Túrabeszámolók


Budavári Csillagok

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2015 2016 2017
 Túra éve: 2015
Bakony turistájaTúra éve: 20152015.07.12 08:52:16
megnéz Bakony turistája összes beszámolója

 Mint rendezõ nem szokásom mások véleményével vitatkozni, mert a túrázónak mindig igaza van, de yama "sporttárs" esetében kivételt kell, hogy tegyek, mivel az általa leírtak a túra rossz hírét keltik. Mikor a túrát kitaláltam az volt a célom, hogy teliholdas estén sétára hívjam a túrázókat. Mindenki tudja, hogy túráimon nincs szolgáltatás, csak díjazás, a túrákat általában egyedül rendezem. Az, hogy egy adott túrán van-e térkép vagy leírás, az a túrát szervezõ döntése. Úgy gondolom, hogy egy 4 km-es túrára nem kell térképet biztosítani, s nem kell 8 oldalas leírás a túráról. Nem viccelek mikor 8 oldalról beszélek, mert a bejárás után elkészítettem a túra leírását és látnivalók tömege okán 8 oldalban tudtam összefoglalni a túra látnivalóit. Ekkor döntöttem úgy, hogy nem lesz szöveges leírás, csak a vár történetével foglalkozom. Egy célom volt a túrával, amit elmondtam minden túrázónak, érezzék jól magukat, csodálják a Budai várat és Budapestet. A túrára 324 fõ nevezett, a túra napján 370 fõ jelent meg a rajtban. A túra nevezési díja 500 Ft volt. A kitûzõ nagyméretû ovális kitûzõ, 115 Ft/ db, az oklevél A5-ös méretû színes, 80 Ft/db. Az itiner fekete-fehér, két oldalon nyomtatott, 24 Ft/db. Mivel nem budapesti vagyok, így a túrabejárás és a túra napján való benzin költségem 20.000 Ft. Ennyit a meggazdagodásról. Aki kért tõlem nyugtát, annak adtam. Az, hogy arra kértem a BK-ban résztvevõ túratársakat, hogy saját maguk bélyegezzenek az igazolófüzetükbe ne legyen már negatívum, mert így tudtam gyorsítani, hogy mindenki mielõbbm megkapja a díjazását. 

 
 
yamaTúra éve: 20152015.07.10 13:32:06
megnéz yama összes beszámolója
Ez a szervezés volt a legigénytelenebb, amivel valaha találkoztam, az alábbiak miatt:
-nem volt térkép (a szervezõ csak az internetre tett fel térképet a túra útvonaláról)
-nem volt útleírás (a kapott itiner csak a budai vár rövid történetét tartalmazta)a túráról egy szót sem. Amikor a térkép, és az útvonalleírás hiányát szóvá tettük, felháborodottan közölte, hogy õ feltette a térképet az internetre.
-nem volt egyetlen egy ellenörzõpont, vagy kód sem. Kizárólag rajt, és cél volt, egyazon helyen.
-nem volt semmilyen ellátás
-a kapott oklevélre sem név, sem dátum nincs írva, gondolom így egyszerûbb volt, és jó lesz jövõre is, ami megmaradt
-a célban az itinerre, és a Budapest Kupás füzetbe mindenkinek magának kellett pecséteni a derék szervezõ még ezt sem tette meg, csak kirakta a pecsétet.

Az egyetlen dolog amit a szerzevõ csinált, hogy beszedte az 500 Ft nevezési díjat, a pénzrõl persze semmilyen nyugtát, vagy elismervényt nem adott.

Véleményem szerint a kapott kitûzõ, oklevél, és itiner elõállítési költsége nem haladhatja meg az 50 Ft-ot, így minden indulón volt 450 Ft tiszta nyeresége, zsebbe. Ez az általam becsült kb. 500 indulóval számolva egész szép summa, a semmiért cserébe. Nem a zsíroskenyér, vagy a nevemre szóló oklevél hiányzik, de az ilyen nyilvánvaló lehúzást már felháborítónak tartom.

Jó lenne, ha a túraszervezõkkel szemben lenne valamilyen minimálisan elvárt szint, a TTT túranaptárba, és a Budapest Kupába való bekerüléshez.

A fentiektõl függetlenül a Budai Vár nagyon szép esti kivilágításban, mindenkinek csak ajánlani tudom, bármelyik nyári estére, egy kis sétára, de ehhez teljesen felesleges benevezni erre a túrára, mert semmilyen pluszt nem ad a "szervezés".