Túrabeszámolók


túra éve: 2014
Szomor teljesítménytúrák (1956-os emléktúra)Túra éve: 20142014.10.27 10:02:00

Mi a 23km-en indultunk ketten.


Könnyen odataláltunk. Nem voltunk elõnevezve, de még befértünk a keretbe. Gondolom az idõjárás azért elbizonytalanított néhány embert. Végül felhõs volt, de nem esett. A terep kimondottan könnyû volt. A szalagozás és útvonal nagyon jól meg volt csinálva. Egyszer kellett a leírásra ránézni Zsámbékon a templom felé. Nagyon jó hogy a templohoz és a múzeumbe is be lehetett menni a túra keretein belül ingyen. Minden ellenõrzõponton volt ellátmány és a pontõrök nagyon barátságosak voltak.


A szervezés tök profi, látszik hogy sokadszorra csinálják. Külön pirospont hogy a rajtban/célban lehetett venni turistatérképet. Azon kívül volt: kedvezményes könyv, újság, póló. Egy polót be is szereztem.


Nagyon köszönjük a szervezést!


 

 
 
Pomáz Körül-belülTúra éve: 20142014.08.17 09:39:57

2014. augusztus 17. Kiskör 30km (28, de aztán végül tényleg 30 lett)


Egyedül indultam.


Nem nagyon jártam még ezen a környéken és kellemes meglepetés volt hogy mennyire sokoldalú és szép a táj, illetve a települések is. A szervezés nagyon jó volt, minden ellenõrzõponton kedves, jókedvû szervezõk vártak minket, gyakran családostúl kivonulva. Gyerekek pecsételtek és osztogatták az ellátmányt. Mindenhol volt valami: csoki, keksz, házikészítésû süti, leves, tea, mazsola, mogyoró. A célban még vegetáriánus opció is volt, ami engem teljesen ledöbbentett, és tudtam enni . Szerintem nagyon látszik hogy a helyiek a sajátjuknak érzik a rendezvényt. Többször integettek házakból, meg szurkoltak kocsikból.


A szalagozás, leírás jó volt, bár azért sikerült 2-3 kilométert eltévedni, de megoldódott.


Emelkedõkben nem volt hiány. A sziklákról lenézni nagy élmény, fõleg amikor utána alulról is meglátja az ember hogy hol is volt. Az idõ is nagyon jó volt, napos, de nem túl meleg.  Sok futó volt, kutyával is jópáran jöttek. Nekem kb 17 km környékén (huh az az emelkedõ) volt egy kisebb mélypontom, de a Csikóvári-nyereg ellenõrzõponton annyira jókedvû volt mindenki hogy gyorsan el is múlt a fáradtságom. Utána hozzácsapódtam egy jótempójú kisebb csapathoz és minden lazán ment.


A nap mérlege:


4 tehén


2 ló


1 Jó Reggelt


1 elveszett napszemüveg


1 térlépnézés közben pofáraesés


1 Mentás Balaton szelet


1 kicsit Csobánkán eltévedés egyedül


1 kicsit az erdõben eltévedés csapatostul


1 magunkat nagyon-jól-érzés


Nagyon köszönöm a szervezést. Tök jó volt!


 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár