Ingókövek Éjszakája pontérintős tájékozódási túra (Időpont változás!, Előjelentkezés!)





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõHorváth József
Levélcím: 8000 Székesfehérvár, Vásárhelyi utca 15/B 4/20.
Telefon: +36-20-949-3138
e-mail: joco12589@freemail.hu
 

Ingókövek Éjszakája pontérintős tájékozódási túra (Előjelentkezés!, Időpont változás!)
1
2012.05.26 Gy Éjjel

Pontérintős tájékozódási túra a Velencei-hegységben! A pontokat a résztvevők a rajtban kapják meg! Indulni lehet 2-5 fős csapattal.

Rajt:Cél: Pákozd, Művelődési ház, Budai utca
Indítás: 21:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 15-40 km Szint (térképen): 300-850 m Szintidõ: 9 óra

Emléklap Kitûzõ Meglepetés Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Figyelem! Időpont változás! A május 12-re tervezett Ingokövek éjszakája túra időpontja módosul. A pákozdi önkormányzattal egyeztetve és összehangolva a helyi programokkal, a Pákozdi Nemzetközi Sárkányeresztő Fesztivállal együtt lesz a túra 2012. május 26.-án.

Pontérintős tájékozódási túra a Velencei-hegységben! 2-5 fős csapatok részére!
Jelentkezni a túrára kizárólag előzetesen lehet, a helyszínen jelentkezést nem áll módunkban semmilyen esetben elfogadni. Nevezési lap letölthető. Nevezés beérkezésének határideje: 2012.05.19 20:00-ig

A túranapjának menete:
Regisztráció: 18:00-tól
Eligazítás: 20:00-tól
Rajt: 21:00-tól
Eredményhirdetés vasárnap reggel 08:00-tól
Kötelező felszerelés: Csapatonként egy digitális fényképező, tájoló, 1 db velencei-hegység térkép! Személyenként: sárga mellény, elem lámpa, pót elem! A túrán GPS használata tilos!!!
Díjazás: Kitűző, Emléklap, Meglepetés
Csomagmegőrzés és vízvételi lehetőség: rajt-célban.
A nevezési díjból MTSZ, TTT, Magyar Turista 100 Ft/fő kedvezmény.
Térkép: Velencei-hegység térkép.

