Mátravasút 20/10 / Mátravasút 60K/30K





Túrabeszámolók (2 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõZöldgömb Sport Klub, Ujj Zoltán
Levélcím: 1037 Budapest, Mécsvirág u. 103.
Telefon: (30) 201-6765
e-mail: zoldgomb@zoldgomb.hu
honlap: http://www.zoldgomb.hu
 
honlap: http://www.zoldgomb.hu

Mátravasút 20
9
2011.10.16 Gy Nappal

Gyöngyös - Sár-hegy - Mátrafüred - Mátraháza - Mátrafüred

Rajt: Gyöngyös, kisvasút végállomás
Cél: Mátrafüred, kisvasút végállomás
Gyalogos adatok Indítás: 8.00-10.00 óra Nevezési díj: 800 Táv (térképen): 21,1 km Szint (térképen): 870 m Szintidõ: 6 óra MTSZ pontszám: 48 MSTSZ pontszám: D29/6,5

Oklevél Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túratáv itinere letölthető.

Mátravasút 30K
6
2011.10.16 K Nappal

Gyöngyös - Mátrafüred - Mátraháza - Mátrafüred - Gyöngyös

Rajt:Cél: Gyöngyös, kisvasút végállomás
Indítás: 8.00-11.00 óra Nevezési díj: 800 Táv (térképen): 29,4 km Szint (térképen): 600 m Szintidõ: 3 óra MTSZ pontszám: 22

Oklevél Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túratáv itinere letölthető.
Útvonal: Gyöngyös, a kisvasút végállomásáról, a kisvasút mentén kell elindulni, majd az országút mellett a kerékpárúton lehet eljutni Mátrafüredre, a kisvasút végállomására, az 1. ellenőrző ponthoz. Innen tovább kell menni az országúton Mátraházára, ahol a parkolóban a palacsintázó a 2. ellenőrző pont. Innen a már ismert úton lehet visszajutni Mátrafüredre, a 3. ellenőrző ponthoz, majd Gyöngyösre, a kisvasút végállomására.

Mátravasút 10
4
2011.10.16 Gy Nappal

Gyöngyös - Sár-hegy - Mátrafüred

Rajt: Gyöngyös, kisvasút végállomás
Cél: Mátrafüred, kisvasút végállomás
Indítás: 8.00-10.00 óra Nevezési díj: 800 Táv (térképen): 9,7 km Szint (térképen): 500 m Szintidõ: 3 óra MTSZ pontszám: 24,5 MSTSZ pontszám: E14/4

Oklevél Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túratáv itinere letölthető.

Mátravasút 60K
3
2011.10.16 K Nappal

Gyöngyös - Mátrafüred, Kisvasút vá. - Mátraháza, parkoló, palacsintázó - Mátraszentimre, Iskola - Mátraháza, parkoló, palacsintázó - Mátrafüred, Kisvasút vá. - Gyöngyös

Rajt:Cél: Gyöngyös, kisvasút végállomás
Indítás: 8.00-11.00 óra Nevezési díj: 800 Táv (térképen): 61,8 km Szint (térképen): 1100 m Szintidõ: 4 óra MTSZ pontszám: 43

Oklevél Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A túratáv itinere letölthető.
Útvonal: Gyöngyös, a kisvasút végállomásáról, a kisvasút mentén kell elindulni, majd az országút mellett a kerékpárúton lehet eljutni Mátrafüredre, a kisvasút végállomására, az 1. ellenőrző ponthoz. Innen tovább kell menni az országúton Mátraházára, ahol a parkolóban a palacsintázó a 2. ellenőrző pont. Tovább az országúton Parád felé, majd a galyatetői elágazásnál balra kell fordulni. Galyatetőn keresztül jutunk el Mátraszentimrére, az Iskolánál lévő 3. ellenőrző ponthoz. Innen a már ismert úton lehet visszajutni Mátraházára a 4. ellenőrző ponthoz, Mátrafüredre, az 5. ellenőrző ponthoz, majd Gyöngyösre, a kisvasút végállomására.

