Mesztegnyő-Kak 25/20/10

Túrabeszámolók (5 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõZöldgömb Sport Klub
Levélcím: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3.
e-mail: zsuzsanna.ujj@gmail.com
honlap: http://www.zoldgomb.hu
 
RendezõFehérvári Máté és Mészáros Gabriella
Levélcím: 1135. Budapest, Lehel u. 22/C.
Telefon: (30) 284-2730, (70) 380-6365
e-mail: efemm@hotmail.com
 
honlap: http://www.zoldgomb.hu

Mesztegnyő-Kak 25
16
2017.05.01 Gy Nappal

Mesztegnyő vá. - a kisvasút mentén - Gyóta-Búsvár vm. - Búsvári-halastó - Mélyéger vm. - Felsőkak vm. - Öreg-temető - S+ - jelzetlen - Somogyfajszi Őskohó - S- - Libickozma - Mária-képes-fa - Kopár-puszta - Mesztegnyő

Rajt:Cél: Mesztegnyő, kisvasút végállomása
Gyalogos adatok Indítás: 7.30-9.00 óra Nevezési díj: 200 Ft Táv (terepen): 25,7 km Szint (térképen): 40 m Szintidõ: 7 óra MTSZ pontszám: 39,3 MSTSZ pontszám: D29/6,5 TTT pontszám: 26,3

Oklevél Kitûzõ Csomagmegõrzés

Vízvételi lehetőség útközben csak Libickozmán (17 km-nél)!
A Somogyfajszi Őskohó (Őskohászati Múzeum) megtekinthető lesz (egyénileg) a túra napján!

Mesztegnyő-Kak 20
5
2017.05.01 Gy Nappal

Nevezés: Mesztegnyő vá. - kisvasúttal: Szúnyogvárig - tovább gyalogosan: a kisvasút mentén - Mélyéger vm. - Felsőkak vm. - Öreg-temető - S+ - jelzetlen - Somogyfajszi Őskohó - S- - Libickozma - Mária-képes-fa - Kopár-puszta - Mesztegnyő

Rajt:Cél: Mesztegnyő, kisvasút végállomása
Indítás: 7.30-8.45 óra Nevezési díj: 200 Ft Táv (terepen): 21,4 km Szint (térképen): 40 m Szintidõ: 7 óra MTSZ pontszám: 32,9 MSTSZ pontszám: D21/5,5 TTT pontszám: 22

Oklevél Kitûzõ Csomagmegõrzés

Vízvételi lehetőség útközben csak Libickozmán (12,9 km-nél)!
Ez a táv a hosszútáv útvonala kisvasutazással egybekötve.
A Mesztegnyőről 8:00-kor illetve 9:00-kor induló vonatokkal kell a túra rajtjába kiutazni. (A kisvasút Szúnyogvárig közlekedik.) A menetjegyet a nevezési díjon felül egyénileg kell megváltani, ára felnőtteknek 400 Ft, gyermekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 200 Ft.

Mesztegnyő-Kak 10
5
2017.05.01 Gy Nappal

nevezés: Mesztegnyő - utazás kisvasúttal (30 perc) - Szúnyogvárig - tovább gyalogosan: - Mélyéger vm. - Felsőkak vm. - TVT tábla - S+ - Háromház Fogadó - Kopár-puszta - Mesztegnyő

Rajt:Cél: Mesztegnyő, kisvasút végállomás
Indítás: 7:30-9:45 óra Nevezési díj: 200 Ft Táv (terepen): 13,6 km Szint (térképen): 30 m Szintidõ: 4 óra MTSZ pontszám: 21 MSTSZ pontszám: E13/4 TTT pontszám: 14,1

Oklevél Kitûzõ Csomagmegõrzés

A nevezési ideje a Kisvasúti nap menetrendjéhez igazodik. A Mesztegnyőről 8:00-kor ,9:00-kor illetve 10:00-kor induló vonatokkal kell a túra rajtjába kiutazni. (A kisvasút Szúnyogvárig közlekedik.) A menetjegyet a nevezési díjon felül egyénileg kell megváltani, ára felnőtteknek 400 Ft, gyermekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 200 Ft. Vízvételi lehetőség útközben nincs.

