XXVIII. Mecsek MATT





Túrabeszámolók (5 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõMagyar Agrárfelsőoktatási Természetjáró Egyesület
Levélcím: 2051 Biatorbágy, Szily K. u. 6/b.
Telefon: (30) 670-3711
e-mail: mate@tulelotura.hu
honlap: http://www.tulelotura.hu
 
RendezõÉrtékes László
Telefon: (30) 670-3711
e-mail: mate@tulelotura.hu
honlap: http://www.tulelotura.hu
 
RendezõKárpátok Vándorai Természetjáró Egyesület
Levélcím: 1071 Budapest, Bethlen G. u. 33. I./2.
Telefon: (70) 580-8460
e-mail: info@karpatokvandorai.hu
honlap: http://www.karpatokvandorai.hu
 
honlap: http://www.tulelotura.hu

XXVIII. Mecsek MATT
28
2012.04.27 - 2012.04.29 Gy Nappal Éjjel

Az útvonalat és az útvonalak mentén található pontok helyét a rajtnál közöljük a csapatokkal. Az útvonal a jelölt turistautakra épül! A bejárásra szánt útvonalat a csapatok szabadon választhatják meg az általuk kialakított stratégia szerint.

Rajt:Cél: Szervezés alatt! További információ a honlapon www.tulelotura.hu
Indítás: 22:00-23:00 óra Nevezési díj: 3000 Táv (terepen): 40--60 km Szint (terepen): 800-1300 m Szintidõ: 20 óra

Oklevél Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Meleg étel Meglepetés Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

A túra stratégiai jellegű, a feladatmegoldó készségre, tájékozódásra és a teljesítményre alapuló csapatverseny. Cél: minél több kijelölt pontot megtalálni és a kapott feladatokat elvégezni.
Táv: stratégiától függően 40-60 km. A MATT túra a tájékozódási és a teljesítmény túrán tapasztaltak ötvözéséből áll, feladatokkal kiegészítve.
Nevezési díj a helyszínen (Ft/fő): 3000, előzetesen: 2500, előnevezési határidő: április 18.
Díjazás: emlékpóló, vándorkupa az első helyezettnek, egyéb ajándékok. A nevezési díj tartalmazza a szervezés, szállás költségeit, oklevelet, kitűzőt, pólót, szombaton meleg vacsorát, vasárnap hideg reggelit teával és a külön ajándékokat.
A túra részleteiről, a nevezés menetéről és a játékszabályokról a www.tulelotura.hu honlapon találsz információt.
Szállás a rajtnál, illetve a célnál azonos. A szállás pontos helyéről a www.tulelotura.hu honlapon lehet tájékozódni.
Díjazás a célnál!
Mecsek turistatérkép (Cartographia 15. számú, új kiadás)

Mi is az a MATT?


A mindenre elszánt országjárók, ha esik, ha fúj, önként dalolva mennek el a MATT túlélőtúrára. A részvétel és az ész a fontos, nem a haj! Mindegy, hogy cikkcakkban vagy ló lépésben közelednek a térképkockákon bejelölt cél felé, a végeredmény ugyanaz: sakk-MATT.

Az önkéntes túlélők pontokra vadásznak. Képesek még éjjel is csapatostul a sűrű, sötét erdőben bóklászni, ázni-fázni, elemlámpa fényénél térképet bogarászni, mindezt minél több pontért. A kalandvágyó turisták ellenfele: természetesen a többi csapat és az idő. Húsz órájuk van a csapatoknak, hogy túléljék a túrát. Valaki elvérzik a csatangoló csatában, valaki kiállja még a legnehezebb próbát is. Egységben az erő, magányos farkasok kíméljenek! Kettő, három vagy négyfős csapatok indulhatnak el a MATT-on, ezen a társas bulin.

Mi is ez a rejtélyes mozaikszó? Magyar Agrárfelsőoktatási Túlélő Túra. Az agrárosok indították el a túlélő lavinát 1998-ban, ami az óta nagyon sok vállalkozó szellemű természetbarátot sodort magával. Szépen lassan bebarangolják az egész országot, játszanak, ismerkednek, borozgatnak, jókat beszélgetnek, és esténként akár négyszázan pihenik ki a hosszú út fáradalmait egy tornateremben. Szórakozz kötetlenül a kötetlen pályán!

Mindegy, hogy merre mész a terepen, a cél: ép bőrrel megúszni a kalandokat. Ne ijedj meg, hatalmas veszélyek sehol sem leselkednek rád, maximum egy kicsit eltévedsz az erdőben. Ha baj van, a szervezők, hipp-hopp ott teremnek. A túléléshez szükséges legfontosabb cuccoknak azonban ott kell lenniük minden csapatnál: turistatérkép az éppen aktuális harcmezőről, iránytű vagy tájoló, mobiltelefon, aprópénz, íróeszköz és óra. A kalandorok ne induljanak el esőkabát, elemlámpa, hálózsák és egy napi hideg élelem nélkül!

A felszerelés fontos, de egy kis gógyi sem árt. Hegyen-völgyön menetelni mindenki tud, a legnehezebb akadályok sokszor az elmés feladatok. A szervezők szadi tesztekkel, elmés és mókás feladatokkal színesítik a túrákat. Az objektumok őrei is szeretnek kérdezősködni, kifaggatnak minden arra tévedő túlélőt. Sasszeműek és szemfülesek előnyben! Az őr kérdez: Hány oldala hiányzik a magaslesnek? Ha nem jártál ott és csak tippelsz, a lebukás garantált, a pontok ugrottak. A vándorkupa csak a legkitartóbb vándoroknak jár. A győztes csapat pontokban a király, ők pontosan tudták, hogy mikor és hol érdemes lenni. Könnyen és gyorsan plusz pontokhoz juthat mindenki, csak egyenruha, csapatzászló és egy jó adag erdőből kihozott szemét kell hozzá. A túrázók, miközben itt-ott bóklásznak, természetet is tisztogatnak. Az összegyűjtött szemetet pedig pontra váltják. Az a csapat amelyik renitenskedik, késik, vagy útközben széthullik, súlyos pontokat veszít. Érdemes tehát együtt és pályán maradni!

 

Letöltések száma: 2321. Módosítva: 2012.03.04