III. Dorogi Túra7 - Hosszú táv 12km/Rövid táv 8 km/Családi táv 3,5km (Új!)





Túrabeszámolók (0 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõDorog Város Egyesített Sportintézménye
Berndt Orsolya
Levélcím: 2510-H Dorog, Iskola u. 1.
Telefon: (33) 797-674
e-mail: sportiroda@dorog.hu
honlap: http://www.dorogisport.hu
 
RendezõDorogi Egyetértés Sportegyesület Természetjáró Szakosztály
 
honlap: http://dorogisport.hu/mindenkor-mozgasban/visszaszamlalas-elkezdodott-12-8-4-irany-a-sasfeszek

Dorogi Túra7 - Hosszú táv 12km
3
2016.05.21 Gy Nappal

Dorog - Sasfészek Turistaház

Rajt: Dorog, Nipl Stefánia Uszoda (Iskola u. 9-11.)
Cél: Sasfészek Turistaház
Indítás: 9:00 óra Nevezési díj: 500 Ft Táv (térképen): 12 km Szint (térképen): 270 m Szintidõ: 4,5 óra MTSZ pontszám: 23,4 MSTSZ pontszám: E14/4 TTT pontszám: 16,1

Kitûzõ Ital saját pohárba Édesség Ivóvíz a rajtnál

Dorogi Túra7 - Rövid táv 8 km
3
2016.05.21 Gy Nappal

Pilisszentlélek - Sasfészek Turistaház

Rajt: Négyholdak Parkoló, Pilisszentlélek
Cél: Sasfészek Turistaház
Indítás: 9:00 óra Nevezési díj: 500 Ft Táv (térképen): 8 km Szint (térképen): 160 m Szintidõ: 3 óra MTSZ pontszám: 15,2 TTT pontszám: 10,4

Kitûzõ Ital saját pohárba Édesség

Dorogi Túra7 - Családi táv 3,5km
3
2016.05.21 Gy Nappal

Pilisszentlélek - Sasfészek Turistaház

Rajt: Négyholdak Parkoló, Pilisszentlélek
Cél: Sasfészek Turistaház
Indítás: 8:00-9:00 óra Nevezési díj: 500 Ft Táv (térképen): 3,5 km Szint (térképen): 140 m Szintidõ: 3 óra MTSZ pontszám: 8,1 TTT pontszám: 8,1

Kitûzõ Ital saját pohárba Édesség

A kezdőknek, a családoknak és általában a kényelmes tempót kedvelőknek kiváló lehetőség. Ezen a túraútvonalon a szervezők a kisgyermekekre is gondoltak, akik izgalmas kincskeresési játékban is részt vehetnek.

Minden távhoz:
IRÁNY A SASFÉSZEK! Mindhárom túratáv végső célja a Sasfészek Turistaház (www.sasfeszekinfo.hu)

Mit kell tennünk, ha részt kívánunk venni?
Előnevezni honlapunkon.
– A rajt helyszínére történő megérkezéskor a kasszánál kell fizetni a nevezési díjat, amely személyenként 500 Ft. ( A 7 éven aluli gyermekek részére ingyenes a részvétel.) Majd a résztvevők kézhez kapják az útvonal leírását, az úgynevezett „itinert”.
– Az itinert a túra alatt meg kell őrizni, mert a kijelölt ellenőrzőpontokon lepecsételik a szervezők. A részvevő ezzel tudja igazolni a teljesítést. Ha valaki bizonytalan a továbbhaladást illetően, vagy bármilyen felmerülő kérdése lenne, bátran kérjen segítséget az ellenőrzőpontok személyzetétől.

Mit kell még tudnunk a programról? A résztvevőknek minden ellenőrző ponton frissítőt biztosítunk (víz, ropi, nápolyi), ajánlott azonban mindenkinek némi ennivalót, innivalót magával hoznia. A túrán kizárólag az első néhány állomáson biztosítunk – korlátozott számban – műanyag poharat, ezért mindenkit kérünk, hogy hozzon magával saját bögrét, kulacsot, amit az állomásokon újratölthet!

Ha célba értünk… A Sasfészek Turistaházhoz érve mindenkinek jól fog esni egy kis lazítás. Itt gyermek és felnőtt egyaránt kipróbálhatja az íjászkodást, és bizonyára jól jön egy kis falatozás is. A szintidőt teljesítőket a szervezők kitűzővel is jutalmazzák, no meg néhány vendégváró falattal is megkínálják.

Mit hozzunk magunkkal?
A legfontosabb, hogy kényelmes és bejáratott cipőt húzzunk, ne rontsuk el váratlan vízhólyagokkal a napunkat! Az időjárásnak megfelelő ruházatba bújjunk, és egy kisméretű hátizsákba tegyünk némi harapni- és innivalót. Egy kis készpénz sem árt majd a Sasfészeknél, és persze az iratainkat se hagyjuk otthon. A mobiltelefon is jó szolgálatot tehet, ha elszakadnánk a barátainktól túra közben.

Amit feltétlenül be kell tartani:
– A túrán senki ne dohányozzon!
– A kijelölt túraútvonalat ne hagyjuk el!
– Kérjük, hogy az útközben keletkező szemetet ne dobáljuk szét. Gyűjtsük össze, és a legközelebbi ellenőrző ponton tegyük a szeméttárolóba.

 

Letöltések száma: 567. Módosítva: 2016.05.17