Óbudai Körtúra 35 / Óbudai Határtúra 15





Túrabeszámolók (10 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõZöldgömb Sport Klub
Aba Zsuzsanna
Levélcím: 1071 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3.
Telefon: (30) 201-67-65
e-mail: abazsuzsa@zoldgomb.hu
honlap: http://www.zoldgomb.hu
 
honlap: http://www.zoldgomb.hu

Óbudai Körtúra 35
4
2013.03.24 Gy Nappal Futó

Árpád gimnázium - kék + - Kiscelli kastély (1.ep) - Mátyáshegyi út (2.ep) - Mátyás-hegy - Remete-hegy - kék sáv - Hármashatárhegyi út (3.ep) - Hármashatár-hegy (4.ep) - Vihar-hegy - Virágos-nyereg (5.ep) - zöld sáv - Csúcs-hegyi-nyereg (6.ep) - kék sáv - Rozália téglagyár (7.ep) - innentől jelzetlen - Solymárvölgyi út - Solymár köz - Aranyhegyi-patak - Üröm vá. - Újvár u. - Határkő u. - Mészégető u. sarkától jelzetlen - Péter-hegy - Üröm, Kócsag u. - Fülemüle u. - Rókahegyi út (8.ep) - Róka-hegy - Kormorán u. - Borostyán u. - Fenyves u. - piros sáv - piros kereszt elágazás (9.ep) - piros kereszt - Kőbánya u. - Víziorgona u. - Csobánka tér - Békásmegyer, HÉV állomás, aluljáró - Heltai jenő tér - Juhász Gyula u. - Hatvany Lajos u. - Pünkösdfürdő u. - Római-part (10.ep) - Gázgyár u. - Jégtörő u. - K-híd (11.ep) - Hajógyári sziget - Földút a Hajógyári –sziget északi csücske felé, ami körbemegy a parttal párhuzamosan - utána a szigeti aszfaltúton vissza a K-hídhoz (12.ep) - Mozaik utca - Filatorigát, HÉV-megálló - közúti felüljáró alatti út - Búza u. - Kéve u. - Rádl árok - Kunigunda útja - Zay u. - Laborc utca - (300 méter után balra van a Barátság-park bejárata, a régi cél) (tovább) - Laborc utca (balra) - Farkastorki lejtő (balra) - Viharhegyi út - Toronya u.

Rajt: Budapest, III. kerület, Óbuda, Árpád gimnázium, Nagyszombat utca
Cél: Budapest, III. kerület, Táborhegyi Népház (Toronya u. 33.)
Indítás: 8:00-9:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 34,5 km Szint (térképen): 700 m Szintidõ: 8 óra MTSZ pontszám: 66 MSTSZ pontszám: C41/9

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Csomagszállítás a célba

Rajt saját idő terhére 10 óráig lehetséges. A pontok 8km/h-ra nyitnak.
A táv itinere letölthető. A GPS track szintén.
A cél megközelítése: A Laborc utcán tovább kell menni a Barátság park bejáratán túl, a Farkastorki lejtőn balra, a Farkastorki úton balra (lefelé), majd az első kereszteződésnél jobbra fel a Viharhegyi úton. A következő keresztező utca a Toronya utca, a Táborhegyi Népház a kereszteződéshez közel található. Ez távban +700m, szintben +40m a korábbi évek útvonalához képest.

Óbudai Határtúra 15
4
2013.03.24 Gy Nappal Futó

Árpád gimnázium - kék + - Kiscelli kastély (1.ep) - Mátyáshegyi út (2.ep) - Mátyás-hegy - Remete-hegy - kék sáv - Hármashatárhegyi út (3.ep) - Hármashatár-hegy (4.ep) - Vihar-hegy - Virágos-nyereg (5.ep) - zöld sáv - Csúcs-hegyi-nyereg (6.ep) - vissza kék sáv - Virágosnyereg (7.ep) - zöld sáv (Gückler Károly sétány) - Gückler-szikla - zöld + szintút - Hármashatárhegyi út (8.ep) - kék háromszög - Máramaros út - Erdőalja út lefelé - Zúzmara u. - Farkastorki út - Barátság-park, Laborc u. - Toronya u.

