Túrabeszámolók


No Motor Rally

kpeterTúra éve: 20112011.05.20 12:25:18
Az ötlet szerintem kiváló, de a teljesítménytúraként történõ megvalósítás kiábrándító.

A környék (mint a Bakony sok helyen) itt is gyönyörû, patakok, dimb-dombok, sûrû erdõk és az Ördög-árok fõleg nagyszerû.

A szervezõk viszont mintha nem tudták volna eldönteni, hogy valami családi pontgyûjtõ játékot vagy teljesítménytúrát csináljanak, mindenesetre a második szerintem nem sikerült, hiába ez már a negyedik vagy ötödik évük...

Már a TTT kiírás sem stimmelt:

0 Ft helyett 1200(!) Ft a nevezési díj.

A 25 km-es táv az összes pont érintésével, turistaúton kb 20 és 30 km-es úton is megtehetõ.

Oklevél nincs (pedig a meghirdetésben van), kitûzõ nincs.

Innivaló nincs (pedig jelezve van). Étel a célban elvileg van: 2 zsetonért babgulyás, de a nevezéshez csak 1 zseton jár, a másikat venni lehet.

Az itiner (csak térképvázlat) jóminõségû, de nehezen értelmezhetõ, táv-szint adatok nincsenek.

A 25-ös útvonal kerékpárosoknak is ajánlott, miközben van olyan szakasza, ami csak tolva járható, de szerintem a többi részt sem látta bringás elõzõleg.

Az ellenõrzõpontok jelölése csak hozzávetõleges (pl. a Zbarlang jelzés végére rajzolt EP. még a ZB jelzés elõtt található). Pozitívum, hogy telefonos segítség alapján sikerült támpontot kapni a helyhez.

Ár/érték arány: 1200 Ft-ért egy térképvázlat, 6 pecsét és ½ gulyás számomra az elvárható alatt van, fõleg egy önkormányzat által szervezett túrán, ahol én azt gondolnám, hogy a környék népszerûsítése a cél és nem a kassza feltöltése.