Túrabeszámolók


Mecsek 50/30/15

Le RoyTúra éve: 20112011.05.02 14:15:02

 Hát elérkezett a nap, amire 4 hónapja készültem. Konok elszántság, dupla kávé, hetényi buszon néma falatozás a kiporciózott tésztából. Elõre felépített étrend (5 adag tészta-3 megmaradt..., 3 banán, 2 citrom, savanyúság, keksz, csoki, 2 izotóniás ital, egy energiaital, 1 decis gyümölcslé, ízesített ásványvíz). Minimál ruha, térdvédõ, hosszúujjú, rövidnadrág, edzõcipõ, cserezokni (erre szükség volt, biciklis esõkabát (erre nem...). Egész héten szénhidrátkúra, januártól áprilisig 400 km séta futás, tempós gyaloglás, túra. Nem akartam tréfára venni a dolgot. 4éve még az is utolért, aki feladta és úgy támogatták. 4 km-rel a cél elõtt estem össze... Ez nem fordulhatott elõ még egyszer. 


Nevezés, majd mély levegõ és start. Gyönyörû erdei út. Peszáék bérnek. Felismer! Én is õt a fényképeirõl. Húz magával a Mária kápolnáig. Onnan gyilkos emelkedõ a csúcskeresztig. Peszáéktól búcsú. Cél Pécsvárad. Energia oké, de a sárgát elvétem. 6 km-nél még van tartalék. Kis kocogás a Z+-en. Utolér Csaba a kaposvári erõk képviseletében. Együtt trappolunk Zengõvárkonyig. Barátságos pontõr asszonyok édességhegyek. Szép idõ. A szelidgesztenyés felé csöppnyi félelem a leégéstõl. Alaptalanul, mert hamarosan beborul. Szerb megszállás jelei (Legény sír), rácsatlakozás a Szent Margit útra. Óbányán elterülés. 22 km után már kell vmit harapni. Tészta. 10 perc szussz, majd irány a Kappenvasszer. A Mecsek egyik legszebb panorámája. ereszkedés Váraljára. Tavaknál az elsõ holtpont. Pont egy ismeretlen vadászháznál. Elsõ citromom itt befalom. Pontõr úr biztosítja számomra a privát bicskáját. Köszönöm! Demoralizáló a hosszú egyenes, mintha a végtelenbe mennénk. Csaba bevár, idõnként fut. Lapát vár alatt vadregényes kanyon. Oldódik a feszültség, közeledik a Dögkút- tetõ. Vörösfenyõnél Õri Zsuzsa invitálása. Pontõrök itt is elhalmoznak minden jóval. Adnak kést is a citromhoz. :)  Reggel nem találtam meg a bicskámat... Hullámvasút a Szederindás-kút felé. Második holtpont. Mondom Csabának, ne várjon rám. Megvár. Húz magával. Sin-gödör kanyonja benyeli a jobb lábamat. Kacskaringó a patakmederben. Esõ. 4 fõs csoport beér minket. Barna-kõnél Csaba ellép. Csoporttal visszamaradok. Az élen Pesza társa halad, Pesza nélkül. Jánosipuszta. Energiaital. 9 óra 40 perc a lábaimban. Ólomnehezek. Konok elszántság vesz rajtam erõt, tol a koffein meg az adrenalin. 1 órával a szintidõ elött beérek. Fáradt öröm.


u.i.: Visszafelé a buszon randalírozó társaság. Kötekednek nõkkel, gyerekekkel, idõsekkel. 20 perc után eldurran az agyam és leüvöltöm a fejüket. Fenyegetõzés, rendõrök hívása. ennek hallatán leszállnak. Snitt.