Túrabeszámolók


túra éve: 2015
Komárom IVV TúranapTúra éve: 20152015.06.06 22:47:01

Komáromi IVV túra 20 km


Reggel 6-kor ébresztõ, kinéztem az ablakon szakadt az esõ… Megnéztem a neten az idõjárási radart és láttam, hogy pont elfele halad a vihar. Így nem a reggeli indulást választottam, csak olyan 10 körül mentem át Komáromba, akkor már nem esett, csak az úton egy kicsit odáig. Már a rajtoló hölgyek vártak és megismertek a tavalyi túráról, szóval pár szóváltás, majd rajtolás, most csak a 20-as távra, mivel a nevezési idõn belül nem értem volna be másik távról. Térképet, itinert megkaptam és irány az elsõ ellenõrzõpont, útvonal ugyanaz, mint tavaly, szóval a térképet nem is kellett használnom. Elsõ pecsét begyûjtve, irány a második, ott értem utol egy kisebb családot. Õk is a 20-ason mentek, felvettem a tempójukat, nekem pont tökéletes volt. A harmadik ellenõrzõpont elõtt, ahol az egyetlen eltévedési lehetõség van, ott csatlakoztam hozzájuk és mutattam az irányt, ahol az elágazás van a Monostori erõdnél, vagy kimész a fõbejárathoz, vagy hátra ahol van a 3. ellenõrzõponthoz a Duna mentén. Természetesen a térképen jól látszik, hogy Duna mentén kell menni, de az IVV felfestés tényleg kicsit zavarón van felfestve, az elsõ megrendezésnél is egyedül csak itt kellett elõvennem a térképet, most már itt se. Gyors zsíros kenyér és irány tovább Koppánymonostor felé be az „erdõbe” és végig a Duna mentén. Innentõl a családdal mentem és végig beszélgettük a túrát. Monostor végén 4. pecsét, majd vissza a rajtba, ott már vártak engem. :) Oklevél, kitûzõ, IVV pecsét, pár jó szó és irány haza.


Negatívumok:



  • A 3. ellenõrzõpont elõtti, a Monostori erõdnél az elágazásnál lévõ IVV felfestést egyértelmûbbé kellene tenni, hogy a fõbejárat felé vagy a Duna menti út felé mutat e.


Pozitívumok:



  • Az egyik legkönnyebben beszerezhetõ IVV pecsét, semmiért nem hagynám ki

  • Jó ár/érték arányú túra

  • Itinerként egy fénymásolt térképet kaptunk, ami 100x hasznosabb volt, mint bármelyik csicsás itiner.

  • Kedves, segítõkész rendezõk és segítõk.

  • Szinte eltévedhetetlen útvonal

  • Tetszetõs emléklap és kitûz


Jövõre ugyanitt, remélem akkor már reggel is jó idõ lesz és lehet korán rajtolni!


Köszönöm a rendezõknek és a segítõknek ezt a napot!


Üdvözlettel: Szilágyi Szabolcs


 
 
túra éve: 2014
Komárom IVV TúranapTúra éve: 20142014.05.03 22:36:02

 Komáromi IVV túra 6,5/10/20 km


 


