Túrabeszámolók


Aszód kerékpáros ttúrák

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2007 2008
 Túra éve: 2008
MaRabUTúra éve: 20082008.04.22 23:32:26
megnéz MaRabU összes beszámolója
20080419, Aszód70
10:10-kor sikerült elindulni egy túratársammal, így a zuhogó esõben kicsit elterelõdött talán a figyelmünk arról, hogy mily kegyetlen velünk az idõjárás. Ez a létszámon is meglátszott, a tavalyi 70 indulót idén 12 váltotta fel ezen a távon. Szélárnyékba sem lehetett beállni a felcsapódó sárlé miatt, így evickéltünk Vanyarc felé. Itt tapasztaltuk meg elõször az aszfalt elviselhetetlen minõségét, ami aztán végigkísért minket, tetõzve az elképzelhetetlent is! A Paris-Roubaix-n éreztem magam, és sokszro örültem, hogy én csak feleannyival megyek, mint a sztárok.

A szervezés viszont nagyszerû volt, és a kis létszám miatt már-már túl bõséges is. Mindenhol frissen hámozott banándarbok, szõlõcukor, víz várta a kevéske elvetemült kerekest. Mi ráadásul olyan elvetemültek voltunk, hogy tettünk hobbyból egy kitérõt Bercelre és vissza, +10km és +130m szinttel. Ezután újra leelõztük azt a 4 fõs montis csoportot, akiket már korábban is láttunk az út szélén ácsingózni. Vanyarcnál nem hitte el a szervezõ, hogy szerintem mögöttünk vannak azok (29km-nél), akik egy órával elõttünk indultak.

Az esõ aztán elállt, viszont az az irdatlan szembe, néha oldalszél sem esett semmivel jobban hullámvasutazásunk közben. Na de kérem szépen, a kerékpársport nem teremsportág, a kerékpár pedig nem szépségápolási szer. A vége elõtt 20km-rel már nem volt erõm vezetni újdonsült barátomnak, és az emelkedõket is inkább csak a lejtõkkel együtt tudtam összegezni. Mire beértünk a célba, 76km helyett 86-ot tekertünk 3:12 alatt (26.8-as átlag), és 500 helyett 828m-t emelkedtünk (kitérõnk nélkül is lett volna 700m!). A célban már napsütés várt ránk és rengeteg zsíros hagymás kenyér, sokféle üdítõvel és kedves szavakkal, jópofa egyedi kitûzõvel.
 
 
 Túra éve: 2007
SagiKTúra éve: 20072007.04.14 18:46:02
megnéz SagiK összes beszámolója
Ez volt a hat éves lányom elsõ kerékpáros teljesítménytúrája, picit hosszabb lett mint amit vártunk. :)
A kiírás szerint az ASZÓD 20K - családi táv mindössze 15km és, 50m szint van benne. A rajtnál a jelentkezési lapon már nem is 20 szerepelt, hanem csak 15 volt a bekarikázható táv. Páromnak mondtam is, hogy akkor ezt 1,5-2 óra alatt lecombozzuk, úgy jöjjön vissza.
Az útvonal alapján elõre berajzoltam a követendõ tracket. Többé-kevésbé sikerült is követni, egészen Kartal temetõig, ahol a felfestés a 15-ös távot beküldte a temetõ melletti útra. Elgurultunk a keresztezõdésig, és nagyon hiányoltuk az EP-t. Mivel nem volt, elõvettük a leírást, amibõl kiderült, hogy vissza a fõútra, és irány tovább Fenyõharaszt felé. Itt jöttek az elsõ gondok. Az emelkedõk megtekerése a kis, váltó nélküli bicajjal nem minden esetben sikerültek könnyedén. Az EP-nél jól esett Incsinek a banán, és szõlõcukrot is sikerült belekönyörögni. Reméltem, hogy meghozza az erõt. :)
A földúton végigszáguldott, majd az aszfalton is szép tempót ment. Csak a városi, járdás szakasznál lassultunk vissza. A célig kitartott, csak a járdára már nem bírta felemelni a bicajt, ezért kicsit eltörött a mécses. Hamar megvigasztalódott, bezsebelte az ajándékokat és az elismeréseket.
A teljes táv 23,9 km és 189m szintemelkedés. Ez a kiíráshoz képest jelentõs eltérés. Ha elõre tudjuk, akkor is elmentünk volna, csak alaposabban készülünk.
Most néztem meg a tracklogot, 2 óra 55 perc alatt teljesítettük, még így is szintidõn belül.
Köszönjük szépen a szervezést, remek túra volt gyönyörû idõben.

ui: Én még a célból hazatekertem, hogy meglegyen nekem is az elegendõ táv, így 60km-t sikerült bicajoznom.