BRM 200 - Dunazug 200 (Előnevezés!, országúti)

Túrabeszámolók (1 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõAudax Club Parisien
honlap: http://www.audax-club-parisien.com
 
RendezõBáthori Attila
e-mail: info@grandrandonneurs.hu
 
InformációSzékely-Molnár Ákos
Telefon: +36 20 2118808
e-mail: szmakos@yahoo.com
honlap: http://www.brmturak.hu
 

BRM 200 - Dunazug 200
1
2016.05.21 K Nappal

Tata - Agostyán - Tarján - Szomor - Dág - Csolnok - Dorog - Dobogókő - Pilisszentkereszt - Pomáz - Szentendre - Pilisszentlászló - Dömös - Esztergom - Tát - Nyergesújfalu - Lábatlan - Süttő - Tardos - Agostyán - Tata

Rajt:Cél: Tata
Indítás: 7:00-8:00 óra Nevezési díj: 3500 Ft Táv (térképen): 200 km Szint (térképen): 2433 m Szintidõ: 13,5 óra MTSZ pontszám: 124,3 TTT pontszám: 86,4

Oklevél

BRM 200-300-400-600 túrákhoz: Nevezési díj 1500 Ft, medál igénylés esetén 3500 Ft. Egyénileg és csoportosan is lehet teljesíteni a túrát. Az alapdíj egy oklevelet tartalmaz. A 3500 Ft-os nevezési díj pedig az oklevél kívül az Audax Club Parisien hivatalos medálját is tartalmazza.
Minden BRM túrához: Esőnap nincs. Extrém időjárás veszélye esetén a túra - a honlapon meghirdetett - új időpontban kerül megrendezésre. Amennyiben az új időpont nem felel meg a nevezőnek, akkor a nevezési díjat visszafizetjük. A rajt és a cél pontos helyszíne a rendezői honlapon lesz megtalálható.
Nevezés csak előzetesen, határidő a túra előtt 2 nappal!
A túra egyénileg és csoportosan is teljesíthető. A túra önellátó jellegű! Szervizautó nincs, de általában közel esik valamelyik vasútvonal, tehát ha valaki úgy dönt, hogy „vége”, akkor könnyen vissza tud jutni a starthoz. Szolgáltatás útközben nincs, az igazolólapon megadott helyeken bélyegezni kell. Fejvédő használata ajánlott! Éjszaka első és hátsó lámpa, valamint láthatósági mellény használata kötelező! A túra nem lezárt útvonalakon halad, a KRESZ szabályainak betartása kötelező!

A túrák a Randonneurs Hongrie kupa részei. A kupa megszerzéséhez legalább 3 magyarországi BRM 200-as túrát kell teljesíteni 2016-ban. Hosszabb túrákkal nem lehet helyettesíteni a 200-as távokat. A teljesítők díjazása egy oklevél és egy faérem.

Térkép: Magyarország autóstérképe. A túrákhoz részletes útvonalleírást biztosítunk.

Kedves Biciklis Barátaink!
Ezúton szeretnénk Benneteket meghívni a magyarországi BRM sorozatra. A BRM (Brevets de Randonneurs Mondiaux) egy országúti kerékpáros teljesítménytúra-sorozat, melynek elsődleges célja az, hogy a Paris-Brest-Paris (PBP) teljesítménytúrához biztosítson kvalifikációs eseményeket. A PBP népszerűségének fokozódásával a BRM-ek önálló életre keltek és ma már a kerékpáros turizmus egyik úttörő teljesítménytúra-sorozatává váltak. Ennek megfelelően a négyévente megrendezésre kerülő Paris-Brest-Paris közötti években is rendeznek ilyen eseményeket, méghozzá nagyobb számban és sok esetben hosszabb útvonalakon. A PBP a világ legrégebbi versenye, mely először 1891-ben került megrendezésre. Egykor profi kerékpárverseny volt, ma azonban kizárólag teljesítménytúrázóként lehet rajta részt venni. Bizonyára ennek is köszönheti, hogy az idők folyamán a világ legnépszerűbb hosszútávú teljesítménytúrájává vált. Ennek megfelelően Európán kívül is számos országban rendeznek BRM-eket, köztük Szingapúrban, Brazíliában, vagy akár Üzbegisztánban.
A PBP népszerűségét hűen tükrözik a túra statisztikai adatai. 2011-es megrendezésekor 55 országból több, mint ötezren vettek rajta részt, akik összesen mintegy 5 millió kilométert tettek meg a négy nap alatt. A magyarországi BRM sorozat hat távból (200, 300, 400, 600, 1000, 1200 km), és kilenc teljesítménytúrából áll. Ezeken természetesen a Paris-Brest-Paris teljesítménytúrától függetlenül is részt lehet venni. Aki a 200, 300, 400, 600-as távok mindegyikén végigmegy, az a kiírás értelmében a super randonneur címben részesül.
Székely-Molnár Ákos

További információ: www.grandrandonneurs.hu, www.brmturak.hu

 

Letöltések száma: 1071. Módosítva: 2016.03.16