Túrabeszámolók


Népszigeti Terepfutás

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2013 2014 2015
 Túra éve: 2015
regulatTúra éve: 20152015.07.02 07:30:54
megnéz regulat összes beszámolója

Ez egy, az egyben terepfutás. Szintek nélkül, de élvezetes talajváltásokkal tarkítva. Nekem az idén is az egyik kedvencem volt. Beszámoló a blogban.

 
 
 Túra éve: 2013
efemmTúra éve: 20132013.07.23 11:48:59
megnéz efemm összes beszámolója

(Rendezõi összegzés a gyaloggalopp.hu honlapról.)


Népszigeti Terepfutás


Az eredménylista letölthetõ ITT!


A versenyrõl készült megtekinthetõk ITT, illetve az esemény Facebook oldalán!


A nyári uborkaszezon es a nagy meleg ellenére szép számban gyûltek össze a futók a 2. Népszigeti Terepfutáson.

Idén új helyszínen, a nem is olyan régen még víz alatt álló MTK vízitelepen került kialakításra a versenyközpont.


Elsõként szokás szerint a legkisebbek merhettek össze a tudásukat 500 méteren és 1 km-en. A két futam után egybõl sor került az eredményhirdetésre, ahol a leggyorsabbakat éremmel, az összes beérkezõt pedig müzliszelettel jutalmazták.


11 óra után nem sokkal rajtolt el az 5 km és a 10 km mezõnye. Sajnos a hosszú táv útvonalán változtatni kellett, mivel az ártéri erdõs szakasz meg mindig nem volt futható állapotban, és mivel nem brutál futásnak hirdettük meg a versenyt, ezért nem szerettük volna ennek kitenni a versenyzõket:-) Így a rövidebb táv indulóinak 1 kört, a hosszabb tavon indulóknak pedig 2 kört kellett teljesíteni. A futókat teljesen száraz pálya fogadta, de azért a Dunakeszi Terepfutó Majálishoz hasonló sivatagi körülményekkel most nem kellett megküzdeni:-) A frissítésre viszont nagy szükség volt, a fordítóban elhelyezett frissítõ állomáson kisebb forgalmi dugó alakult ki, amikor a mezõny legsûrûbb része érkezett ide.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Az 5 km-es távon a nõi mezõnyben ezúttal Jancskár Ildikó volt a leggyorsabb, õt Pintérné Mészáros Anikó követte a 2., illetve a még nagyon fiatal Szõke-Kiss Anna a 3. helyen. Az uraknál a tapasztalt terepfutó Mátyus Csaba ért be elsõként a célba, de nagyon szoros volt a verseny, mert pár másodperccel utána érkezett Holló-Szabó Martin, a 3. helyen pedig Karosi Gábor ért célba.


A 10 km-es távon is komoly mezõny gyûlt össze, a hölgyeknél meggyõzõ fölénnyel végzett az elsõ helyen Kertész Dóra, a második és a harmadik helyen pedig kis különbséggel Varga Judit és Szunyog Erika osztozott. A férfiak versenyében ezúttal a leggyorsabb Komócsin Balázs volt, aki egy héttel ezelõtt épphogy csak lemaradt a Hegyifutó Országos Bajnokság dobogójáról! Mögötte Vas Gábor ért célba másodikként, az abszolút harmadik helyezett pedig sífutó olimpikonunk, Tagscherer Imre lett.


A beérkezés után szokás szerint a jól megérdemelt frissítõ következett, ahol a legnagyobb sikert a dinnye aratta, de persze most is volt víz, izotóniás ital, keksz, csoki, nápolyi, mazsola, szõlõcukor.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Az eredményhirdetésen az 5 és 10 km korosztályos helyezettjei éremmel, az abszolút legjobbak pedig ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak. Ezen felül a 10 km nõi / férfi legjobbjai ingyenes indulást nyertek a terepfutas.hu következõ futóversenyére. A tombola ezúttal sem maradhatott el, rengeteg ajándékot sorsoltunk, többek között 2 UltrAspire kézikulacsot, illetve utalványokat a Sikk-S szépségszalon, és a Futni születtünk címû könyvet a Park Kiadó jóvoltából.


Köszönjük, hogy eljöttetek, és reméljük, hogy mindenki jól érezte magát! Legközelebb Szigetmonostoron találkozunk augusztus 11-én!


Abszolút eredmények:





















































































































5 km nõi  
Hely Név Idõ
1. Jancskár Ildikó 23:19
2. Pintérné Mészáros Anikó 24:24
3. Szõke-Kiss Anna 25:11
     
5 km férfi  
Hely Név Idõ
1. Mátyus Csaba 19:19
2. Holló-Szabó Martin 19:26
3. Karosi Gábor 20:38
     
10 km nõi  
Hely Név Idõ
1 Kertész Dóra 46:51:00
2 Varga Judit 48:45:00
3 Szunyog Erika 49:17:00
     
10 km férfi  
Hely Név Idõ
1 Komócsin Balázs 36:00:00
2 Vas Gábor 38:41:00
3 Tagscherer Imre 39:34:00