Indulási feltételek: A túrán csak az előre benevezett (nevezési lapot hiánytalanul kitöltve elküldött) személy indulhat! Nevezési Határidő 2012.05.19 20:00!!!
A túrán mindenki a saját felelősségére indul! Ezt a regisztrációnál írásban is közölnie kell! 18 év alatti személy a túrán csak szülői engedéllyel vehet részt! A regisztrációnál ezt köteles jelezni és az igazolást bemutatni! A túra rossz időjárási körülmények esetén is megrendezésre kerül. A túrán kábítószer vagy alkohol befolyása alatt álló személy nem vehet részt.
Amennyiben egy versenyző vagy egy egész csapat feladja a túrát, azonnal értesítse a szervezőket a menetlevélben található telefonszámok, vagy az őrzött pontok egyikén.
A pálya: A Velencei-hegység területén 35 db őrizetlen pontot és 5 db őrzött pontot jelölnek ki a pálya kitűzők, ezek pontos helyét a verseny rajtjánál a menetlevélben kapják meg a résztvevők. A pontok érintési sorrendje tetszőleges. Nem kötelező érinteni minden pontot. Az őrzött objektumokon a pontőrök játékos ügyességi feladatott adnak a csapatoknak. Az adott objektumokat a csapatoknak személyesen kell felkeresniük! Az őrzött pontok nyitvatartási idejéről a csapatoknak a rajtnál átadott menet kartonban adunk tájékoztatást.
Az őrzött objektumoknál lévő feladatok teljesítéséhez a csapat összes tagjának meg kell jelennie! Közutakon való gyalogos közlekedés esetén a fényvisszaverő mellény használata kötelező!
A menetidő: A túra szintideje 9 óra. A rajtnál a menetlevélre felvezetésre kerül a csapat pontos indulási ideje. Időtúllépéskor minden megkezdett 5 perc után, 3 pont levonásra kerül.  A holt idő nem számít bele a menetidőbe. Holt idő: A menetlevél leadása a pontőrnél és a ponton elvégzendő feladat elkezdése között eltelt idő.
Pontozás: A túra területén 35 őrizetlen és 5 őrzött pont található. Az őrizetlen pont felkeresését a pontra vonatkozó kérdésre a menetlevélben adott helyes válasszal lehet igazolni. A kérdéseket a menetlevél tartalmazza. Az egyes őrizetlen pontok pontértéke a megközelítés nehézségétől eltérő lehet. A kérdésekre adott válaszokat a menetlevélben, az erre kijelölt részben a pont felkeresésekor a pontok érintésének sorrendjében, közvetlen egymás alatti sorokba, a pont sorszámát és az érintés pontos idejét is feltüntetve kell beírni. A menetlevélben külön jelöltük azt az 5 őrizetlen pontot amiről fényképet kell készíteniük a résztvevőknek, úgy, hogy a pont jól felismerhető legyen a képen. A megjelölt 5 őrizetlen pont pontértékét csak abban az esetben kapják meg a csapatok, ha az adott ponthoz tartozó kérdésre helyes választ adtak és a fényképeket a menetlevél leadásakor bemutatták a szervezőknek. Utólag javított választ nem fogadunk el, ha elrontottatok valamit, akkor azt a sort húzzátok át, és írjátok újra a következő sorba.
Az őrzött objektum szabályos érintéséért alapból 25 pont jár, míg a ponton a pontőrök által adott feladat megoldására a pontőrök által maximum újabb 25 pont adható. Az őrzött pontokon a pontőrök ellenőrzik a csapat létszámát és a menetlevelet is. Az őrzött objektumokon szerzett pontokat a pontőröknél lévő csapatlistán és a menetlevélen egyaránt feltüntetjük.
A kiegészítő feladatokért (pl.: csapatpóló vagy szemétszedés, stb...) plusz pont adható. Az egyenruhának utalnia kell a csapat nevére, jól láthatónak kell lennie. A csapat neve nem lehet márkanév! Csapatpólóra a pontot a csapatfotózáson kapja meg a csapat. Szemétszedésre a bázison bemutatott szemét leadásakor adunk pontot. Az erdőbe nem való szemét, hulladék összegyűjtését nagyobb pontszámmal értékeljük!
A verseny szerves része még egy TOTÓ kitöltése is, amelyet a megfelelő állomásokon lehet kitölteni.
Büntetések: A túra folyamán a csapatoknak tilos szétválniuk! Az a csapat, amely ellenőrzés során nem tud maximum 5 percen belül teljes létszámban megjelenni, szétválást követ el. Ha egy csapat szétválik, az összes megszerzett pontszámuk 50 %-át levonjuk!
Ha a csapat a túra ideje alatt, jogszerűtlenül, vagyis az adott pont felkeresése nélkül (más forrásból, telefonon, másik csapattól, avval együttműködve, stb...) jut információhoz, az összes megszerzett pontszámuk 40%-át levonjuk. A túrát csak gyalogosan lehet teljesíteni kizárólag a jelölt turistautakon haladva! Tömegközlekedési eszköz vagy egyéb jármű igénybevétele az adott versenyző túrájának feladását jelenti! Tilos a pontőrök megvesztegetése, megfenyegetése, stb. Tilos a tereppontokat rongálni, megsemmisíteni, elmozdítani, a leolvasandó feliratokat felülírni, eltávolítani, a többi csapat információszerzését más sportszerűtlen módszerekkel gátolni. Kérjük, vigyázzatok a természeti és épített értékekre, és ne szemeteljetek! Legyetek tekintettel az erdőlakó növények és állatok épségére és nyugalmára. A verseny pályáján mozgó pontőrök is jelen lesznek, az ő feladatuk a versenyszabályok betartásának ellenőrzése. Őket jól látható fényvisszaverő karszalaggal különböztetjük meg . A menetlevelet kötelező nekik átadni ellenőrzés céljából. A versenyszabályzat megszegése esetén a mozgó pontőrök is büntethetnek! A büntetőpontokat a csapat menetlevelén tüntetjük fel.
Értékelés: A túra teljesítettnek minősül és értékelhető, ha az összes alábbi feltétel együttesen teljesül: A csapat a versenyszabályzatot nem szegte meg. Legalább három értékelhető választ adott. Kizárólag saját erőből, de a csapatból legalább két fő visszaérkezik a bázisra, továbbá a csapat időben jelezte a szervezőknek, ha valamelyik tagja feladta a versenyt. Menetlevelét és a csapat által felkeresett (menetlevélben külön jelölt) őrizetlen pontokról készült képeket (bemutatásra) a célban leadta és meggyőződött arról, hogy a pontőr a menetlevélen feltüntette a beérkezési időt. Legalább 2 őrzött pontot szabályosan felkeresett.
A túrát az a csapat nyeri meg, aki az esetleges levonások után a legtöbb pontot gyűjtötte össze. Pontegyenlőség esetén a sorrend a következő rendszer szerint alakul:
Rövidebb menetidő, Több őrzött objektum érintése, Őrzött objektumokon elért több pont.
A szervezők vállalják, hogy a túra napján lévő eligazítás után a versenyszabályzatot nem módosítják! Az eligazításig a változtatás jogát fenntartjuk.

Mindenkinek sikeres tájékozódást kívánnak a Szervezők!

 

Letöltések száma: 2239. Módosítva: 2012.05.14