TEREP SZÁZAS / Terep Ötvenes (terepfutó)

Túrabeszámolók (7 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõUltrafutók Magyarországi Szövetsége
honlap: http://www.ultramarathon.hu
 
honlap: http://www.terepszazas.hu

TEREP SZÁZAS / Terep Ötvenes
5
2010.05.15 Nappal Futó

Pesthidegkút - Nagykovácsi - Piliscsaba - Piliscsév - Klastrompuszta - Pilis-nyereg - Dobogókő - Dömös - Prédikálószék - Pilisszentlászló, Kisrigó étterem - Visegrád - Pilisszentlászló - Lajosforrás - Csobánka - Pilisborosjenő - Pesthidegkút

Rajt:Cél: Klebelsberg Kuno Általános Iskola és Gimnázium, Budapest, II. Kerület, Szabadság u. 23
Indítás: 8:00 óra Nevezési díj: 5000 Táv (térképen): 100,2 km Szint (térképen): 3261 m Szintidõ: 18 óra MTSZ pontszám: 226 MSTSZ pontszám: A138/24
Indítás: 8:00 óra Nevezési díj: 3500 Táv (térképen): 51,83 km Szint (térképen): 1754 m Szintidõ: 9 óra MTSZ pontszám: 112 MSTSZ pontszám: B69/13

Oklevél Ital Szendvics Gyümölcs Édesség Csomagszállítás a célba Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

Rajt: 08:00, tömegrajttal.
Az Ötvenes táv Pesthidegkút és Pilisszentlászló között a Százassal azonos útvonalon halad.

Terep Százas útvonalrajzTerep Ötvenes útvonalrajz
A rendezők fenntartják a jogot, hogy veszélyhelyzetben az útvonalat módosítsák, illetve a futóversenyt töröljék. Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk vagy a versenyző kérésére más futóversenyünk nevezési díjaként írjuk jóvá.
Az útvonal csaknem teljes egészében a Duna–Ipoly Nemzeti Park területén, jelzett turistautakon halad, melyekről letérni tilos. Az útvonal nagy forgalmú közutat (10-es út) érint, itt az úton való áthaladást a rendezők segítik! Az útvonal követését szükség szerint kiegészítő jelzéssekkel könnyítjük.

