Túrabeszámolók


túra éve: 2007
Három város / Póstelek / Cimbora / Három város 80MTB/60MTBTúra éve: 20072007.05.07 15:06:02
Három város túra 13 és 33 km-es táv.
Busszal reggel 5-en indultunk Békéscsabáról és egy társunk csatlakozott Békésen hozzánk.
Ez lányos buli volt, mert a fiúk elmaradtak.
A gyerekek ( 11 évesek) a 13 km-es távot választották, bár reggel még az indulásunk is kérdéses volt az elõzõ éjszakai vihar miatt. Szerencsére nem volt nagy esõ és az esõkabát bepakolása után úgy gondoltuk, hogy a vasárnapi esõt ezzel el is riasztjuk, ez így is történt egészen a Gyulai vár megérkezéséig, ahol már csak ketten felnõttek voltunk, de addig kibírta az esõ.
A túra azért is volt érdekes számomra, mert ugyan törzsgyökeres békési vagyok még sosem gyalogoltam Csabára a kertek alatt. Mostmár tudom hol van Bandika fa és a Cimbora fát is kitaláltuk melyik, bár arra nem ártana egy tábla.
Szóval a gyerekek jót beszélgettek, mi meg próbáltuk õket gyorsabb tempóra sarrkallni nem túl nagy sikerrel. Az Ifiháznál õk megkapták a jelvényeket ( ez volt a lényeg) majd elmentek bulizni az egyik kislányhoz.
Mi folytattuk az utat Gyula felé. A sok betonon való gyaloglás szerncsésen megviselte lábainkat. Gyulára, már elég fáradtan értünk, be de a fagyizás gondolata még erõt adott. sajnos abból nem lett semmi, mert a zsíroskenyér elfogyasztása után leszakadt az ég, mi meg örültünk, hogy az odarendelt autó nem késett, és nem áztunk meg. Tetszett, hogy három fajta jelvénybõl lehetett választani, és hogy minden ellenõrzõ ponton volt frissítõ. Jövõre már rutinosabban, és remélhetõleg még nagyobb létszámmal megyünk, köszi jó anyáknapja volt.
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár