Téli Gyermekvasút 20/8

Túrabeszámolók (41 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõZöldgömb Sport Klub
Levélcím: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3.
e-mail: zsuzsanna.ujj@gmail.com
honlap: http://www.zoldgomb.hu
 
RendezõReck Szilvia
Telefon: (20) 542-0727
e-mail: reck.szilvia@zoldgomb.hu
 
honlap: http://www.zoldgomb.hu

Téli Gyermekvasút 20
6
2015.01.11 Gy Nappal  Téli

Széchenyi-hegy - Normafa - Makkosmária - Szépjuhászné - Nagy-Hárs-hegyi körút (1 kör) - Szépjuhászné - János-hegy - Z háromszög - Pozsonyi-hegy - Tündér-szikla - Disznófő - Normafa - Széchenyi-hegy

Rajt:Cél: Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, 1121 Budapest, Hegyhát út 19.
Indítás: 8.00-10.00 óra Nevezési díj: 1200 Táv (terepen): 18 km Szint (térképen): 580 m Szintidõ: 6 óra MTSZ pontszám: 41,5 MSTSZ pontszám: D23/6,5

Oklevél Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túratáv térképes itinere letölthető! (Térképvázlat, útvonalleírás, résztáv-táblázat, szintidő, pont nyitvatartások, szintmetszet.)
GPS track

Téli Gyermekvasút 8
4
2015.01.11 Gy Nappal  Téli

Széchenyi-hegy - Normafa - Anna-rét - kék körséta keleti ága - Libegő felső állomás - János-hegy - Libegő parkoló - kék körséta nyugati ága - Erzsébet-pihenő - Virágvölgy Gyermekvasút állomás - Székely kapu - Normafa - Széchenyi-hegy

Rajt:Cél: Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, 1121 Budapest, Hegyhát út 19.
Indítás: 8.00-11.00 óra Nevezési díj: 600 Táv (terepen): 6,8 km Szint (térképen): 70 m Szintidõ: 4 óra

Oklevél Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Édesség Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túratáv térképes itinere letölthető! (Térképvázlat, útvonalleírás, résztáv-táblázat, szintidő, pont nyitvatartások.)

Minden távhoz:
A túrát biztosan megrendezzük!
Terepviszonyok: Ma sikeresen bejártuk a Téli gyermekvasút 20 és 8 km-es távjait.A pályáról néhány mondat: Normafánál eléggé csúszott odafelé, vissza felé kevésbe (erre táblákat is tettünk mely figyelmezteti majd a túrázókat vasárnap). Az útvonal Szépjuhásznéig sok csúszós szakaszt tartalmaz, ezért érdemes csúszásgátlót hozni a cipőre, valamint túrabotokat. Az erdészet sajnos nem ért el a János-hegytől lefelé vezető Z3-ra így a Pozsonyi-hegy-től szinte az összes fát meg kell mászni (ez teszi igazán kalandossá a pályát.) Disznófő és Normafa között a Z- egy az egyben teleházas fa ügyileg így vagy toronyiránt vagy pedig a sípálya felé lehet kerülni.
(Rendezői információ 2015-01-10)

A rajt-cél helyszín: Gennaro Verolino Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, 1121 Budapest, Hegyhát út 19., a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomástól a Hegyhát úton 400m, a zöld sáv turistajelzésen, a korábbi túraútvonalon. Autóbusszal a 21 v. 21/A buszok Fülemile utca megállójánál kell leszállni, majd a Hegyhát úton 100m. Autóval parkolni a Normafa, mh. melletti parkolóban, a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút melletti parkolóban, vagy a Normafa melletti parkolókban lehet. A Hegyhát út elég keskeny, kérjük, hogy ne abban parkoljanak!
A túra a Budapest Kupa része.

Online előnevezés a túra honlapján 200 Ft kedvezménnyel (hosszú táv), illetve 100 Ft kedvezménnyel (rövid táv) 01.08-ig.
Frissítés: Tea, szőlőcukor a Szépjuhászné ellenőrzőponton, zsíros kenyér és szörp a célban. Saját bögréd, poharad hozd magaddal! Környezetvédelmi okokból a túráinkon eldobható poharat nem adunk, a rajtban és a célban, valamint egyes túráinkon a frissítő ponton lehet műanyag poharat vásárolni 150 Ft/db áron.
Lehetőség van a távok vagy azonos táv egymás utáni többszöri teljesítésére nevezni, de a célba 16 óráig be kell érkezni!
A Zöldgömb Sport Klub teljesítménytúráin a hallássérültek és látássérültek illetve kísérőik ingyenesen indulhatnak.
Díjazás: Oklevél, emléklap, kitűző.
A távok színes térképvázlatos itinerei letölthetők, a túrán fekete-fehér nyomtatott itinereket adunk.
Napnyugta: 16:12 órakor.

Az erdészet munkatársai felhívják a figyelmet, hogy a megnyitott turistautakról letérni, a jégkárral érintett területen az erdő belsejébe bemenni továbbra is balesetveszélyes! A jelzett turistautakat már megtisztították, azok biztonságosan járhatók! Kérjük, hogy csak a kijelölt útvonalon haladjatok!
Az aktuális időjárástól függően havas, jeges, sáros utakra kell számítani!


Térkép: a Budai-hegység turistatérképe.
(A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség természetvédelmi engedélye.)TÚRAFILOZÓFIA
A ZÖLDGÖMB SPORT KLUB TÚRÁINAK SZELLEMISÉGE

A természetjárás az ember legtermészetesebb tevékenységei közé tartozik. A természetjárás egyidős az emberiséggel. Az őskori ember még élelemszerzési céllal járta a természetet, a mai ember fő célja a sport, a kikapcsolódás, a pihenés.

1. A teljesítménytúrázás, mint a természetjárás egyik ága, a felkészült, sportosabb életvitelű túrázók tevékenysége. Amikor egy túrázó egy teljesítménytúrára jelentkezik, akkor tisztában van azzal, hogy a túra teljesítéséhez magasabb szintű szellemi és fizikai erőfeszítésre van szükség, mint egy kötetlen kirándulás esetén.
A Zöldgömb Sport Klub túráinak célja ennek a szellemi és fizikai erőfeszítésnek az elősegítése. A szellemi erőfeszítés, a helyes útvonal és az ellenőrző pontok megtalálása éppen olyan fontos, mint a fizikai erőfeszítés, azaz a túratáv teljesítése. Ezért túráinkon az általunk megadott információk csak annyi ismeretet tartalmaznak, amennyi a túra teljesítéséhez feltétlenül szükséges, de még nem teszik szükségtelenné a túrázók szellemi erőfeszítéseit.
Úgy gondoljuk, hogy a teljesítmény értékét jelentős mértékben a fizikai és szellemi erőfeszítés nagysága határozza meg. Ennek az erőfeszítésnek a létrehozásához szeretnénk túráinkkal is hozzájárulni.

2. A Zöldgömb Sport Klub kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére. Túráink szervezésénél és rendezésekor minden tevékenységünknek a környezet megóvásának szándéka jelenti az alapját. Valamennyi résztvevőnktől elvárjuk, hogy óvja a természetes és az épített környezet értékeit, és ne hagyjon hulladékot maga után!

ZÖLDGÖMB SPORT KLUB

 

Letöltések száma: 7703. Módosítva: 2015.01.10