Az ellenőrzőpontok zárásának ideje egyben rész-szintidő is.
Ajánlott felszerelés: Budai-hegység és a Pilis – Visegrádi- hegység turista térképe, mobiltelefon, pénz, lámpa tartalék elemekkel.
Nevezni kizárólag a www.terepszazas.hu/nevezes2010 oldalon, 2010. március 1-től május 10-ig lehet!! A rajt helyszínén nevezésre nincs mód!
Nevezés: A nevezési díj magába foglalja a frissítést, az egyéni frissítők kiszállítását, a helyezetteknek a díjazást, teljesítőnek az oklevelet, valamint az ötvenes távon csomagszállítást a célba. A nevezési díjat a következő számlaszámra kérjük átutalni: Raiffeisen Bank 12011265-00577092-00100003 (Farkas László). A nevezés, a nevezési díj befizetésével és a megadott számlára való beérkezéssel válik érvényessé. Május 10-ig lehet a részvételt lemondani, illetve a nevezési díjat más rendezvényünkre átirányítani. A már beérkezett nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni.
A befizetett nevezési díjról kérésre a rajtban ÁFÁ-s számlát adunk. Rajtszám felvétel, csomagok és egyéni frissítők leadása 6:30 - 7:45 között a rajt helyszínén. 18 évnél fiatalabb résztvevő a versenyen nem indulhat.
Díjazás: A futóverseny első három női és férfi teljesítője külön díjazásban részesül. A futóverseny összes teljesítője oklevelet kap. A szintidőn túl beérkezők nem kapnak díjazást.
Időmérés: Az időmérés a tájfutó versenyeken használt SportIdent (dugókás) rendszerrel történik Az időmérő dugóka letéti díja 6000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A dugókák megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége. A versenyen természetesen saját dugókával is el lehet indulni.
Gépkocsis kíséret: A futóverseny során bőségesen biztosítunk frissítőt, ezért az autós kíséret nem szükséges. A természet megóvása érdekében kérjük a résztvevőket, hogy ne szervezzenek autós kíséretet!
Futók kisérése és segítése: A verseny során tilos a résztvevőket bármilyen módon (gyalog, futva, járművel, kerékpárral, rollerrel, stb.) kisérni. A résztvevők a személyes frissítést és segítséget kizárólag az ellenőrző pontokon és azok előtt és után 50 méter távolságon belül vehetnek igénybe. Hivatásos segítő (csapat vagy személyi edző, orvos vagy masszőr) igénybevétele a verseny ideje alatt tilos!
Útvonal ellenőrzés: Az útvonalon ellenőrzőpontokat jelölünk ki és üzemeltetünk. A kiírásban megadott útvonalról letérni tilos. A rendezők fenntartják a jogot, hogy be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a résztvevők áthaladását.
Rajtszám viselése: A futóverseny résztvevői rajtszámot kapnak, melyet a ruházat elülső részén, jól látható módon kell elhelyezni. A rajtszámot módosítani, vagy letakarni nem szabad. Aki a rajtszámát leveszi, vagy nem látható módon viseli, az befejezte a futóversenyt, és a teljesítménye nem értékelhető.
Frissítés: Minden frissítőállomáson bőséges étel és ital kínálat várja a futókat. Várható frissítők: víz, izotóniás ital, limonádé, kóla, gyümölcs, aszslt gyümölcs, paradicsom, ropi, méz, kenyér, csokoládé.
Egyéni frissítők: Egyéni frissítőket az alábbi pontokra szállítunk: Klastrompuszta (kb. 27 km) és Pilisszentlászló (kb. 53 km és kb. 76 km). Ezekre a pontokra csak frissítők és könnyű csomagok (fejlámpa, esőkabát, stb.) szállítását vállaljuk, egyéb csomagot nem tudunk kivinni.
Tisztálkodási lehetőség, masszázs: A Terep Százas céljában a résztvevők számára zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, valamint ingyenes masszázst, melyet érkezési sorrendben vehetnek igénybe.
Egészségügyi ellátás, elsősegély: A futóverseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.
Felelősség: A nevezéssel a résztvevők tudomásul veszik, hogy a Terep Százas és a Terep Ötvenes nehéz terepen zajlik, és sikeres teljesítése megfelelő fizikai és mentális felkészültséget, valamint tapasztalatot igényel. Bármely résztevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.
A futóverseny etikája:
* Tiszteld és becsüld meg magad és a többi résztvevőt: ne csalj!
* Tiszteld a rendezőket és a segítőket: szabadidejüket áldozzák érted!
* Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a versenyt és a versenyzőket!
* Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet, és ne térj le a kijelölt útról!
* Minden résztvevő köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!
Diszkvalifikáció: Kizárható a futóversenyből az a résztvevő aki:
* nem viseli a rajtszámot, azt letakarja, vagy módosítja,
* ellenőrzőpontot kihagy,
* nem a megadott útvonalon halad,
* bármilyen szállítóeszközt igénybe vesz,
* versenyen kívüli személy kiséretét igénybe veszi,
* személyes segítséget vesz igénybe az ellenőrzőpont 50 méteres körzetén kívül,
* hivatásos segítőt vesz igénybe,
* szintidő után ér be az ellenőrzőpontra vagy a célba,
* doppingol,
* nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben,
* szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz,
* sértegeti vagy inzultálja a rendezőket, résztvevőket vagy az önkéntes segítőket.
Óvás: Óvást a célba érés után 1 órán belül, írásban lehet benyújtani a rendezőknél (Csányi László vagy Farkas László). Az óvás díja 5000 Ft.
Szerzői jogok: A futóversenyen a résztvevőkről fényképek, videó-felvételek készülhetnek, ezek szerzői jogát a rendezők birtokolják, azt szabadon felhasználhatják.

 

Letöltések száma: 2569. Módosítva: 2010.04.19