Túrabeszámolók


Egri Bükk

kpeterTúra éve: 20072007.05.29 18:07:47
A 30-as távon 50.-ként sikerült elindulnom (nem, nem az 50-esen 30.-ként :)) kb pontban a 8:00-ra kiírt rajtzáráskor.

Kicsit kaotikus volt a kialakult parkolási helyzet, így a kocsik végigállták a frissen kaszált árokpartot... Miközben meg a kemping bejáratánál még kb 10 autó elfért volna. A sok sportember, aki kocsival megy túrázni :))) (köztük persze én is :)

A túra során több helyen igen szép kilátásban lehetett gyönyörködni, majdnem minden ellenõrzõ pontnál adtak vmi harapnivalót (alma, zsíroskenyér, csoki). Az út nagyon kellemes tájakon vitt át, bár volt egy igen meredek hegymászás is középtájt és néha (pl. a zöld elején) eléggé sûrû volt - a fõként csalánból álló - aljnövényzet.

Amivel még bajom volt (úgy látszik ez egy ilyen nap :)) az, hogy mindenféle bogarak próbáltak kb. 10-20 másodpercenként az orromba, számba, fülembe repülni szinte végig.

A leírás alapján könnyen lehetett követni az útvonalat, a térképvázlat sokat nem segített.

A túra utolsó 7 km-e elég kínosra sikerült: elõbb a kisvonat sínpárját kellett követni (ami egyébként OKT útvonal is egyben), de ez folyamatos odafigyelést igényel, hol a kényelmetlenül közel levõ talpfákon kell ugrálni, hol meg vmelyik oldalon. Ezután pedig viszonylag kevés árnyékot kínáló aszfaltúton kellett begyalogolni a célba, ahol már igencsak kezdtem kimerülni a tûzõ naptól meg a melegtõl (ja és még kis emelkedõ is akadt :)) Úgyhogy a cél elõtt irány a hidegvíz alá :)))

Az oklevél jópofa és a jelvény is igen igényes. Nekem is tetszett, szerintem jövök még, szép környék.