Túrabeszámolók


BUÉK

andrew79Túra éve: 20102010.01.02 20:09:54
BUÉK 20 - 2010. január 2.

Idénre nagyravágyó terveket szövögetek (Budapest Kupa, Pest megye teljesítménytúrázója, MVTE érem), ehhez tökéletes volt a mai túra.

Tömegközlekedéssel mentem a rajtba, szeretem az 5-ös buszt, így csak egy átszállás volt. Bár korán rajtoltam (7:15), mégis "csak" a 95-ös rajtszámot kaptam. A túrán harmadszor vettem részt, így az útvonal teljesen ismert volt.

A Vadaskerti-hegy kellõképpen bemelegített, azonban az igazán "kellemes" kaptató az Újlaki-hegy emelkedõje, amelyet viszonylag könnyen abszolváltam. Rövid sziklás, nemszeretem szakasz következett a K körséta jelzésen, és hamarosan elértem az elsõ ellenõrzõ pontot.

1. ep. Hármashatár-hegy: itt Hartmann Misiék pontõrködtek, velük jót beszélgettem, közben tudtam napfelkeltés képeket készíteni. A rajtnál kapott croissant és egy banán csúszott itt le.

Innen kellemes ereszkedés következett a Fenyõgyöngyéig, jó volt látni, hogy kevesen kispistáztak az aszfalton. Régen itt volt a teás pont, de megértem, hogy logisztikailag 800-1000 embernél ez már nem kivitelezhetõ. Innen meredek, majd kellemes emelkedõ következett az Árpád-kilátóhoz, ahol nem volt ep. Elõtte csatlakozott be a Hegedûs Robi túráról ismert zöld. Innen már csak néhány perc volt a

2. ep. Apáthy-szikla: itt Egonák pontõrködtek, velük is beszélgettem, ha már a túrán egyedül mentem :-). Fogyasztás: 4 szem szõlõcukor, tea, víz.

Innen az útvonal a Széher utcáig ismét HR-ról ismert, csak nem kellett jobbra fordulni a Z + jelzésre. Nem mindenki ment végig a Fekete István utcán, de lelkük rajta. Az új Z már nem vág át a Ferenc-halmon, a lakópark kedvéért ránézésre a domb felét lepusztították. :-( Sajnos a János-hegy oldalából eltûntek a szalagok, de így sem volt nehéz megtalálni a követezõ ellenõrzõpontot:

3. ep. Z + elágazás: a pontõrök egy sátorban húzták meg magukat, Joey inkább Hûvösvölgyben melegedett. :-)

Innen ereszkedés következett a Szépjuhászné állomásig, majd a túra utolsó jelentõsebb emelkedõje a következõ pontig:

4. ep. Nagy-Hárs-hegy: szerencsére az emelkedõ nem izzasztott meg túlságosan, így tudtam beszélgetni a pontõrökkel a feltámadó szélrõl. Javasoltam Nekik, hogy a Budai Kilátok túrához hasonlóan a kilától legfelsõ szintjére telepedjenek fel. :-)

A S jelzésen kellett ereszkedni, a kritikus résznél kötél segített, majd a S körséta elválási pontjában ismét nem volt szalag, a közeli kukában található nylonzacskóból csináltam egy alkalmit, mert sokan továbbmentek egyenesen (köztük én is elõször :-). Innen már kellemes séta volt elérni az

5. ep-t Nagy-rét: Ryan és tása szaloncukrot osztogatott és dacolt a feltámadt széllel, nem lehetett kellemes itt állni kb. 3/4 4-ig.

Innen zombi üzemmódba kapcsoltam és Vagdalthússal megegyezõ szintidõt "futva" (nettó 3:50) érkeztem a célba. Virsli, tea, BK és PMTT-füzet vásárlása, beszélgetés, Gruber Misivel villamosozás.

Jó kis évkezdet volt, nagyon profi szervezés (de ez természetes az MVTE-tõl), néhány kép a mai túráról:

http://buek2010.andrew79.fotoalbum.hu/