Túrabeszámolók


Szent Margit nyomában

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2014 2015 2016 2017
 Túra éve: 2023
olsenTúra éve: 20232023.01.23 15:52:55
megnéz olsen összes beszámolója

szia emberek,az utolsó St Margit…



A túra a  székesfővárosban kezdődik,ha jól belegondolok,ott is végződik.Sokéves túra,vélem,sokunknak ismerős érzés az,amit egyszer csinálsz,az élmény,amit többször,azt a rutin kisebb élvezeti értékké silányítja.Ezt a túrát is belengi a főváros szaga,már-már illata,mert belvárosközeli,csak mégse annyira..mert a fővárosban is lehet(ne)üde folt,akár több is,és mégse..Valamikor,anno Kodály Zoltán és Illés Lajos idejében egyszerűbbnek tűntek a dolgok,az Edda mellett elfért Horváth Pista,Beethoven mögött Kovács Kati,most inkább a kirekesztés a jellemző,a fidesz nyomja ki a többit,ami főleg persze déká,és már az uniót is megcsapja olykor-olykor a lehelletünk,ami csak a mienk,és kénkőtől terhes,akár a Barátság vezeték,meg a Béke,ha még emléxik vki…akkor az ukrán front Malinovszkijjal állt fel,és persze hogy ellenálltunk,hősiesen..akkor is..izzadságszaga van a dolgoknak,ma reggel is,erősen pára meg felleg,nem látni a küzdőteret,ahol gladiátor harcolt edzésképpen halálosan.Csak a helyüket fésülgetjük és bevásárlócsarnokot tolunk melléjük,stílusosan nagyot.Körbejárunk és felfedezzük a jobboldal markáns képviselőjét,a túra főmachinátorát,aki pénzt vesz el tőlem,pálinkát és itinert ad cserébe.Több is veszett már a Magyar Csárdában,ahol fiam születésekor a barnabőrű zenészek cincogtak nekem,azóta már alig van mulatós hely és főleg barnabőrű zenész.Menjünk,akkor mert túra van,amfiteátrum mellett,aztán magas házak között,kolostorromok,a Musza Dag emlékezete,híd,neki a szigetnek róla,muzsikáló kút,ami csöndben van,nehéz ködökbe takarózunk,geoládák csábítgatnak,a Duna meg közönyösen folyik,népek alig,kora délelőttbe hajlik a tizenóra,de az idő,az eljár..Romok kolostorilag,uniós pénz kell ide is,főleg sok,melegszik a Föld,mondja a pszichiáter,ezért becsomagoljuk a blökit,ha sétálni visszük,és manikűrje is van,olyan emberek követik el,akik nem akartak paradicsomot kapálni.Kutya sapka,kutya cipő,kutya sál és mellény,értem én az idők szavát,aha van itt is..átlódultunk a szigeten,hosszában,Pizzaro valamikor többet nyűglődött egy másik szigeten,persze jobban fizették az inkák,inkább hónapokig szöszmötölt Montezumával,mintsem..mi átrohantunk..és költő költő hátán,irodalom és vitéz,a szűcsök közül,még kápolna és megint teátrum,amfival és a hit pajzsával,aki autóból oszt mindent,amíg el nem fogy..mert el fog fogyni,tudom,nekem már kevesebb van..



 


Hát,akkor ennyi volt a magyar királylány szigete,ami a nyulaké volt eredendőileg,de vár egy új arcot,aki felemeli a hit paizsát és átgördíti a következő helyszínre.Hova is?mindegy,a baloldal kell elensúlynak,jövünk..

 
 
 Túra éve: 2017
plancziTúra éve: 20172017.01.24 16:07:29
megnéz planczi összes beszámolója

 Tematikus túra, vagy városnéző séta? Esetleg csak tisztelgés Szent Margit emlékének? Bárminek is nevezzük a Szent Margit nyomában emléktúrát, ha a testmozgás valamilyen tematikával is párosul, akkor az csak a hasznunkra lehet. 


http://www.turistamagazin.hu/kirandulas-szent-margit-nyomaban.html

 
 
 Túra éve: 2014
okt50tomiTúra éve: 20142014.01.25 18:10:58
megnéz okt50tomi összes beszámolója

Szent Margit nyomában


Pozitívumok (, avagy amik tetszettek):



  • Elõnevezés

  • Szent Margitról és a nevezetességekrõl rövid ismertetõ az itinerben

  • Kiváló térkép is volt az itinerben

  • Stílusos, szép kitûzõ, oklevél

  • 100 Ft kedvezményt a nevezésbõl (500 Ft)

  • Cél csak délben zárt


Negatívumok (,avagy amik nekem nem tetszettek):



  • Ilyen nem volt.


Javaslatok a jobb szervezéshez:



  • Tökéletes volt.


Összesített értékelés: A 10-es skálámon 10 pontot ér. Kiváló ötlet, amibõl a maximum ki lett hozva.


Jegyzõkönyv (itiner alapján):


Táv: 6 km, Szint: 25m, Ellenõrzõ pontok:



  1. Ferences kolostorrom

  2. Margit-híd alatti szigetcsúcs

  3. Premontrei kolostorrom és templom

  4. Domonkos kolostorrom

  5. Palatinus, autóbusz megálló

 
 
fulopgTúra éve: 20142014.01.21 21:57:32
megnéz fulopg összes beszámolója

 Kiváló program volt a vasárnap déleõtti semmittevés helyett. Köszönöm a szervezõknek! Fotókkal tarkított beszámolóm itt érhetõ el:


http://csatangolasaim.blogspot.com/2014/01/szent-margit-nyomaban.html

 
 
ToteszTúra éve: 20142014.01.19 19:41:13
megnéz Totesz összes beszámolója

 Kiválóan indult a vasárnap reggel az elsõ rendezésû Szent Margit nyomában teljesítménytúrával. A videós beszámolóért kattints ide.