Balatoni Kék Ősz (37 km, Új!)

Túrabeszámolók (6 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõVeszprémi Bridzs és Tájékozódási SE
Hites Viktor
Levélcím: 8200 Veszprém, Gyöngyvirág u. 16/F
Telefon: (30) 3476356
e-mail: tajfutas@freemail.hu
honlap: http://www.vbtse.hu
 

Balatoni Kék Ősz 37
1
2013.09.22 Gy Nappal

Zánka - Szentantalfa - Hegyestű - Kővágóörs - Kékkút - Salföld - Badacsonytomaj

Rajt: Zánka Új Nemzedék Központ, Központi épület recepciója
Cél: Badacsonytomaj vasútállomás
Indítás: 8:00-10:00 óra Nevezési díj: 1100 Táv (térképen): 37 km Szint (térképen): 500 m Szintidõ: 9 óra MTSZ pontszám: 65,5 MSTSZ pontszám: C42/8

Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Gyümölcs Édesség Csomagszállítás a célba Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Nevezési díjkedvezmény: MTSZ, MSTSZ, TTT, Magyar Turista Kártya, Szervezett turista, Diák, Nyugdíjas: egységesen 100 Ft, szervezett iskolai csoportoknak 600 Ft/fő.

Útközben a Szent Balázs templomromnál, a Tagyon Birtokon, Kővágóőrsön a Zenit sörözőben, és Salföldön biztosítunk frissítést (gyümölcsre, egy kis édességre, teára és zsíros kenyérre lehet számítani) a túrázóknak. A túra útvonalán, több helyen lehet, kiváló minőségű vizet vételezni, érdemes megkóstolni a Szentantalfai forrásvizet és természetesen a Kékúti ásványvizet is.

A túra a Balaton-felvidék alighanem legszebb részén, a Káli medencén vezeti végig a túrázókat. A Balatoni kék nem megy át a Hegyestű geológiai bemutató helyen, de akinek a szintidejébe belefér annak érdemes bekanyarodnia a régi bazaltbányába, és felmászni a Hegyestű tetejére. A szüreti szezon derekán járunk, így aki nem veti meg a jó bort, vagy szereti a szőlőt, fügét, almát, szedret az nem szabad, hogy kihagyja ezt a túrát. Valamennyi teljesítő emléklapot és kitűzőt vehet át a célban. Nagyszámú induló esetén azoknak, akiknek a helyszínen nem jutna, a kitűzőt és az emléklapot postázzuk.

Azok a túrázóink, akik szeptember 15-ig előre jelzik írásban a tajfutas@freemail.hu e-mail címen, hogy ezzel a túrával mind a négy évszak túráját teljesítik nálunk, egyedi hűtő mágnest kapnak a Célban, ha ott bemutatják az előző három túra teljesítésért kapott kitűzőket! Ne felejtsétek el előre jelezni a hűtő mágnes igényt, mert csak annyit készítetek ahányan előre jelzitek a teljes Balatoni Kék túra nálunk történt teljesítését!

A rajtból a célba 200 Ft/fő áron biztosítunk csomagszállítást.
A túra a Balatoni kéktúra teljesítménytúra mozgalmunk idei befejező túrája.
Várunk mindenkit szeretettel jövőre is túráinkra, az időpontok felkerülnek az éves túranaptárba.
Következő idei túránk: Bakony szurdokvölgyei teljesítménytúrák november 10.

Képek és friss információk a Balatoni Kék Ősz túráról a Facebook-on

Együttműködő partnereink: Zánka Új Nemzedék Központ (http://www.zanka.hu/index2.ws), www.balatonieletmod.hu; ttt.tr.hu, Bagolyvár Étterem és Fogadó Zirc (http://www.bagolyvarfogado.hu/), zoldbolt.hu, Veszprém TV, Méz Rádió, Balaton-felvidéki Nemzeti Park (www.bfnp.hu)

 

Letöltések száma: 2233. Módosítva: 2013.09.04