Rajt: Budapest, III. kerület, Árpád gimnázium, Nagyszombat utca (Amfiteátrum mellett)
Cél: Budapest, III. kerület, Táborhegyi Népház (Toronya u. 33.)
Indítás: 8:00-10:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 16 km Szint (térképen): 560 m Szintidõ: 5 óra MTSZ pontszám: 35 MSTSZ pontszám: D21/5,5

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Csomagszállítás a célba

A pontok 8km/h-ra nyitnak.
A táv itinere letölthető. A GPS track.
A cél megközelítése: A Zúzmara utcán nem kell a Farkastorki útig menni, hanem egyel előbb, a Toronya utcára (balra) kell fordulni, ahol a következő, Viharhegyi úti kereszteződésnél lesz a Táborhegyi Népház.

Mindkét távhoz:
A túrák célja Táborhegyi Népházban (Toronya u. 33.) lesz. (Toronya u. - Viharhegyi u. kereszteződésnél)

A Budapest Kupa része.
Frissítés: Víz, szörp, édes és sós keksz, szőlőcukor, zsíros kenyér. Környezetvédelmi okokból a túráinkon eldobható poharat nem adunk, a rajtban és a célban, valamint egyes túráinkon a frissítő ponton lehet műanyag poharat vásárolni 150 Ft/db áron.
Díjazás: Oklevél, emléklap, kitűző
A rajtban fekete fehér itiner, térképvázlattal.
Térkép: A Budai-hegység turistatérképe
A túrán szalagozás nincs, a tájékozódás a jelzetlen szakaszokon is önállóan történik, az itiner alapján!
Csomagszállítás.

Kedvezmények: * legalább 3 fős családokból 1 fő ingyen indulhat! * legalább 10 fős csoportok számára 20%!

A rajthely: (GPS N47.532287,E19.03791)

Nagyobb térképre váltás
A cél új helyszíne: (GPS: N47.55359, E19.01965)

Nagyobb térképre váltás
Táborhegyi Népház (1037 Budapest, Toronya utca 33.)
Táborhegyi Népház (1037 Budapest, Toronya utca 33.)



TÚRAFILOZÓFIA
A ZÖLDGÖMB SPORT KLUB TÚRÁINAK SZELLEMISÉGE

A természetjárás az ember legtermészetesebb tevékenységei közé tartozik. A természetjárás egyidős az emberiséggel. Az őskori ember még élelemszerzési céllal járta a természetet, a mai ember fő célja a sport, a kikapcsolódás, a pihenés.

1. A teljesítménytúrázás, mint a természetjárás egyik ága, a felkészült, sportosabb életvitelű túrázók tevékenysége. Amikor egy túrázó egy teljesítménytúrára jelentkezik, akkor tisztában van azzal, hogy a túra teljesítéséhez magasabb szintű szellemi és fizikai erőfeszítésre van szükség, mint egy kötetlen kirándulás esetén.
A Zöldgömb Sport Klub túráinak célja ennek a szellemi és fizikai erőfeszítésnek az elősegítése. A szellemi erőfeszítés, a helyes útvonal és az ellenőrző pontok megtalálása éppen olyan fontos, mint a fizikai erőfeszítés, azaz a túratáv teljesítése. Ezért túráinkon az általunk megadott információk csak annyi ismeretet tartalmaznak, amennyi a túra teljesítéséhez feltétlenül szükséges, de még nem teszik szükségtelenné a túrázók szellemi erőfeszítéseit.
Úgy gondoljuk, hogy a teljesítmény értékét jelentős mértékben a fizikai és szellemi erőfeszítés nagysága határozza meg. Ennek az erőfeszítésnek a létrehozásához szeretnénk túráinkkal is hozzájárulni.

2. A Zöldgömb Sport Klub kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére. Túráink szervezésénél és rendezésekor minden tevékenységünknek a környezet megóvásának szándéka jelenti az alapját. Valamennyi résztvevőnktől elvárjuk, hogy óvja a természetes és az épített környezet értékeit, és ne hagyjon hulladékot maga után!

ZÖLDGÖMB SPORT KLUB

 

Letöltések száma: 7269. Módosítva: 2013.03.29