Túrabeszámolók


Őrség (- Vendvidék) 75/50/30

bandikaaTúra éve: 20022005.04.10 12:50:04
Õrség 75

Odaérkezés péntek este, kocsma, alvás. A kocsmában leültem egy szimpatikus asztaltársasághoz, illendõen bemutatkoztam, és gyorsan kiderült, hogy az egyik lyány ismer néhány topiktagot :).

Másnap reggel 6:05kor indulás, elején ideoda csapongva, legalábbis társaság szempontjából.
Megesett a bemutatás is, megismertem Larzent és Rohamcsigát. Néha a Rohamcsiga, Larzen + elõzõ este megismert barátaik. Néha szólóban, néha "idegenekkel". Egyik ilyen "idegen" tanácsa által vezérelve kipróbáltam a botos túrázást, és mondhatom, álmomban sem gondoltam volna, hogy 2 pálca mennyit számít... Fõleg a vége felé, az emelked?kön jött feltûnõen jól a támasz.

A surranót nem cipeltem, csütörtöki agytornám eredménye ellenére. Az idõjárásjelentés alapján meg mertem kockáztatni, hogy nem fog esni. Szerencsére nem esett.

Offtopik haver lekéste a buszt, és másképp már nem tudott eljutni a rajthoz:(((. Sajnálhatja...

A Zala völgyében arra számítottunk, hogy a terep vizenyõs lesz, de száraznak bizonyult, a harmatot leszámítva.

Innentõl nagyrészt (60%?) erdõben haladtunk, ami gyönyörû volt, hatalmasnagy, néha 30, sõt talán 40 méteres fenyõfák között. Ezen a területen õshonos az erdeifenyõ, nem telepített csenevész és tájidegen erdõkrõl volt tehát szó.

Ittott felváltva találkoztunk a csapattal, de otthagytam õket, én hûtlen. Muszáj volt, mert kb 0,2-0,3 km/h val nagyobb tempót bírtam fõként az elsõ felében a túrának, és ugy a megszokottnál lassabban menni gyilkos dolog:(. A hármashatárig mentem botozó sporttársammal. Az erdõ túl szép volt ahhoz, hogy a lábam elé figyeljek, és ennek következtében alaposan belerúgtam egy kiálló fatönkbe, ami megrándította a bal combomat. Na innentõl bõszen használtam a Richtofit krémet, és hiszem, hogy ez segíttett is. A túra alatt nem nagyon volt gondom a lábammal.
Közben átruccantunk Szlovéniába is, ha már ott volt az orrunk elõtt a határ. Se kerítés, se semmi. Csak kb 20 méterenként fehér betontuskók, felénk MK, a másik oldalon RS (Republica Slovenia) rövidítéssel. A hármashatár elõtt volt egy szakasz, ahol az útvonal odavissza ment, itt kísérletet folytattunk a túrázók távolságbecslése iránt. Mindenkitõl megkérdeztük, milyen messze van még a pont? Hát, a kísérlet eredménye nem volt túl meggyõzõ. :))) Itt hosszabbra nyújtottam a pihit, és megvártam a csapatot. Innentõl együtt, néha szétszakadva haladtunk végig. Két ponton volt frissítés, de igen jó ám! Korlátlan (na letol ezért valaki :-P) zsírosdeszka, csalamádé és SÓ fogyasztással. Mindkét ponton magamba toltam 3-4 zsíroskenyeret, kegyetlenül megsózva. Az egyik ilyen pont a hármashatár utaán következõ János hegy(40,3km) volt. Itt az italfrissítés málnaszörp volt, vagy tiszta szóda.

Szakonyfalu (47,2), majd a következõ jólfelszerelt frissítõpont, Szentgotthárd-Farkasfa Tóka Koccintó következett. Itt a kocsmában volt a frissítés, meg egy 100.- HUF értékû kajajegy, amit helyben beválthattunk bármire:). Újabb adag zsír+kenyér+savanyú+SÓ.
Újabb 3 km után elkövettem egy szavrashibát:(. Zoknicsere mellett döntöttem, és megtettem. Örültem is, hogy csak a megszokott helyeken vannak kissebb vizhólyagok a lábamon. A cserezokni túl kicsinek bizonyult, ezt már néhány száz méter után éreztem. Sajnos, voltam akkora marha, hogy nem cseréltem megint, vagy akár vissza. Meglett az eredménye.

Innentõl kissé kezdtünk szétszakadni, mármint csapatilag. Larzen, aki a 3mashatárnál csatlakozott a csapathoz, 60kmnél meglehtõsen elnyõtten nézett ki, de 2 kocsmában 1-1 sört betöltve megjött a jókedve, meg az energiája, és teli szájjal vigyorogva elfutott :-)).

A cél elõtti utolsó ep elõtt 4en mentünk immár végig (Rohamcsiga, 2 barátja, meg Én). Agyfrissítésként szavaltunk! Himnusz, szózat, A walesi bárdok. Hatalmas feeling, hatalmak kacajok a belesüléseknél:)) Az utolsó epn csokit kaptunk, szinte megváltás volt...

Befutás 21:34, átlag 4.78km/h. Szódával elmegy...

A statisztika: 99 induló eredetileg.
1 feladta.
1 átnevezett. Hm, ez éppen Rohamcsiga volt. Eredetileg a 30ason akart indulni, de az 50esre nevezett, és a 75ot teljesítette! :)