Minden távhoz:
A nevezési ideje a Kisvasúti nap menetrendjéhez igazodik. A rajt-célban a Kisvasúti Napon büfé üzemel. A kisvasútra jegyváltás a kiállított mozdony melletti bódéban (nem a vonaton!).
Kérünk, hogy ha kisvasúttal tervezel utazni, hagyj legalább 15 percet a jegyvásárlásra és a nevezésre, mert a vonatok pontosan indulnak!
A nevezési díj: 200 Ft (gyermekeknek 14 alatt ingyenes)
Díjazás: Oklevél, kitűző.
A terepen, mivel helyenként lápos terület, sok lehet a szúnyog, zárt, a meleg miatt pedig réteges öltözet javasolt.
Célzárás 16:00 órakor.
Itiner letölthető (PDF, 5MB) - 2014-óta változatlan.
Térkép: Észak-Somogy Ökoturisztikai Térképe (1:50000, 2005., Messzelátó Természetvédelmi Egyesület).
A túra a Somogy Megye Teljesítménytúrázója része.
A SEFAG Zrt. honlapja.
Az Előzd meg a kisvasutat versenysorozat eseménye.
A terep igen homokos, így viszont komolyabb esők után is járható, kevéssé sáros.

A Duna-Dráva Nemzeti Park tematikus tanösvényei Kakpusztán: Eltűnt puszták nyomában tanösvény és Tőzike tanösvény.

A Kisvasúti Nap programja:
(később)

Szálláslehetőség Mesztegnyőn: Faluház - Erdei Iskola.

TÚRAFILOZÓFIA
A ZÖLDGÖMB SPORT KLUB TÚRÁINAK SZELLEMISÉGE

A természetjárás az ember legtermészetesebb tevékenységei közé tartozik. A természetjárás egyidős az emberiséggel. Az őskori ember még élelemszerzési céllal járta a természetet, a mai ember fő célja a sport, a kikapcsolódás, a pihenés.

1. A teljesítménytúrázás, mint a természetjárás egyik ága, a felkészült, sportosabb életvitelű túrázók tevékenysége. Amikor egy túrázó egy teljesítménytúrára jelentkezik, akkor tisztában van azzal, hogy a túra teljesítéséhez magasabb szintű szellemi és fizikai erőfeszítésre van szükség, mint egy kötetlen kirándulás esetén.
A Zöldgömb Sport Klub túráinak célja ennek a szellemi és fizikai erőfeszítésnek az elősegítése. A szellemi erőfeszítés, a helyes útvonal és az ellenőrző pontok megtalálása éppen olyan fontos, mint a fizikai erőfeszítés, azaz a túratáv teljesítése. Ezért túráinkon az általunk megadott információk csak annyi ismeretet tartalmaznak, amennyi a túra teljesítéséhez feltétlenül szükséges, de még nem teszik szükségtelenné a túrázók szellemi erőfeszítéseit.
Úgy gondoljuk, hogy a teljesítmény értékét jelentős mértékben a fizikai és szellemi erőfeszítés nagysága határozza meg. Ennek az erőfeszítésnek a létrehozásához szeretnénk túráinkkal is hozzájárulni.

2. A Zöldgömb Sport Klub kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére. Túráink szervezésénél és rendezésekor minden tevékenységünknek a környezet megóvásának szándéka jelenti az alapját. Valamennyi résztvevőnktől elvárjuk, hogy óvja a természetes és az épített környezet értékeit, és ne hagyjon hulladékot maga után!

ZÖLDGÖMB SPORT KLUB

 

Letöltések száma: 1484. Módosítva: 2017.04.27