Reggel 6-kor ébresztõ, megmosakodás, pakolás, 40 perc autózás és 7:45-kor már a rajtnál sorakoztam, akkor még éppen tartott az eligazítás. A rajtprocedúra kicsit hosszadalmasra sikeredett, ezt tetézte, hogy 30-40-en jelentek meg a rajt nyitásra. Ez csak azért volt hátrány nekem mivel több távon akartam indulni. 8:10-kor 20.-ként rajtoltam el. Így kapkodni kellett a lábaimat, elsõként is értem vissza a 6,5 km-es távról és irány a 10-es, amire volt a 1óra 45percem, hogy beérjek nevezési idõn belül. Két hölgy elég nagy tempót diktált és õket követtem az utolsó ellenõrzõpontig, majd õk megpihentek, én pedig összedobtam két zsíros kenyeret és azt is menet közben ettem meg. 1óra 43perc alatt értem be, így 2percem volt még nevezni, a leghosszabb 20km-es távra. Innentõl már nem kellett sietni, mert volt 5órám, hogy visszaérjek. Az elsõ 7km elég gyorsan lement, újabb zsíros kenyér és egy zokni csere, és irány tovább. Bevetettem magam az erdõbe, ami azt hittem soha nem ér véget. Az utolsó ellenõrzõpont után már fájt mindenem, deréktól lefele. Az utolsó 7km-en minden km után meg kellett állnom, pihenni. Majd, fájdalmak közepette 4óra 30perc alatt beértem a célba. Így én voltam az EGYETLEN, aki teljesítette mind a 3 távot (36,5km)! Mindezt 5 héttel az epekõ mûtétem után! Rögtön elsõ megrendezéskor, azt hiszem sikerült egy kis „történelmet írnom”! :) Amikor hazaérkeztem egy kisebb „mûtét” várt rám, két óriási vérhólyag kiszúrása a talpamon. Sajnos nem jól választottam meg a cipõmet és a zoknit. :/


Negatívumok:


-          Elhúzódó rajtprocedúra.


Pozitívumok:


-          Itinerként egy fénymásolt térképet kaptunk, ami 100x hasznosabb volt, mint bármelyik csicsás itiner.


-          Kedves, segítõkész rendezõk és segítõk.


-          Szinte eltévedhetetlen útvonal (azért néha nem volt „tiszta”)


-          Tetszetõs emléklap és kitûzõ


 


Csak ajánlani tudom mindenkinek, én jövõre is elmegyek, de remélem akkor jobb idõben lesz részünk.


Köszönöm a rendezõknek és a segítõknek ezt a napot!


Üdvözlettel: Szilágyi Szabolcs

 
 
Wenckheimek nyomábanTúra éve: 20142014.03.24 17:42:21

 Wenckheimek nyomában (18km-es „vezetett” teljesítménytúra) - Körösladány


Napsütötte szombat reggelre ébredtünk, félóra utazás után 8 órakor megérkeztünk a túra rajtjához, ilyenkor már húszon-páran lézengettek ott. Befizettük a családot a túrára, itinert nem kaptunk, mert még nem volt, vagy már akkor elfogyott (késõbb elõkerült pár, ami gyorsan el is fogyott). A rajtnál az iskolában zsíros kenyérrel és teával fogadtak minket, ami ugye nem volt benne az elõzetes leírásban. Mivel elsõ alkalommal rendezték meg a túrát, kevés itiner, emléklap és kitûzõvel készültek, majdnem kétszeres volt az érdeklõdés a túra iránt. A nevezés elhúzódott, mivel csak egy ember fogadta az embereket, ezt még nehezítették a késõn érkezett nevezni vágyók is (8:30-as induláshoz 8:45-kor érkezni nem éppen elegáns). 8:50-kor a társaság nagy része megunta a várakozást és elindultak, „vezetõ nélkül”, míg kb. 20-an a nevezésre vártak. Itiner hiányában mi is velük tartottunk, legalább volt kit követni, aki tudja az utat. Mindezt az egyik vezetõ le is fényképezte. A túra a kiírtak szerint 0m szintemelkedés, ami valójában 62m, ami ugye azért elhanyagolható. A 3-as és a 4-es ellenõrzõpont közé befért volna még 1-1 ellenõrzõpont is. A túrát szinte megállás nélkül (5-10 perc) 4 óra alatt teljesítettük nyugdíjas szüleinkkel. A célnál mi még megkaptuk a megérdemelt „ajándékunkat” (emléklap, kitûzõ), a többiekrõl nem tudok, elõttünk max. 20-25-en érhettek csak be. A vezetés is elindult valamikor, de õk, órákkal késõbb érhettek be. A jövõben még lesz mit javítani a szervezésen, több rendezõ vagy jobban szervezettség kell. Az itinerekbõl, az emléklapokból és a kitûzõkbõl lehet többet is csinálni csak nem kell nyomtatott évszámmal ellátni és felhasználható a következõ évben is, így nem vész kárba a többlet és a túrázók se távoznak esetleg csalódottan.


 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár