BRM 300 – Tour de Bakony (országúti kerékpáros)

Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõAudax Club Parisien
honlap: http://www.paris-brest-paris.org
 
RendezõJean-Marie Cador
 
RendezõSzékely-Molnár Ákos
Telefon: (20) 211-8808
e-mail: szmakos@yahoo.com
honlap: http://www.grandrandonneurs.hu
 

BRM 300 – Tour de Bakony (országúti kerékpáros)
2
2012.05.12 K Nappal Éjjel

Székesfehérvár - Berhida - Sóly - Hajmáskér - Veszprém-Gyulafirátót - Veszprém - Nagyvázsony - Tapolca - Sümeg - Nyirád - Ajka - Magyarpolány - Noszlop - Pápa - Bakonybél - Zirc - Dudar - Bakonycsernye - Bodajk - Iszkaszentgyörgy - Székesfehérvár

Rajt:Cél: Székesfehérvár, Kodolányi Apartmanház (Bregyó köz 4.)
Indítás: 5:00-6:00 óra Nevezési díj: 1500 Táv (térképen): 308 km Szint (térképen): 1723 m Szintidõ: 20 MTSZ pontszám: 171

Oklevél

Esőnap nincs. Extrém időjárás veszélye esetén a túra – a honlapon meghirdetett – új időpontban kerül megrendezésre.
A rajt és a cél pontos helyszíne a rendezői honlapon lesz megtalálható.
Csak előnevezésre van lehetőség!
Nevezési díj: 1500 Ft/fő (medál igénylés esetén 3500 Ft/fő).
Egyénileg és csoportosan is lehet teljesíteni a túrát.
Az alapdíj egy oklevelet tartalmaz. A 3500 Ft-os nevezési díj pedig az oklevél kívül az Audax Club Parisien hivatalos medálját is tartalmazza. (Ezt később, postai úton küldjük el.)
A túra önellátó jellegű! Szervizautó nincs, de általában közel esik valamelyik vasútvonal, tehát ha valaki úgy dönt, hogy „vége”, akkor könnyen vissza tud jutni a starthoz.
Szolgáltatás útközben nincs, az igazolólapon megadott helyeken bélyegezni kell.
Fejvédő használata ajánlott! Éjszaka első és hátsó lámpa, valamint láthatósági mellény használata kötelező! A túra nem lezárt útvonalakon halad, a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
Térkép: Magyarország autóstérképe.
A túra a Párizs-Brest-Párizs teljesítménytúra kvalifikációs eseménye, de attól függetlenül is teljesíthető.

Kedves Biciklis Barátaink!

Ezúton szeretnénk Benneteket meghívni a magyarországi BRM sorozatra. A BRM (Brevets de Randonneurs Mondiaux) egy teljesítménytúra-sorozat, melynek elsődleges célja az, hogy a Paris-Brest-Paris (PBP) teljesítménytúrához biztosítson kvalifikációs eseményeket. A PBP népszerűségének fokozódásával a BRM-ek önálló életre keltek és ma már a kerékpáros turizmus egyik úttörő teljesítménytúra-sorozatává váltak. Ennek megfelelően a négyévente megrendezésre kerülő Paris-Brest-Paris közötti években is rendeznek ilyen eseményeket, méghozzá nagyobb számban és sok esetben hosszabb útvonalakon. A PBP a világ legrégebbi versenye, mely először 1891-ben került megrendezésre. Egykor profi kerékpárverseny volt, ma azonban kizárólag teljesítménytúrázóként lehet rajta részt venni. Bizonyára ennek is köszönheti, hogy az idők folyamán a világ legnépszerűbb hosszútávú teljesítménytúrájává vált. Ennek megfelelően Európán kívül is számos országban rendeznek BRM-eket, köztük Szingapúrban, Brazíliában, vagy akár Üzbegisztánban.

A PBP népszerűségét hűen tükrözik a túra statisztikai adatai. Legutóbbi megrendezésekor, 2011-ben 55 országból több, mint ötezren vettek rajta részt, akik összesen mintegy 5 millió kilométert tettek meg a négy nap alatt... A magyarországi BRM sorozat öt távból (200, 300, 400, 600, 1000 km), és öt teljesítménytúrából áll. Ezeken természetesen a Paris-Brest-Paris teljesítménytúrától függetlenül is részt lehet venni. Aki az 1000-es kivételével az összes távon végigmegy, az a kiírás értelmében a super randonneur címben részesül.
2012-ben a következő BRM túrákat rendezzük:
- 200 km - BRM 200 – Au bord de l’eau (Balaton körül)
- 300 km - BRM 300 – Tour de Bakony
- 400 km - BRM 400 – Aquincum-Quadrata-Aquincum
- 600 km - BRM 600 – Tour de Fellner
- 1000 km - BRM 1000 – Budapest-Szentgotthárd-Budapest

Jean-Marie Cador & Székely-Molnár Ákos

 

Letöltések száma: 1882. Módosítva: 2012.01.05