BRM 200 (kerékpáros, Új!)





Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõJean-Marie Cador
 
RendezõSzékely-Molnár Ákos
Telefon: (20) 211-8808
e-mail: randonnee_hungary@yahoo.com
honlap: http://www.grandrandonneurs.hu
 

BRM 200 (kerékpáros)
1
2011.04.19 K Nappal

Budapest - Szentendre - Leányfalu - Tahi - Dunabogdány - Visegrád - Dömös - Pilismarót - Esztergom - Tát - Nyergesújfalu - Lábatlan - Süttő - Neszmély - Dunaalmás - Neszmély - Süttő - Lábatlan - Nyergesújfalu - Tát - Esztergom - Pilismarót - Dömös - Visegrád - Dunabogdány - Tahi - Leányfalu - Szentendre - Budapest

Rajt:Cél: Budapest, Francia Intézet (I. ker., Fő u. 17.)
Indítás: 6:00-7:00 óra Nevezési díj: 1500 Táv (térképen): 200 km Szint (térképen): 768 m Szintidõ: 13,5 MTSZ pontszám: 110

Oklevél

Csak előnevezésre van lehetőség, a nevezési határidő a túra előtt 1 héttel.
Nevezési díj: 1500 Ft/fő (medál igénylés esetén 3000 Ft/fő).
Egyénileg és csoportosan is lehet teljesíteni a túrát.
Az alapdíj egy oklevelet tartalmaz. A 3000 Ft-os nevezési díj pedig az oklevél kívül az Audax Club Parisien hivatalos medálját is tartalmazza.
Szervizautó nincs, de általában közel esik valamelyik vasútvonal, tehát ha valaki úgy dönt, hogy "vége", akkor könnyen vissza tud jutni a starthoz.
Szolgáltatás útközben nincs, az igazolólapon megadott helyeken bélyegezni kell.
Fejvédő használata ajánlott! Éjszaka első és hátsó lámpa használata kötelező! A túra nem lezárt útvonalakon halad, a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
Térkép: Magyarország autóstérképe.
A túra a Párizs-Brest-Párizs teljesítménytúra kvalifikációs eseménye, de attól függetlenül is teljesíthető.



Kedves Biciklis Barátaink!

Ezúton szeretnénk Benneteket meghívni a magyarországi BRM sorozatra. A BRM (Brevets de Randonneurs Mondiaux) egy teljesítménytúra-sorozat, melynek elsődleges célja az, hogy a Paris-Brest-Paris (PBP) teljesítménytúrához biztosítson kvalifikációs eseményeket. A PBP népszerűségének fokozódásával a BRM-ek önálló életre keltek és ma már a kerékpáros turizmus egyik úttörő teljesítménytúra-sorozatává váltak. Ennek megfelelően a négyévente megrendezésre kerülő Paris-Brest-Paris közötti években is rendeznek ilyen eseményeket, méghozzá nagyobb számban és sok esetben hosszabb útvonalakon. A PBP a világ legrégebbi versenye, mely először 1891-ben került megrendezésre. Egykor profi kerékpárverseny volt, ma azonban kizárólag teljesítménytúrázóként lehet rajta részt venni. Bizonyára ennek is köszönheti, hogy az idők folyamán a világ legnépszerűbb hosszútávú teljesítménytúrájává vált. Ennek megfelelően Európán kívül is számos országban rendeznek BRM-eket, köztük Szingapúrban, Brazíliában, vagy akár Üzbegisztánban.

A PBP népszerűségét hűen tükrözik a túra statisztikai adatai. Legutóbbi megrendezésekor, 2007-ben 45 országból több, mint ötezren vettek rajta részt, akik összesen mintegy 6 millió kilométert tettek meg a négy nap alatt... A magyarországi BRM sorozat négy távból (200, 300, 400 és 600 km), és öt teljesítménytúrából áll. (A 200 km-es túra kétszer kerül megrendezésre.) Ezeken természetesen a Paris-Brest-Paris teljesítménytúrától függetlenül is részt lehet venni. Aki mind a négy távon végigmegy, az a kiírás értelmében a super randonneur címben részesül.
- A 200 km-es BRM résztvevőinek a Budapest-Dunaalmás-Budapest távot kell teljesíteniük.
- A 300 km-es táv útvonala a Bakonyban került kijelölésre. Ennek során komoly gondot fordítottunk arra, hogy emelkedők helyett inkább idegenforgalmi nevezetességekben bővelkedjen a túra. Ennek megfelelően csak a túra elején lesznek komolyabb kaptatók.
- Biztonsági okból a 400 és a 600 km-es túra szinte végig kerékpárúton, a Balaton körül halad. Ez azzal a kuriózummal is együtt jár, hogy a 600 km-es távon 40 óra alatt háromszor kell megkerülni a Balatont.

Jean-Marie Cador & Székely-Molnár Ákos

 

Letöltések száma: 1744. Módosítva: 2011.03.20