Túrabeszámolók


Pest határán kerékpáros

andrew79Túra éve: 20092009.12.13 22:14:42
Pest határán 60K - rendezõi szemmel - 2009. augusztus 23.

Az idén másodszor rendeztük meg a túrát, és az elsõ tapasztalata alapján nem számítottunk hatalmas tömegre, az alábbi okok miatt: a. augusztus 20-át követõ hétvégérõl van szó, b. még nincs iskola, c. mindig van valami sportesemény egyidõben, d. logisztikája nem könnyû a túrának, e. montisoknak túl lapos, országútival túl bonyolult. Ennek megfelelõen csökkentettem az ellenõrzpontok számát, az útvonal gyakorlatilag változatlan maradt a 2008-as évhez képest.

A legnagyobb köszönet Pinkert Lacit (laci069, ha valaki nem tudná) illeti, hiszen rengeteg útjelzõ papírt helyezett ki, így nem kellett minden sarkon megállni tájékozódni. A túra Dunakeszi v.m-hez közel indult, sajnos a borult, esõs tovább apasztotta a létszámot, melyet csak az érem ígérete ellensúlyozott kissé (ld. a fényképeknél). Végül 34-en indultak és 32-en értek célba (janneszék defekt miatt fel kellett, hogy adják).

A Csokoládé Múzeumnál ugyan egy nagyobb csoport fogadása miatt nem tudtak külön foglalkozni velünk (mint 2008-ban), de végül ajándék csokit azért kaptak a résztvevõk. Itt elágazásék pontõrködtek. Az útvonal a Naplás-tó mellett vezetett, majd Rákoscsaba v.m. (pontõr: pygmea) és a rákoskerti "hegyek" következtek. Féltávnál volt a túra frissítõpontja, ahol OT Brigi népes családjával várta a túrázókat.

Innen a Merzse-mocsár következett, mely több túrázót elnyelt (természetesen nem :-)), a ferihegyi repülõtér mellett pedig laci069 pontõrködött. A kerítések miatt nem lehetett két Boeing között átvágni a repülõtéren, így meg kellett azt kerülni, és eljtni Vecsés határába, ahol efemm-ék vertek képletes sátrat a McDonalds'-nál. Innen viszonylag eseménytelen (de sajnos forgalmas) és aszfaltos szakasz következett a célig, ahol terülj-terülj asztalkám és én vártam a túrázókat. :-) (plusz húgom, az oklevélírás mestere).

Néhány kép: http://ph2009.andrew79.fotoalbum.hu/

Remélem 2010-ben többen eljöttök (tervezett idõpont: 2010. augusztus 22.), nagyon hangulatos túra, Budapest ismeretlen tájaira kalauzol el, ráadásul a Buda határán 50 teljesítésével együtt érem díjazáshoz juthattok! Jövõre más lesz a fõrendezõ és várhatóan változik a rajthely és ezzel a táv is megnõ 70 km-re, figyeljétek a túranaptárat!