Minden távhoz:
A Gyöngyös - Mátrafüred kisvasút menetrendje a túra napján.
Térkép: a Mátra turistatérképe.
Fekete-fehér itiner, térképvázlattal.
Frissítés: Üdítőital és zsíros kenyér Gyöngyösön. A gyöngyösi túrákon, mindenkinek, aki érinti Mátraházát, a mátraházi autóparkoló palacsintázójában lesz az ellenőrző pont, ahol 1db ingyen palacsinta jár.
Csomagmegőrzés.
Díjazás: Oklevél, emléklap, kitűző.
Kedvezmények: legalább 3 fős családokból 1 fő ingyen indulhat! legalább 10 fős csoportok számára 20%!


LEGYÉL A MAGYARORSZÁGI KISVASUTAK ÖRÖKÖS GYALOGTÚRÁZÓJA / KERÉKPÁRTÚRÁZÓJA!

A CÍM MIND A 20 KISVASÚTNÁL TELJESÍTETT GYALOGTÚRA / KERÉKPÁRTÚRA ESETÉN NYERHETŐ EL.
DÍJA: Egyedi érem és oklevél
Részteljesítési lehetőség:
1. A dunántúli kisvasutak gyalogtúrázója / kerékpártúrázója (8 helyszín)
2. Kelet-Magyarországi kisvasutak gyalogtúrázója / kerékpártúrázója (12 helyszín)
Díjazás: kitűző és oklevél
AZ ÖRÖKÖS CÍM ELNYERÉSÉHEZ SZÜKSÉGES TELJESÍTÉSEKET IDŐHATÁR NEM KORLÁTOZZA.
AZ ÖRÖKÖS CÍM ELNYERÉSÉHEZ AZ EDDIGI TELJESÍTÉSEK IS BESZÁMÍTHATÓK.


TÚRAFILOZÓFIA
A ZÖLDGÖMB SPORT KLUB TÚRÁINAK SZELLEMISÉGE

A természetjárás az ember legtermészetesebb tevékenységei közé tartozik. A természetjárás egyidős az emberiséggel. Az őskori ember még élelemszerzési céllal járta a természetet, a mai ember fő célja a sport, a kikapcsolódás, a pihenés.

1. A teljesítménytúrázás, mint a természetjárás egyik ága, a felkészült, sportosabb életvitelű túrázók tevékenysége. Amikor egy túrázó egy teljesítménytúrára jelentkezik, akkor tisztában van azzal, hogy a túra teljesítéséhez magasabb szintű szellemi és fizikai erőfeszítésre van szükség, mint egy kötetlen kirándulás esetén.
A Zöldgömb Sport Klub túráinak célja ennek a szellemi és fizikai erőfeszítésnek az elősegítése. A szellemi erőfeszítés, a helyes útvonal és az ellenőrző pontok megtalálása éppen olyan fontos, mint a fizikai erőfeszítés, azaz a túratáv teljesítése. Ezért túráinkon az általunk megadott információk csak annyi ismeretet tartalmaznak, amennyi a túra teljesítéséhez feltétlenül szükséges, de még nem teszik szükségtelenné a túrázók szellemi erőfeszítéseit.
Úgy gondoljuk, hogy a teljesítmény értékét jelentős mértékben a fizikai és szellemi erőfeszítés nagysága határozza meg. Ennek az erőfeszítésnek a létrehozásához szeretnénk túráinkkal is hozzájárulni.

2. A Zöldgömb Sport Klub kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére. Túráink szervezésénél és rendezésekor minden tevékenységünknek a környezet megóvásának szándéka jelenti az alapját. Valamennyi résztvevőnktől elvárjuk, hogy óvja a természetes és az épített környezet értékeit, és ne hagyjon hulladékot maga után!

ZÖLDGÖMB SPORT KLUB

 

Letöltések száma: 2916. Módosítva: 2010.12.17