Flèche Hongrie (Előnevezés!, országúti, 24 órás, csapat)

Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõAudax Club Parisien
honlap: http://www.audax-club-parisien.com
 
RendezõSzékely-Molnár Ákos
Telefon: +36 20 2118808
e-mail: szmakos@yahoo.com
honlap: http://www.brmturak.hu
 
honlap: http://www.grandrandonneurs.hu

Flèche Hongrie
1
2016.04.01 K Nappal Éjjel

Az útvonalat a résztvevő csapatok egyénileg határozzák meg. A cél Esztergomban található.

Rajt: A résztvevő csapatok egyénileg határozzák meg.
Cél: Esztergom
Indítás: 17:00 óra Nevezési díj: 4000 Ft Táv (térképen): 360 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ: 24 óra MTSZ pontszám: 180 TTT pontszám: 90

Oklevél

A Flèche Hongrie célja a csapatszellem erősítése közös edzés, illetve túrázás segítségével. Az eseményen kizárólag 3-5 fős csapatok vehetnek részt. Az útvonalról a csapatok maguk döntenek, a cél Esztergomban található. A sikeres teljesítéshez legalább 3 csapattagnak kell minimum 360 kilométert teljesíteni 24 óra alatt.

Nevezés csak előzetesen! Előnevezési határidő: 2016.03.01. Nevezési díj: 4.000 Ft/csapattag , medál igénylés esetén: 6.000 Ft/csapattag. Az alapdíj egy oklevelet tartalmaz. A 6000 Ft-os nevezési díj pedig az oklevél kívül a Randonneurs Hongrie medálját is tartalmazza.

Esőnap nincs. Extrém időjárás veszélye esetén a túra - a honlapon meghirdetett - új időpontban kerül megrendezésre. Amennyiben az új időpont nem felel meg a nevezőnek, akkor a nevezési díjat visszafizetjük. A rajt és a cél pontos helyszíne a rendezői honlapon lesz megtalálható. Csak előnevezésre van lehetőség!
A túra egyénileg és csoportosan is teljesíthető. A túra önellátó jellegű! Szervizautó nincs, de általában közel esik valamelyik vasútvonal, tehát ha valaki úgy dönt, hogy „vége”, akkor könnyen vissza tud jutni a starthoz. Szolgáltatás útközben nincs, az igazolólapon megadott helyeken bélyegezni kell. Fejvédő használata ajánlott! Éjszaka első és hátsó lámpa, valamint láthatósági mellény használata kötelező! A túra nem lezárt útvonalakon halad, a KRESZ szabályainak betartása kötelező!
Térkép: Magyarország autóstérképe. A túrákhoz részletes útvonalleírást biztosítunk.


Kedves Biciklis Barátaink!
Ezúton szeretnénk Benneteket meghívni a magyarországi BRM sorozatra. A BRM (Brevets de Randonneurs Mondiaux) egy országúti kerékpáros teljesítménytúra-sorozat, melynek elsődleges célja az, hogy a Paris-Brest-Paris (PBP) teljesítménytúrához biztosítson kvalifikációs eseményeket. (Legközelebb 2019-ben lesznek újból kvalifikációs események!) A PBP népszerűségének fokozódásával a BRM-ek önálló életre keltek és ma már a kerékpáros turizmus egyik úttörő teljesítménytúra-sorozatává váltak. Ennek megfelelően a négyévente megrendezésre kerülő Paris-Brest-Paris közötti években is rendeznek ilyen eseményeket, méghozzá nagyobb számban és sok esetben hosszabb útvonalakon. A PBP a világ legrégebbi versenye, mely először 1891-ben került megrendezésre. Egykor profi kerékpárverseny volt, ma azonban kizárólag teljesítménytúrázóként lehet rajta részt venni. Bizonyára ennek is köszönheti, hogy az idők folyamán a világ legnépszerűbb hosszútávú teljesítménytúrájává vált. Ennek megfelelően Európán kívül is számos országban rendeznek BRM-eket, köztük Szingapúrban, Brazíliában, vagy akár Üzbegisztánban.
A PBP népszerűségét hűen tükrözik a túra statisztikai adatai. 2011-es megrendezésekor 55 országból több, mint ötezren vettek rajta részt, akik összesen mintegy 5 millió kilométert tettek meg a négy nap alatt. A magyarországi BRM sorozat hat távból (200, 300, 400, 600, 1000, 1200 km), és kilenc teljesítménytúrából áll. Aki a 200, 300, 400, 600-as távok mindegyikén végigmegy, az a kiírás értelmében a super randonneur címben részesül.
Székely-Molnár Ákos

További információ: www.grandrandonneurs.hu, www.brmturak.hu

 

Letöltések száma: 1245. Módosítva: 2016.03.16