Túrabeszámolók


túra éve: 2017
Fejérkő/SzamárkőTúra éve: 20172017.07.25 10:54:09

A Szamárkő túra 10 km-es távján vettünk részt szombaton.


Szinte végig szemerkélt az eső, de ez nem nagyon zavart minket az előző napok 40 fokos kánikulája után. A táj a szőlőkkel, pincékkel, dombokkal és a Tihanyi félszigetre néző panorámával gyönyörű volt, a túra nélkül soha nem jártunk volna ezeken a helyeken.


A nevezés gördülékeny volt, az itiner könnyen követhető (bár nekem a térkép egy kicsit kicsinek tűnt), a pontőrök kedvesek voltak és a célban minden igényt kielégítő ellátást kaptunk, a szokásos zsíroskenyér mellett még görögdinnye is volt, bőségesen bereggeliztünk. :) A szép oklevélnek is nagyon örültünk.


Köszönjük szépen a szervezők munkáját, egy nagyon tartalmas szombat délelőttöt szereztek nekünk!

 
 
Budai zöld túraTúra éve: 20172017.06.05 15:27:25

Pozitívumok:


A túra útvonala egyszerűen követhető, végig a zöld sávon kell menni.


A pontőrök kedvesek és segítőkészek voltak.


Nagyon kevesen indultak a túrán, egész nap alig találkoztunk emberekkel.


 


Negatívumok:


1200 Ft-ért a rajtban egy szelet nápolyit, a táv felénél szörpöt, a célban ropit és nápolyit kaptunk. Kicsit sokalltuk a nevezési díjat a nyújtott szolgáltatáshoz képest, és nem egészen értettük, mi indokolta a nem túl alacsony nevezési díjat.


30 fokos hőségben rengeteg vizet kellett magunkkal cipelni, mert ivási lehetőség csak 11 (Selyemakác u. EP), majd 21 km-nél (solymári Templom tér) volt. A nagykovácsi cél előtt nem sokkal érdemes letérni a kék sávon balra a Muflon itatóhoz, nagyon hangulatos árnyas hely kiváló kézműves sörökkel.


 


Összességében szép útvonalon, kellemes időben túráztunk egy jót, de ehhez a szervezők csak minimális mértékben járultak hozzá, nem vesztettünk volna semmit, ha csak úgy végigmegyünk az útvonalon.

 
 
túra éve: 2016
Hegyi Szent BernátTúra éve: 20162016.05.23 12:58:18

 A 25 km-es távon indultunk.


- Az ötsoros útvonalleírás nem sokat segít annak, aki nem rendelkezik Dr. Cholnoky Jenő szintű ismeretekkel a Pilisről.


 - A kézzel rajzolt térkép (amely csak a követendő útvonalat tartalmazta, támpontok és a betorkolló turistautak nem voltak rajta feltüntetve) nem ért semmit. A rajtban 300 Ft-ért árultak használható térképet. A túrák 95%-án elő sem veszem a saját turistatérképemet, itt anélkül a rajtot sem tudtuk volna elhagyni.


 - Szalagozás, egyéb útvonal-jelölés semmi.


- Ellátás szinte semmi, a célban semmi.


- Oklevelet egyáltalán nem osztottak.


A Pilis és az időjárás szép volt, a társaság remek, de ehhez nem lett volna szükség nevezni a túrára.


Összességében közel 1000 Ft-ért nem kaptunk semmit. Megértem, ha a szervezők a környezetvédelemre hivatkozva nem adnak enni és inni a résztvevőknek (bár nagyon jól tud esni egy darab csoki útközben vagy pár szelet zsíros kenyér a célban), de egy normális térkép és útleírás (vagy szalagozás) talán elvárható lenne. Az egész túrán az érződött, hogy a szervezők egyetlen célja a minimális munkabefektetés melletti haszonmaximalizálás, ami nem túl szimpatikus hozzáállás. Sok túrán voltunk már, és mindig igyekszünk a pozitívumokat nézni, mert általában látszik a szervezésen, hogy a rendezők rengeteg munkát öltek egy-egy rendezvénybe. Ebből itt semmi nem látszott.


A jövőben kerülni fogjuk az egyesület túráit.

 
 
túra éve: 2012
Horváth József EmléktúraTúra éve: 20122012.05.16 13:19:24

Csodálatos táj és útvonal, kifogástalan rendezés (az idõjárás is tökéletes volt), isteni finom zsíroskenyér a célban. A szervezõk õszi túráján is mindenképpen részt fogunk venni és köszönjük nekik a szép élményt!

 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár