BRM 200 - Bakony Kupa - Bakony III. (Előnevezés!, országúti)





Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõAudax Club Parisien
honlap: http://www.audax-club-parisien.com
 
RendezõSzékely-Molnár Ákos
Telefon: (20) 211-8808
e-mail: szmakos@yahoo.com
honlap: http://www.brmturak.hu
 

BRM 200 - Bakony Kupa - Bakony III. (Előnevezés!, országúti)
3
2014.09.13 K Nappal

Herend - Úrkút - Ajka - Pula - Nagyvázsony - Vöröstó - Barnag - Balatonszőlős - Balatonfüred - Balatonalmádi - Balatonfűzfő - Királyszentistván - Berhida - Pétfürdő - Várpalota - Csőszpuszta - Bakonycsernye - Ácsteszér - Bakonycsernye - Dudar - Zirc - Hárskút - Márkó - Bánd - Herend

Rajt:Cél: Herend
Indítás: 7:00-8:00 óra Nevezési díj: 1500 Táv (térképen): 206 km Szint (térképen): 2379 m Szintidõ: 13,5 óra MTSZ pontszám: 126,5

Oklevél

Az esemény nevével ellentétben nem verseny, hanem teljesítménytúra. Aki mindhárom bakonyi túrát (Bakony I., Bakony II. és Bakony III.) sikeresen teljesíti, az az összevont teljesítményéről egy külön oklevelet és egy érmet is kap.

BRM 200-300-400-600 túrákhoz: Nevezési díj: 1500 Ft/fő (medál igénylés esetén 3500 Ft/fő). Egyénileg és csoportosan is lehet teljesíteni a túrát. Az alapdíj egy oklevelet tartalmaz. A 3500 Ft-os nevezési díj pedig az oklevél kívül az Audax Club Parisien hivatalos medálját is tartalmazza. (Ezt később, postai úton küldjük el.)
Minden BRM túrához: Esőnap nincs. Extrém időjárás veszélye esetén a túra - a honlapon meghirdetett - új időpontban kerül megrendezésre. Amennyiben az új időpont nem felel meg a nevezőnek, akkor a nevezési díjat visszafizetjük. A rajt és a cél pontos helyszíne a rendezői honlapon lesz megtalálható. Csak előnevezésre van lehetőség! (Határidő: legkésőbb a túra előtt 7 nappal.)
A túra egyénileg és csoportosan is teljesíthető. A túra önellátó jellegű! Szervizautó nincs, de általában közel esik valamelyik vasútvonal, tehát ha valaki úgy dönt, hogy „vége”, akkor könnyen vissza tud jutni a starthoz. Szolgáltatás útközben nincs, az igazolólapon megadott helyeken bélyegezni kell. Fejvédő használata ajánlott! Éjszaka első és hátsó lámpa, valamint láthatósági mellény használata kötelező! A túra nem lezárt útvonalakon halad, a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
Térkép: Magyarország autóstérképe. A túrákhoz részletes útvonalleírást biztosítunk.
A túra a Párizs-Brest-Párizs teljesítménytúra kvalifikációs eseménye, de attól függetlenül is teljesíthető.

Kedves Biciklis Barátaink!
Ezúton szeretnénk Benneteket meghívni a magyarországi BRM sorozatra. A BRM (Brevets de Randonneurs Mondiaux) egy országúti kerékpáros teljesítménytúra-sorozat, melynek elsődleges célja az, hogy a Paris-Brest-Paris (PBP) teljesítménytúrához biztosítson kvalifikációs eseményeket. A PBP népszerűségének fokozódásával a BRM-ek önálló életre keltek és ma már a kerékpáros turizmus egyik úttörő teljesítménytúra-sorozatává váltak. Ennek megfelelően a négyévente megrendezésre kerülő Paris-Brest-Paris közötti években is rendeznek ilyen eseményeket, méghozzá nagyobb számban és sok esetben hosszabb útvonalakon. A PBP a világ legrégebbi versenye, mely először 1891-ben került megrendezésre. Egykor profi kerékpárverseny volt, ma azonban kizárólag teljesítménytúrázóként lehet rajta részt venni. Bizonyára ennek is köszönheti, hogy az idők folyamán a világ legnépszerűbb hosszútávú teljesítménytúrájává vált. Ennek megfelelően Európán kívül is számos országban rendeznek BRM-eket, köztük Szingapúrban, Brazíliában, vagy akár Üzbegisztánban.
A PBP népszerűségét hűen tükrözik a túra statisztikai adatai. Legutóbbi megrendezésekor, 2011-ben 55 országból több, mint ötezren vettek rajta részt, akik összesen mintegy 5 millió kilométert tettek meg a négy nap alatt. A magyarországi BRM sorozat öt távból (200, 300, 400, 600, 1400 km), és hét teljesítménytúrából áll. Ezeken természetesen a Paris-Brest-Paris teljesítménytúrától függetlenül is részt lehet venni. Aki az 1400-as kivételével az összes távon végigmegy, az a kiírás értelmében a super randonneur címben részesül.
Székely-Molnár Ákos

További információ: www.grandrandonneurs.hu, www.brmturak.hu

 

Letöltések száma: 1013. Módosítva: 2014.05.27