Börzsöny Trail





Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõCsányi László (Csanya)
Levélcím: 2071 Páty, Elvira u. 28.
Telefon: +36 30 992 7862
e-mail: csanya@terepfutas.hu
honlap: http://www.terepfutas.hu
 
honlap: http://regi.terepfutas.hu/hu/borzsony_trails

Börzsöny Trail
1
2012.06.17 Nappal Futó

Királyrét - Cseresznyefa parkoló (aszfalt) - Nagy-Vasfazék patak völgye - Magas-Taxi th. - Nagy-Hideg-hegy - Rakodó - Csóványos - Rakottyás-bérc - Királyháza - Dobogó-bérc - Hárombarát-nyereg - Foltán-kereszt - Kárpátok-kulcsosház (régi Spartacus kulcsosház) - Suta-berki-nyiladék - Királyrét

Rajt:Cél: Királyrét, Turistaszálló
Indítás: 9:00 óra Nevezési díj: 3000 Táv (térképen): 31,8 km Szint (térképen): 1350 m Szintidõ: 5 óra MTSZ pontszám: 74,5 MSTSZ pontszám: C45/9,5

A Teljesítménytúra Naptárba utólag felvéve, minősítések elszámolhatósága miatt.
Részletes rendezői kiírás a www.terepfutas.hu honlapon.

                          

 

A verseny időpontja: 2012 június 17., vasárnap

Rajt: 9:00 órakor, tömegrajttal

A rajt és a cél helyszíne: Királyrét, Turistaszálló

A verseny útvonala:
Királyrét - Cseresznyefa parkoló (aszfalt) - Nagy-Vasfazék patak völgye -  Magas-Taxi th. - Nagy-Hideg-hegy - Rakodó - Csóványos - Rakottyás-bérc - Királyháza - Dobogó-bérc - Hárombarát-nyereg -  Foltán-kereszt - Kárpátok-kulcsosház (régi Spartacus kulcsosház) - Suta-berki-nyiladék - Királyrét

A rendezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a versenyt töröljék. Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk vagy a versenyző kérésére más versenyünk nevezési díjaként írjuk jóvá.

Az útvonal végig a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, jelzett turistautakon halad, melyekről letérni tilos. Az útvonal nagy forgalmú közutat nem érint. Az útvonal követését szükség szerint kiegészítő jelzésekkel segítjük.

Táv: 31.8 km

Szintemelkedés: 1350 m

Szintidő: 5 óra

Az ellenőrzőpontok zárásának ideje egyben rész-szintidő is.


Ajánlott felszerelés

Börzsöny turista térképe, túra vagy síbot, mobiltelefon, pénz, kulacs vagy saját pohár mivel a frissítő pontokon nem lesz pohár.

Kötelező felszerelés

Nincs.
 

Nevezés

A versenyen  legfeljebb 99 fő indulhat!
Nevezni kizárólag a terepfutas.hu oldalon, az On-line nevezés menüpont alatt elérhető felületen, 2012 május 2 éjféltől június 2 éjfélig lehet. A nevezési időszak kezdete előtt beérkezett nevezési díjakat visszautaljuk!!!! A rajt helyszínén nevezésre nincs mód!

Nevezési díj: 3.000 Ft


A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük átutalni: Budapest Bank 10100792- 02591300- 01003008 (Csányi László). A versenyre történő jelentkezés kizárólag a jelzett időszakon belül lehetséges. A jelentkezés akkor válik érvényes nevezéssé, ha a nevezési időszak lejártát követő két munkanapon belül az adott időszakban érvényes nevezési díj a megadott számlára beérkezik. Ezt követően sem jelentkezést, sem befizetést nem áll módunkban elfogadni.

A   99 fős indulói keret a befizetések sorrendjében kerül feltöltésre. Amennyiben a keret betelik, a további jelentkezők várólistára kerülnek, ahonnét egy visszaigazolt futó visszalépése esetén kerülhetnek az indulók közé. A várólistán maradt, de a nevezési díjat már befizetett jelenkezőknek a befizetett összeget a versenyt követő 3 munkanapon belül visszautaljuk.

A verseny előtti 14. napig (június 2 éjfélig)  lehet a részvételt irásban lemondani, ebben az esetben a  már beérkezett nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 1.000 Ft kezelési költséget.

A befizetett nevezési díjról kérésre ÁFÁ-s számlát adunk.

A versenyen bárki indulhat, aki eleget tesz a nevezési feltételeknek és a verseny napjáig betölti 18. életévét.

