaadó istentisztelet a Helyőrségi/piarista templomban (Vár).

 

Letöltések száma: 3199. Módosítva: 2010.05.17