Rajtszám felvétel:

07.00 - 08:45 között a rajt helyszínén.

 

Díjazás

A szintidőn belül teljesítők oklevelet kapnak.
A szintidőn túl beérkezők meglepetést kapnak.

Időmérés

Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik Az időmérő dugóka letéti díja 6000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A dugókák megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége. A versenyen természetesen saját dugókával is el lehet indulni.

Gépkocsis kíséret

A futóverseny során bőségesen biztosítunk frissítőt, ezért az autós kíséret nem szükséges. A természet megóvása érdekében kérjük a résztvevőket, hogy ne szervezzenek autós kíséretet!

Versenyzők kisérése és segítése

A verseny során tilos a résztvevőket bármilyen módon (gyalog, futva, járművel, kerékpárral, rollerrel, stb.) kísérni.

A résztvevők a személyes frissítést és segítséget kizárólag az ellenőrző pontokon és azok előtt és után 50 méter távolságon belül vehetnek igénybe.

Hivatásos segítő (csapat vagy személyi edző, orvos vagy masszőr) igénybevétele a verseny ideje alatt tilos!

 

Kutyák és más háziállatok

A versenyen kutyával, háziállattal ( görény, macska, királytigris, stb.) indulni tiols!

 

Útvonal ellenőrzés

Az útvonalon ellenőrzőpontokat jelölünk ki és üzemeltetünk. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos. A rendezők fenntartják a jogot, hogy be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a résztvevők áthaladását.

 

Rajtszám viselése

A  verseny résztvevői rajtszámot kapnak, melyet a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot módosítani, vagy letakarni nem szabad. Aki a rajtszámát leveszi, vagy nem látható módon viseli, az befejezte a versenyt, és a teljesítménye nem értékelhető.

 

Frissítés

Nagy-Hideg-hegy, Királyháza, Kárpátok-kulcsosház

A frissítő állomásokon vizet, kólát, izo italt, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt, olivabogyót, kenyeret, sajtot, sós és édes kekszet, csokit, sót vehetnek magukhoz a résztvevők. A frissítő állomásokon  eldobható műanyag poharakat nem lesznek. Ezért ajánljuk, hogy hozz magaddal a saját poharadat, kulacsodat, stb.

A célban meleg ételt biztosítunk. És nem Csanya főz! :-)

 

Környezetvédelem 

A környezet védelmében, eldobható műanyag poharat a frissítő pontokon nem használunk. A frissítő pontokon csomagolt ételt, italt a résztvevők nem kapnak. A verseny során keletkezett szemetet szelektív hulladékgyűjtőbe helyezzük.

 

Tisztálkodási lehetőség, masszázs

A célban a résztvevők számára zuhanyzási lehetőséget és ingyenes masszázst biztosítunk, melyet érkezési sorrendben vehetnek igénybe.

Egészségügyi ellátás, elsősegély

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venni, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden versenyzőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

 

Felelősség

A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a Börzsöny Trails különösen nehéz terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint  tapasztalatot igényel. Bármely résztevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel. 

 

A verseny etikája

Tiszteld és becsüld meg magad és versenytársaidat: ne csalj!
Tiszteld a rendezőket és a segítőket: szabadidejüket áldozzák érted!
Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a versenyt és a versenyzőket!
Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet és ne térj le a kijelölt útról!
Minden versenyző köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!
 

Diszkvalifikáció

Kizárható a versenyből a résztvevő aki:
- nem viseli a rajtszámot, azt letakarja, vagy módosítja,
- ellenőrzőpontot kihagy,
- nem a megadott útvonalon halad,
- bármilyen szállítóeszközt igénybe vesz,
- versenyen kívüli személy kiséretét igénybe veszi,
- személyes segítséget vesz igénybe az ellenőrzőpont 50 méteres körzetén kívül,
- hivatásos segítőt vesz igénybe,
- szintidő után ér be az ellenőrzőpontra vagy a célba,
- doppingol,
- nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben,
- szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz,
- sértegeti vagy inzultálja a rendezőket, résztvevőket vagy az önkéntes segítőket.
 

Óvás

Óvást a célba érés után 1 órán belül, írásban lehet benyújtani a rendezőknél. Az óvás díja 5000 Ft.

 

Szerzői jogok

A versenyen a résztvevőkről képek, videó felvételek készülhetnek.
A képek, videó felvételek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

 

 

Letöltések száma: 355. Módosítva: 2013.01.29